Παιδιά το διάβαζα το ξανα διάβαζα..να το ποστάρω να μην το ποστάρω..ακούω γνώμες.
http://www.zougla.gr/o-apoditiriakias/article/xristianismos-i-pio-megali-ntropi-gia-ton-xristo
-
Χριστιανισμός, η πιο μεγάλη ντροπή για τον Χριστό
Δεν μας ειπες την δικια σου?
Οσο για μενα…
Ο χριστιανισμος ειναι η επικρατεστερη θρησκεια μονο και μονο λογο σωστου μαρκετινκ...."It's only the mind which separates reality from truth."
"It's all literally a matter of perspective."
"But there is only one truth that is your truth."
"It's a revised perception that protects you." -
Οι πράξεις μας συμπράτουν με την πίστη μας, τις περισότερες φορές νομίζω πως όχι φίλε Moyia.
Δηλαδη για να καταλαβω φιλε Chris1971 εαν το "Αγαπατε Αλληλους" δεν σου το ελεγε ο χριστιανισμος θεωρεις οτι η ανθρωπινη διανοια ηταν αναξια να οδηγηθη σε αυτο το συμπερασμα απο μονη της?
Τα σχολια μου στο πνευμα του υγειους διαλογου μιας και η αντιπαραθεσει στο θεμα πιστης πρεπει να ειναι καθαρα και μονο σε φιλοσοφικο επιπεδο.
"It's only the mind which separates reality from truth."
Δεν μας ειπες την δικια σου?
Οσο για μενα…
Ο χριστιανισμος ειναι η επικρατεστερη θρησκεια μονο και μονο λογο σωστου μαρκετινκ....Φιλε μουγια δεν νομιζω να ειναι μαρκετινγκ το Αγιο Φως στα Ιεροσολυμα που μονο ορθοδοξος Πατριαρχης μπορει να το λαβει και κανενας αλλος!!!!
-
οτι θα περασουμε ως λαος, και τα χειροτερα ερχονται, θαναι για κατι τετοιες αντιληψεις για τον θεανθρωπο, και το βαθυ νηπτικο νοημα του χριστιανισμου. αυτη ειναι η καταντια μας ως νεοελληνες, ως ημιμαθεις, και ψευτοκουλτουριαρηδες.. ενας λαος, που δειχνει να μην εμαθε τιποτα απο τις παραδοσεις του, και την ιστορια του..
-
Λοιπον , Σακη , απαιτω να κλειδωσεις το θεμα ΤΩΡΑ .Ξανα ανοιξετω μετα τις γιορτες
Μπορει , εδω μεσα να ειμαι ο μονος Ελληνας Ορθοδοξος Χριστιανος , και εσεις ολοι οι αλλοι να εισται αθεοι , πρεπει τουλαχιστον να σεβαστειτε εμενα
Αυτες τις ημερες , εγω ο Χριστιανος , γιορταζω, και δεν εχει κανενας τετοιο δικαιωμα να μου την ΧΑΛΑΕΙ
ΓΚΕΓΚΕ ??????? αιντε γιατι τα πηρα πολυ ασχημα με ολους εσας τους ψευτοκουλτουριαρηδες
Εαν θελεται να ανοιξουμε τετοιες φιλοσοφικες κουβεντες (για εμενα παπαριες) , σας περιμενω ολους 7 Ιανουαριου
Τωρα γιορταζω , και ολοι θα με σεβαστητε
Καλη ανταμωση 7 Ιανουαριου -
Λοιπον , Σακη , απαιτω να κλειδωσεις το θεμα ΤΩΡΑ .Ξανα ανοιξετω μετα τις γιορτες
Μπορει , εδω μεσα να ειμαι ο μονος Ελληνας Ορθοδοξος Χριστιανος , και εσεις ολοι οι αλλοι να εισται αθεοι , πρεπει τουλαχιστον να σεβαστειτε εμενα
Αυτες τις ημερες , εγω ο Χριστιανος , γιορταζω, και δεν εχει κανενας τετοιο δικαιωμα να μου την ΧΑΛΑΕΙ
ΓΚΕΓΚΕ ??????? αιντε γιατι τα πηρα πολυ ασχημα με ολους εσας τους ψευτοκουλτουριαρηδες
Εαν θελεται να ανοιξουμε τετοιες φιλοσοφικες κουβεντες (για εμενα παπαριες) , σας περιμενω ολους 7 Ιανουαριου
