Μπηκε ο χειμωνας πλεον , πριν μια εβδομαδα εκανα ενα συντομο ελενχο , συμπληρωμα τροφης οπου χρειαστηκε και οξαλικο οξυ για την βαροα.
Η εικονα ηταν παρα πολυ ενθαρρυντικη για την συνεχεια.
Χρησιμοποιοω κυψελες με κινητο πατο και με σε σιτα.
Απο επανω κλεισμενοι οι αεραγωγοι απο μεσα επενδυση με φελιζολ και η κασα απο επανω κλεισμενη με διαφανο πλαστικο για να κραταει την θερμοτητα αλλα και για να μπορω να ελενχω ευκολα οπτικα την τροφη και την κατασταση χωρις να χρειαζεται να τα εκθετω σε απωλεια θερμοτητας ασκοπα.
Για του χρονου ομως θα το εξελιξω ποιο πολυ .
Στα φελιζολ που εχω μεσα στα ακρα απο τα πλαισια , θα τα επενδυσω με ενα λεπτο φυλλο αλουμινιου οποια πατεντα ειναι ποιο ευκολη προσφορη και οικονομικη.
Υπαρχουν και φελιζολ με επενδυση αλουμινιου.
Στο καπακι το διαφανο πλαστικο θα το κανω διπλο και αναμεσα θα βαλω και εκει ενα φυλλο αλουμινιου και απο επανω στον κενο χωρο μεχρι το φελιζολ που εχω στο καπακι ενα στρωμα πλαστικο με φυσαλιδες αερα , νομιζω θα ειναι η καλυτερη επενδυση για μικρη απωλεια θερμοτητας καθως το αλουμινιο αντανακλαει την θερμοτητα και γι αυτο χρησιμοποιεται και στα ΕΚΑΒ με κουβερτες αλουμινιου.
Αυτο ειναι μονο για κυψελες με ανοιχτους πατους καθως η υγρασια αποβαλεται προς τα κατω , αεριζεται επαρκως χωρις να δημιουργουνται ρευματα αερος που παρασερνουν συνεχομενα και την θερμοτητα και βοηθαει και στην απορριψη της βαρροα.
Τα μελισσια τα πειραζει η υγρασια και οχι το κρυο που το αντιμετωπιζουν .
Η τεχνολογια βοηθαει στο να σπαταλουνε και αυτα λιγοτερη ενεργεια για να θερμαινονται.
Με τον επομενο ελενχο θα δω την πορεια και την εξελιξη.
-
Επενδυση με φυλλα αλουμινιου
Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος.
ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ
ΠΑΣΜΗΕΛΛΗΝΒΑΡΒΑΡΟΣΕΣΤΙΝ -
Καλησπερα και χρονια πολλα , ναι φιλε μου δικεφαλε αετε , ειναι ο πρωτος χειμωνας υπο την εποπτεια μου τα μελισσια με αποκλειστικα δικους μου χειρισμους..ε και μια επιθεωρηση με εμπειρο μελισσοκομο , ολα δειχνουν αυτην την εικονα που λες , Θεού θελοντος βεβαια.
Απο τα δεκαρια τα περισσοτερα με εντυπωσιασαν με την εικονα που αντικρυσα απο 2 εφταρια που ειχα τα ειδα μαζεμενα σε 2 πλαισια , ειπα να τα σφιξω ποιο πολυ αλλα δεν θελησα να τα αναστατωσω , ο φιλος μελισσοκομος ειπε οτι αυτα θα φυγουν σφεντονα την ανοιξη αν πανε ολα καλα!
Ειμαι αισιοδοξος και χαρουμενος οσ αναφορα τα μελισσια οχι για το οικονομικο οφελος αλλα για το οτι η ποροσπαθεια δειχνει να πηγαινει καλα και επειδη πηγαινω και ηρεμω , πολυ σπουδαιο πραγμα αυτο .
Κυριακη ανελπιστα αναμενονται χιονια , το πρωι εδειξε -14 σημερα απο τριτη θα καλοκαιριασει και παλι με 17 , τοτε θα παω να ελενξω την κινηση!Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος.
ΠΑΣΜΗΕΛΛΗΝΒΑΡΒΑΡΟΣΕΣΤΙΝ -
αν ο καιρος κανει παιχνιδια ξεγελιουνται και βγαινουν να πεταξουν ειδικα οι νεοτερες μελισσες , σπιτι σου τις εχεις τις κυψελες?
Αν τις εχεις στην αυλη σου επειδη δημιουργουνται απανεμα μερη βγαινουν και ξεθαρευουν ειδικα αν εισαι νοτια Ελλαδα.
Αν ειναι λιγες ειναι φυσιολογικο αν ειναι πολλες εχεις μαλλον θεματακι αλλα νομιζω ελαχιστα μπορεις να κανεις πλεον περα απο το να μαθεις για να μην την ξαναπαθειςἘν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος.
ΠΑΣΜΗΕΛΛΗΝΒΑΡΒΑΡΟΣΕΣΤΙΝ