More Info # 1
02-12-1946. Η πολιτική κατάσταση της Ελλάδας.
Εμπιστευτικά έγγραφα της Αγγλικής κυβέρνησης.

Uploaded with ImageShack.us

Μετάφραση.

Λάρισα.
Σε κάποια τμήματα της Θεσσαλίας, ειδικά στο τρίγωνο Λάρισας - Βόλος - Φάρσαλα, ένοπλοι της Δεξιάς πτέρυγας συμπεριφέρονται με ύψιστο θράσος.
Μία μέρα του Αυγούστου, ο διαβόητος δεξιός ληστής Σούρλας ( και το ασκέρι του ) μπήκαν στην πόλη της Λάρισας που είναι αρχηγείο του Ελληνικού 2ου σώματος στρατού, έμειναν εκεί κάποιο χρονικό διάστημα χωρίς να συλληφθούν. (!!!)
Την επόμενη μέρα ο πολιτικός ανταποκριτής της κομμουνιστικής εφημερίδας Ριζοσπάστης, ο δημοσιογράφος Βιδάλης, απήχθη από τους ληστές μέσα από το τραίνο κοντά στον Βόλο, και πυροβολήθηκε (σκοτώθηκε) παρουσία των χωροφυλάκων.

Αυτές οι ένοπλες ομάδες είναι προφανώς ανεκτές από τις αρχές και δεν γίνεται καμία προσπάθεια να τις καταστείλουν. ( !!! )
Προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι ο στόχος τους είναι να προληφθεί η εξάπλωση του κομμουνισμού. Γεγονός είναι ότι ποτέ δεν κάνουν μάχη με τους κομμουνιστές, αλλά τρομοκρατούν τα χωριά και εκβιάζουν αυτούς που είναι αρκετά πλούσιοι και μπορούν να τους πληρώσουν.
Στην περιοχή νοτίως των Φαρσάλων, ο δεξιός ηγέτης των ληστών ( Σούρλας ) εισπράττει εισφορές ένα τοις εκατό από την παραγωγή όλης της περιοχής.
Σε ορισμένες περιοχές της Θεσσαλίας η κυβέρνηση προμηθεύει όπλα στους πολίτες οπαδούς τους.
Οι Βρετανοί αξιωματούχοι έχουν ενοχληθεί με τις πιθανές συνέπειες αυτής της κατάστασης.

Λέτε οι Άγγλοι όταν έκαναν τις δολοπλοκίες τους για να έχουν το πάνω χέρι στην μεταπολεμική Ελλάδα, να μην μπορούσαν να φανταστούν τι είδους ζώα είμαστε και τι φωτιές είχαν ήδη ανάψει με την πολιτική τους