@spartakos1967 Όπως επίσης τις τιμές τις παίρνουν από δημοπρασίες εξωτερικού.
-
ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ - διαβάστε !
Ο/Η @spartakos1967 είπε στο ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ - διαβάστε !:
@Σταύρος Πάντα. Μη ξεχνάς και τη νόμιμη κατοχή,,
Δυσκολευόμουν να καταλάβω αυτό που έγραψες , και έψαξα την ετοιμολογία της λέξης '' δημοπρασία '' ,
αυτό που βρήκα είναι το εξής :δημοπρασία =
δημόσια διαδικασία πώλησης/εκποίησης περιουσιακών στοιχείων και αγαθών μεγάλης αξίας με τη μέθοδο του πλειστηριασμού
Δηλαδή εννοείς ότι το κράτος πουλά τα αρχαία νομίσματα με δημοπρασία ;
| last edited by Σταύρος Φήμη: 45 | Δημοσιεύσεις: 477 -
@Σταύρος Ξέχασα να σου πω δημοπρασίες εξωτερικού. .
Και το κράτος δε πουλά νομίσματα. Στο εξωτερικό όμως υπάρχει άλλη νομοθεσία . Εκτός κι αν υφίσταται κάποιο σπάνιο εύρημα το οποίο η Ελλάδα κάνει νομικές διαδικασίες για την επιστροφή του. Οι τιμές από τα εύρετα από εκεί βγαίνουν
Δες εδωauctions coins
| last edited by spartakos1967 Φήμη: 67 | Δημοσιεύσεις: 966 -
Ο/Η @andromed είπε στο ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ - διαβάστε !:
Nομιμη κατοχη πως μπορει να εχει καπιος απο ενα αρχαιο νομισμα? κ δεν ενοο πως αγορασω εγω πχ απο καπιον..αλλα αυτος πως γινεται να εχει ενα αρχαιο πχ νομισμα κ να ειναι νομιμο?
Ας με συγχωρέσει η διαχείριση , αλλά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα ........
Διάβασε παρακάτω και θα καταλάβειςhttp://www.coinsmania.gr/cm/guide/coins_treasure/legally_coins.htm
-
@andromed Φίλε μου να μιλήσουμε λίγο καθαρά. Δε δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει ψαχτήρι και να μην έχει βρει αρχαίο νόμισμα. Το θεωρώ αδύνατο. Προσωπικά έχω βρει ,όχι γιατί το επιζητούσα , αλλά επειδή έτυχε. Για του λόγου το αληθές έχω αναρτήσει σε άλλο forum τα πρωτόκολλα παράδοσης – παραλαβής και φωτογραφίες των νομισμάτων. Αν επιτραπεί από τη Δχση είμαι διατεθειμένος να τα αναρτήσω κι εδώ. Όσα έχω βρει τα έχω παραδώσει με τις προβλεπόμενες διαδικασίες στη τοπική εφορία. Έκτοτε την έψαξα λίγο παραπάνω και διαβάζοντας τα σχετικά άρθρα περί νόμιμης κατοχής νομισμάτων, όπως και στο σύνδεσμο που αναφέρεται παρακάτω. Είναι αρκετά απλό ..αρκεί να θέλει κάποιος να έχει ένα απόκτημα 2000 – 3000 ετών. Δε θα μπω σε λεπτομέρειες αλλά τα σχετικά του νόμου το προβλέπουν. Φυσικά εξαρτάται και από το καθένα το πώς θα ενεργήσει.
Επίσης. Τα ευρήματα επιστρέφουν στη τοπική αφορία της περιοχής εφόσον διατίθεται μουσείο. Είναι σπουδαίο κατά την άποψή μου να τα βλέπεις σε έκθεση, και μάλιστα να τα έχεις βρει εσύ ο ίδιο -
Ο/Η @spartakos1967 είπε στο ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ :
"Για του λόγου το αληθές έχω αναρτήσει σε άλλο forum τα πρωτόκολλα παράδοσης – παραλαβής και φωτογραφίες των νομισμάτων."θα με ενδιεφερε καθως ανηκει στην νομοθεσια η ολη διαδικασια
ή καλυτερα να γινει μονιμο θεμα για να το διαβαζουν ολοι| last edited by jet Φήμη: 0 | Δημοσιεύσεις: 17 -
@jet Ας δείξει λίγη κατανόηση η Δχση. Είπαμε. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
-
@spartakos1967
αν πχ βρεις ενα νομισμα αρχαιο μετα πρεπει αμεσως να το παραδοσεις στην τοπικη εφορια, δηλαδη να σταματησεις την ερευνα ή εχεις καποιες μερες μεχρι να το πας? Τι γινεται αν γινει ελεγχος πριν τα παραδοσεις? -
@kyklwpas Απαντώ και στα δυο ερωτήματα.
Όταν δεν έχεις άδεια και δε τα παραδώσεις σε τυχόν έλεγχο θα έχεις ποινικές κυρώσεις.
Όταν έχεις άδεια δε σταματάς τη χρήση (κι όχι έρευνα).
Αν Π.Χ συμπίπτει Παρασκευή τα παραδίνεις στο Α.Τ της περιοχής σου.Όσο αφορά όμως για το πόσες μέρες μπορείς να τα έχεις στη κατοχή σου δε ξεκαθαρίζεται από το Ν. 3028/2002 και τη τελευταία τροποποίηση 2012, και σε προφορικό λόγο από την εφορία αρχαιοτήτων μου είπανε ότι μπορώ μέχρι δέκα (10) ημέρες.
Επειδή μια φορά στη κυριολεξία μου σπάσανε τα νεύρα τους είπα: «Ωραία. Όταν θα πέφτει να κάνω χρήση Παρασκευή, ότι βρίσκω θα το παραδίδω στην Αστυνομία». Εκεί φρικάρανε διότι έχει μεγάλη διαδικασία από τη πλευρά τους και είναι κάτι το οποίο δε το θέλουν.
Όπως λέω και παραπάνω καλό είναι να είμαστε γνώστες των σχετικών Ν.Δ που αφορούν το χόμπι μας. -
@jet Ποιοι είναι εκείνοι που τσαπίζουν το χωράφι τους και βρίσκουν νομίσματα?
Είναι δυνατόν να έχουν κι ένα κόσκινο. Έκτος κι αν είναι κανένα τεράστιο... Μη τρελαθούμε ......Είπαμε...... -
παραδειγμα ειπα οπου καποιος τυχαια βρισκει κατι μη το δενεις κομπο κι εσυ!
Υπαρχει και το αλλο ακρο
http://www.zougla.gr/greece/article/pela-silipsi-arxeokapilon-me-arxea-nomismata -
@jet Μια δοκιμή δε βλάπτει ... Ίσως ταιριάζουν σε ορισμένους .... χαχαχαχα!