Καλη ανταμωση 7 ΙανουαριουΦίλε μου Storm δεν είσαι ο μόνος έλληνας ορθόδοξος χριστιανός…Είμαστε κι' εμείς εδώ...Είμαστε πολλοί στο Forum αυτό, άσχετα αν δε μιλάμε...Συμφωνώ μαζί σου ότι δεν έχει λόγο ύπαρξης το συγκεκριμένο θέμα εδώ μέσα αυτές τις μέρες...Παρακαλώ κι'΄εγώ να κλειδώσει, δεν νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει θέμα για θρησκευτικές αντιπαραθέσεις, πόσο μάλλον αυτές τις άγιες μέρες...Επίσης συμφωνώ με τον αδερφό Εlvis ότι οι σύγχρονοι έλληνες έχουμε ή μάλλον μας έχουνε καταντήσει να χάσουμε την ύπαρξή μας δηλ τις παραδόσεις και τη θρησκεία μας...Και κάτι σχετικό...Δε θα το πρόσεχα, αλλά έτυχε να έχω δυο ανιψάκια που φέτος είναι πρώτη δημοτικού...Τα ρώτησα λοιπόν να μου πούνε τα ποιήματα που είχαν για τη γιορτή τη σχολική για τα χριστούγεννα στις 23 του μηνός....Λοιπόν, ο ένας είχε ένα ποίημα που έλεγε για την κρίση και ο άλλος ένα ποίημα που έλεγε κάτι σα να είμαι στρατιωτάκι κι' ακούω ή κάνω ότι μου λένε-κάτι τέτοιο τέλος πάντων-, καμία σχέση με χριστούγεννα...Τίποτα, κανένα ποίημα για τη γέννηση του Χριστού και κανένα σκετς που να έχει σχέση με την αναπαράστση της γέννησης όπως κάναμε εμείς παλιά στα δημοτικά....Δεν ξέρω τί να πώ...πάνε να βγάλουν τελείως το θρησκευτικό στοιχείο από τα σχολεία, ακόμη και από τα δημοτικά...Τί να πω? μακάρι να κάνω λάθος και να είναι τυχαίο και να μην είναι άνωθεν εντολή....Φίλε VAN, εσύ που είσαι δάσκαλος, μπορείς σε παρακαλώ να μας ενημερώσεις αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο?
-
@metal:
Φιλε στρομ το να λεει καποιος το τη πυστευει για τον χριστιανησμο δεν νομιζω να σου αφερει το δικαιομα να γιορτασεις της μερες που ειναι!εννω εσυ απετης να μην λεει καποιος την αντηθετη αποψει του!!
Οχι γκαρτασι , ολοι εχουν το δικαιωμα να πιστευουν οτι θελουν , και να μηλανε οσο θελουν
Ταυτοχρονα ομως , υπαρχουν και τα ορια
Θα κανω οτι θελω ,θα πιστευω οτι θελω, θα λεω οτι θελω , μεχρι εκει που ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΟΧΛΩ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΟΥ
Ε , ναι ρε αδερφε , αυτες τις ημερες με ενοχλει να ακουω βλακειες για τα πιστευω μου
Υπαρχουν αλλες 360 ημερες στον χρονο , εσεις τωρα γκαυλωσατε να αναλυσεται τα περι χριστιανισμου.
Γιατι δεν μηλατε περι αθεισμου , σας ειπε κανεις τπτ ???? -
Πολυ σημασια δωσατε σε ενα τενεκε που πιθανον να βλεπει και το θεμα της θρησκειας ποδοσφαιρικα φαινεται απο το γραψημο του αλλωστε . Μπορει να μην ειμαστε καλοι χριστιανοι πολλοι απο εμας αλλα ελαχε και βαφτηστικαμε καποτε και θελουμε να τηρουμε αυτα τα βασικα που ειπε καποτε .
Οι πιο ψαγμενοι λενε οτι κυκλοφορει διπλα μας καθε μερα και μην ξεχναμε οτι η πιστη μετακινει βουνα .
Χρονια Πολλα σε ολους . -
Καλη ανταμωση 7 ΙανουαριουΔεν βλεπω να σου στερουμε καθοποιο τροπο το δικαιωμα σου να πιστευεις οπου θελεις το θεμα μενει ανοιχτο.
Μπορεις να απεχεις απο τη συζητηση δες το σα Νηστεια."It's only the mind which separates reality from truth."
@to:
οσο πατε χειροτερευεται μου φενετε εχετε ξεφυγει εντελος.για να το κοιταξουν μερικοι μερικοι…και αν μη τι αλλο το φορουμ χρυσοθηριας δεν ειναι για τετοιες συζητησεις υπαρχουν και θρησκευτικα φορουμ...
