Κατόπιν συνομιλίας με τον αρμόδιο στο ΥΠ.ΠΟ, ιδού τα συμπεράσματα :
Υπάρχει δυσκολία στην αδειοδότηση παραλιών στην Αττική, καθώς κατά μήκος της ακτογραμμής αλλά και ενδότερα υπάρχουν πολλοί
αρχαιολογικοί τόποι. Δεν έχει αλλάξει κάτι για τις παραλίες της υπόλοιπης Ελλάδας.
Είναι προτιμότερο να ζητάτε άδεια για παραλίες εκτός Αττικής.Στην αίτηση σας, να είστε συγκεκριμένοι, και οι παραλίες να είναι ορισμένες με τοπογραφικό η κάθε μία.
Έτσι αυξάνετε τις πιθανότητες να μην "κοπεί" η παραλία ως αρχαιολογικός χώρος ( εάν υπάρχουν πλησίον της και τέτοιοι χώροι )Να ζητάτε άδεια για πολλές παραλίες ταυτόχρονα, εάν πχ αιτηθείτε για 10 μπορεί να πάρετε άδεια για 5
Δυστυχώς υπάρχει πλέον μεγάλη καθυστέρηση στο χρόνο αναμονής έγκρισης της άδειας, έως και 7 μήνες
Περιμένω τη σύσταση του συλλόγου μας, ώστε να σας κάνω κάποιες αναφορές απο την εμπειρία μου, που θα μπορούσατε να περάσετε σε επίσημη - έγγραφη επιστολή
προς το ΥΠ.ΠΟ είτε για διευκρινήσεις, είτε για προτάσεις στα παραπάνω ( αλλά και άλλα ) προβλήματα με τη νομοθεσία, και τον τρόπο εφαρμογής της.
Σαν να λέμε, περίμενα 7 μήνες χωρίς λόγο. Και τώρα πρέπει να περιμένω άλλους 7 και να χάσω όλο το 2015 για να δω αν μπορώ να πάρω εκτός Αττικής
Κρίμα γιατί ήθελα και θέλω να είμαι νόμιμος αλλά φαίνεται ότι είναι δύσκολο
Κρίμα
Θάνος