συγνωμη που θα το πω αλλα μου θυμιζει καποιον γιωργο απ τα παλια τσπ δε συνεχιζω
οι αναμνησεις παλια μου θυμιζουνε…....λεει το τραγουδι.
Χαιρετώ όλα τα μέλη του φόρουμ
@Isidoros:
Γειά σου Περιτας. Τι εννοείς τυράκι μυρίζει? Και πως θα ήθελες εσυ προσωπικά να καταλήξει το θέμα?
Καλημέρα ισιδωρε.το όνομα μου είναι Θωμάς είμαι ντόπιος από την κ.Μακεδονια και το σόι μου είναι παλιοί Μακεδονομαχοι.σήμερα διαβάζω μας κάνεις μια αναφορά για τα λιοντάρια τους κομιτατζιδες.από ιστορική άποψη καλό είναι κάτι μάθενουμε.μήπως όμως κανεις, προπαγάνδα υπέρ των σκοπιων; ελπίζω να κάνω λάθος και να είναι ιδέα μου.αν κάνω λάθος ζητώ συγνωμη.τώρα προσωπικά εγώ θέλω το θέμα να καταλήξει σε συνεργασίες και να βοηθήσεις και να βοηθήθεις.να βγούνε δουλειές αυτό θελω.μια ερώτηση αν θέλεις απαντάς έχω δύο κλωσσες με 7 πουλάκια είναι σημάδι για λεφτά; ντα ημας αρναζιβουτ, σου νόγκουζλατου.
Οι κοιμισμενοι ειναι εργατες και συνεργοι σε αυτα που γινονται στον κοσμο.ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ
Ευχαριστώ ισιδωρε για την απάντηση αν και δεν διατυπωσα σωστά την ερώτηση μου, ενοουσα τα λιοντάρια ως σημάδια ή ομοιώματα.
Ευχαριστώ.
Θυμάμαι οτι υπάρχει μια αναφορά σχετικά με ομοιώματα στο βιβλίο που κατέχω δεν θυμάμαι όμως ακριβώς τι γράφει για το λιοντάρι. Προσωπικά στα 3 φουλ χρόνια που γυρίζω και ερευνώ σημάδια βραχογραφίες ομοιώματα δεν έχω συναντήσει λίοντάρι.
Όταν γυρίσω Ελλάδα θα αναφερθώ λεπτομερώς σχετικά με το ερώτημα σου.
Καλημέρα ισιδωρε.το όνομα μου είναι Θωμάς είμαι ντόπιος από την κ.Μακεδονια και το σόι μου είναι παλιοί Μακεδονομαχοι.σήμερα διαβάζω μας κάνεις μια αναφορά για τα λιοντάρια τους κομιτατζιδες.από ιστορική άποψη καλό είναι κάτι μάθενουμε.μήπως όμως κανεις, προπαγάνδα υπέρ των σκοπιων; ελπίζω να κάνω λάθος και να είναι ιδέα μου.αν κάνω λάθος ζητώ συγνωμη.τώρα προσωπικά εγώ θέλω το θέμα να καταλήξει σε συνεργασίες και να βοηθήσεις και να βοηθήθεις.να βγούνε δουλειές αυτό θελω.μια ερώτηση αν θέλεις απαντάς έχω δύο κλωσσες με 7 πουλάκια είναι σημάδι για λεφτά; ντα ημας αρναζιβουτ, σου νόγκουζλατου.
Σβήστηκε και όλο το μήνυμα χαχχα. Τέλος πάντων Θωμά δεν κάνω καμία προπαγάνδα υπέρ των Σκοπίων η υπέρ της Βουλγαρίας σε παρακαλώ μην το πείς ξανά αυτό είναι προσβλητικό. Εγώ απλά ανέφερα τι πίστευαν εκείνοι οι άνθρωποι τότε πίστευαν ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων κτλ. Γνωρίζουμε τι ήταν ιστορικά. Το σόι σουθ είπες ήταν Μακεδονομάχοι το δικό μου σόι ηταν Κομιτατζίδες εγώ όμως αποφάσισα να μην συνεχίσω αυτή την παρανόηση.