Δλδ για να καταλαβω οι χρησοθηρες δεν ειναι σκεπτομενα οντα (?)τι κακο εγινε στο παραπανω θεμα (?) ειδες να θιγουμε πιστευω ? θεωρεις οτι ειναι κακια να συζητας για κατι (?).
Το φορουμ δεν αποδεχετε το Ρατσισμο και υπαρχουν πολλες μορφες αυτου.
Φιλε μουγια δεν νομιζω να ειναι μαρκετινγκ το Αγιο Φως στα Ιεροσολυμα που μονο ορθοδοξος Πατριαρχης μπορει να το λαβει και κανενας αλλος!!!!
Demis, εχουμε δοκιμασει να στειλουμε καποιον αλλο Πατριαρχη για να δουμε οτι οντως αυτο υφιστατε?
Δεν γνωριζω οποτε ρωτω,εαν ναι μπορεις να με παραπεμψεις σε σχετικη βιβλιογραφια προκυμενου να την μελετησω?"It's only the mind which separates reality from truth."
O elvis, φαίνεται οτι γνωρίζει αλλα ποιός μπορεί να τον καταλάβει;
Η πίστη είναι βίωμα που θέλει και κόπο και χρόνο.
Οι περισσότεροι απο εμάς κάνουμε κουβέντα απο αυτά που ακούμε απο τους ανθρώπους του περιβάλλοντος μας χωρις αυτό να εγκυάτε την αλήθεια.
Υπάρχουν και ο άλλοι που δε βιώνουν την πίστη αλλά κοπιάζουν για να τη μελετήσουν.
Όπως και να έχει το θέμα αυτοί που την βιώνουν είναι λίγοι και ακόμα λγώτεροι αυτή που την μελετούν.
Συμπέρασμα, όλοι έχετε δίκιο απο την οπτική γωνία που το βλεπετε το θέμα. -
καπου εχουμε εκτροχιασθη ολοι μαζι στο θεμα θρησκειας
(Ο Ιησούς μπαίνει στην Ιερουσαλήμ θριαμβευτικά και εκπληρώνει την προφητεία του Ζαχαρία. Πηγαίνοντας στο ναό, ο Ιησούς βγάζει έξω από τη μεγάλη αυλή του ναού τους εμπόρους που πωλούν και αγοράζουν ζώα για τις θυσίες. Οργισμένος, λέει, πως ο ναός πρέπει να είναι οίκος προσευχής, όχι σπήλαιο ληστών)
ας σεβαστουμε λοιπον και αυτους που πιστευουν και αυτους που το ψαχνουν και να συνεχισουμε το θεμα εκτος εορτων -
Oλοκληρωνω με μια τελευταια τοποθετηση. Ας μου επιτραπει.. ηταν το 1579 επι οθωμανικης κατοχης, οπου απαγορευθει στον πατριαρχη σοφρωνιο να πρόσευχηθει στον παναγιο ταφο για την διαδικασια της παρουσιας του αγ. Φωτος. Τοτε ο πατριαρχης προσευχηθη στην εξωτερικη κολωνα του ναου της αναστασεως, οπου σε λιγα λεπτα ενεμφανισθει το αγ. Φως. Η σχισμη φενεται ακομα και σημερα, ειναι σε σχημα φλογας, και εχει υψος 1.20 το γεγονος ενγγραφη εκ του κρητικου μοναχου ακακιου εγγραφα τα οποια φυλασονται στη βιβλιοθηκη μοναχου. ΛαΚαι κατι τελευταιο. Ο χριστιανισμος δεν ειναι απλα μια θρησκεια, αλλα ειναι αποκαλυψη.. ευχαριστω.
-
για να απαντησω στο moyiaναι το 15κατι μπηκε αλλος πατριαρχης απο αλλη θρησκεια και το αποτελεσμα ηταν να βγει το αγιο φως απο τη κολωνα και πηγε στο δικο μας πατριαρχη οσο για το strom δεν εισαι μονος οπως ελεγε ο προφητης ηλιας ειμαστε πολλοι και εγω ειμαι απο αυτους που δε θελω περα απο τεκμηριομενες αποψεις διαλογου να θηγεται η θρησκεια μου και να με προσβαλουν κατι που δε κανω στο συνομιλητη μου οσο για αποδηξεις πολλες π.χ ο αγιασμος που δε μυριζει στη πολληκαιρια ενω το νερο βρομαει και εκατομυρια αλλες εχω να αναπτηξω και ανοιχτος σε καθε διαλογο κοσμιο.Τωρα χαρειτε με τις οικογενειες σας τις αγιες μερες και εδω ημαστε για τη καλη αντιπαραθεση χρονια πολλα