Σχετικά με το σημάδι σου να θυμάσαι Κότα,Γουρούνι,Αρκούδα,Ζαρκάδι,Λαγός γενικα οτι ''έχει ζωη'' δηλαδή παραπέμπει σε κίνηση και ζωντανό οργανισμό εχει και ενδιαφέρον για να ερευνηθεί. Εγώ δεν μπορώ να σου πω πήγαινε στα τόσα μέτρα αόσταση σκάψε και βγάλε λεφτά δεν μπορώ να το κάνω αυτο αν κάποιος εδώ μέσα μπορεί να το κάνει τότε να απευθυνθείς σε εκείνον. Εγω θέλω να δω το σημάδι και να το μελετήσω για ώρες μόνος μου ''' μόνος εννοώ χωρίς παρεμβάσεις στην σκέψη χωρίς πειράγματα και χωρίς πίεση '' μελετώ το σημάδι και την περιοχή όπως γνωρίζω ''εγώ προσωπικά'' και απο εκεί και πέρα η έρευνα συνεχίζεται με βάση τα δεδομένα της περίπτωσης που ερευνούμε.
Καλος μας ηρθες Ισιδωρε,χερομαστε ολοι για τις καλες προθεσεις σου γιατι πιστευω οτι ειμαστε η καλητερη διαδυκτιακη ομαδα.Αυτο που μας μας κανει ομως καλους ειναι οτι τα περισοτερα ενεργα μελη γνωριζομαστε μεταξυ μας ητε σε τοπικο επιπεδο ητε σε πανελλαδικο.Θα σου προτεινω κι εγω με την σειρα μου οταν θα βρεις χρονο ριξε μια ματια στα σημαδια που εχουμε ανεβασει κατα καιρους ολοι μας εδω μεσα.Αν βρεις κατι ενδιαφερων οταν κατεβεις με το καλο Ελλαδα τοτε ειναι ποιο ευκολα τα πραγματα,μια συναντηση για ενα καφε και βλεπεις απο κοντα και τους ανθρωπους και τα σημαδια.Η περιοδος που διανυουμε ειναι δυσκολη οποτε οτι μπορει να βγει καλο ειναι παρα να τα τρωει η μαυρη γη.Σου ευχομαι καλη επιτυχια σε αυτο που ψαχνεις τωρα.
Αν μου επιτρεπεις μια ερωτηση,τα κομιτατζιδικα σημαδια ειναι μονο σε βραχια ή και σε δεντρα???
@Isidoros:
Σβήστηκε και όλο το μήνυμα χαχχα.
Το φορουμ εχει προβληματα ενα απο αυτα ειναι η επεξεργασια μηνυματος,οταν θελεις να κανεις επεξεργασια σε ενα κειμενο αντεγραψε το πρωτα. Δυστηχως αυτο το προβλημα δεν μπορει να λυθει πριν γινει αναβαθμισει του φορουμ.
Υπαρχουν σχετικες αναφορες πανω σε αυτο απο τον Admin.
"It's only the mind which separates reality from truth."
"It's all literally a matter of perspective."
"But there is only one truth that is your truth."
"It's a revised perception that protects you."
@ΤΕΟ:
Καλος μας ηρθες Ισιδωρε,χερομαστε ολοι για τις καλες προθεσεις σου γιατι πιστευω οτι ειμαστε η καλητερη διαδυκτιακη ομαδα.Αυτο που μας μας κανει ομως καλους ειναι οτι τα περισοτερα ενεργα μελη γνωριζομαστε μεταξυ μας ητε σε τοπικο επιπεδο ητε σε πανελλαδικο.Θα σου προτεινω κι εγω με την σειρα μου οταν θα βρεις χρονο ριξε μια ματια στα σημαδια που εχουμε ανεβασει κατα καιρους ολοι μας εδω μεσα.Αν βρεις κατι ενδιαφερων οταν κατεβεις με το καλο Ελλαδα τοτε ειναι ποιο ευκολα τα πραγματα,μια συναντηση για ενα καφε και βλεπεις απο κοντα και τους ανθρωπους και τα σημαδια.Η περιοδος που διανυουμε ειναι δυσκολη οποτε οτι μπορει να βγει καλο ειναι παρα να τα τρωει η μαυρη γη.Σου ευχομαι καλη επιτυχια σε αυτο που ψαχνεις τωρα.
Αν μου επιτρεπεις μια ερωτηση,τα κομιτατζιδικα σημαδια ειναι μονο σε βραχια ή και σε δεντρα???
Γειά σου φίλε και ευχαριστώ για το μήνυμα σου. Πίστεψε με έχω όλη την καλή διάθεση να βοηθήσω όλα τα μέλη δεν θα αρνηθώ ποτέ να βοηθήσω όταν κάποιος το ζητήσει, θέλω όμως να διευκρινήσω και σε εσένα και σε όλα τα μέλη που τυχόν ενδιαφέρονται να μάθουν ότι δεν έχω την δυνατότητα να '' βγάλω άκρη '' διαμέσου μιας φωτογραφίας. Όπως προανέφερα στον φίλο Θωμά πριν που με ρώτησε για 2 κλώσσες με 7 πουλάκια οκ το σημάδι είναι σημαντικό οι 2 κλώσσες συμβολίζουν κάτι και τα 7 πουλάκια συμβολίζουν κάτι άλλο εγώ γνωρίζω τι συμβολίζουν επειδή για μήνες διάβαζα το βιβλίο που κατέχω και γνωρίζω την σημασία τους και υπενθυμίζω σημάδια που απαρτίζονται απο ζώα και απο ανθρώπους δηλαδή απο μορφές ζωής, τα σημάδια αυτά είναι σημαντικά. Ασφαλώς είδα κάποιες εικόνες και αν θα κρίνω εγω προσωπικά οτι πρέπει να ασχοληθώ με το σημάδι τότε θα στείλω προσωπικό μήνυμα στο μέλος το οποίο έκανε την δημοσίευση με το ανάλογο σημάδι η σημάδια. Δεν έχω την διάθεση να κάνω καμία επίδειξη γράφοντας διάφορα περι σημαδιών, κάποιοι άνθρωποι σε αυτό το φόρουμ ίσως έχουν την δυνατότητα να δώσουν λύσεις μονάχα διαμέσου μιας φωτογραφίας εγώ αυτο δεν μπορώ να το κάνω. Όπως προείπα στον Θωμά εγώ αν ενδιαφερθώ για κάποιο σημάδι τότε θα πρέπει να το δώ απο κοντά και να ερευνήσω την περιοχή με τρόπο που διδάχτηκα διαμέσου του βιβλίου που έχω. Μου έχουν τύχει περιπτώσεις πχ στην Καστοριά κοντά εχω πάει σε σημάδια σημαντικά αλλά δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη επειδή το επόμενο σημάδι που θα με οδηγούσε στο μεθεπόμενο σημάδι η στη τελική λύση δεν υπήρχε επειδή κάποιος η κάποιοι το κατέστρεψαν.
Σχετικά με την ερώτηση σου για το αν οι Κομιτατζίδες χρησιμοποιούσαν δέντρα για τα σημάδια είναι ναι χρησιμοποιούσαν δέντρα ''εκείνη την εποχή'' αλλά ''ποτέ'' δεν βασιζόντουσαν στα δέντρα όταν ήθελαν να πραγματοποιήσουν μια χρηματική απόκρυψη. Τα δέντρα τα χρησιμοποιούσαν για διάφορους άλλους σκοπούς . Οι κομιτατζίδες επίσης ''άνοιξαν'' πάρα πολλές αρχαιοελληνικές κ άλλες αποκρύψεις και δίπλα η κοντά στα αρχαια σημάδια έβαλαν και τα δικά τους. Ορισμένοι χρησιμοποιούσαν και διάφορους κωδικούς σημαδιών που δεν έχω μπορέσει να καταλάβω ακόμη όσες φορές και να διαβάσω τα γραφόμενα του βιβλίου πχ ο βοεβόδας Πέταρ Χρηστοφ απο τον Άγιο Γερμανό Φλώρινας η ο Αποστόλ Πέτκοφ απο Αξιούπολη Ο Γκιόργι Σούγκαρεφ απο Μοναστήρι κ άλλοι πολλοί που δεν χρειάζεται να αναφέρω χρησιμοποιούσαν διάφορους τρόπους-τεχνικές-κωδικούς σχετικά με τις αποκρύψεις τους.