Άλλο ένα ωραίο tutorial που θα σου λύσει τα χέρια!
Αφού βρούμε τον "ύποπτο" βράχο και σιγουρευτούμε οτι έχει το ποθούμενο (διάβασε εδώ Πως να φτιάξεις μια ενδοσκοπική κάμερα), το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το πως θα τον ανοίξουμε χωρίς να σηκώσουμε όλο το βουνό στο πόδι.
Μην αγχώνεσαι, σου έχω την λύση
Με το τρυπάνι που φτιάξαμε στο παραπάνω άρθρο, ανοίγουμε τρύπες κολλητά την μια δίπλα στην άλλη. Προσέχουμε να είναι οσο το δυνατόν οριζόντια γίνεται έτσι ώστε να "κάτσει" το ξύδι χωρίς να κυλήσει έξω απο την τρύπα.
Δες ένα παράδειγμα για το πως να κάνεις τις τρύπες:
Αφού τελειώσουμε με τις τρύπες και σιγουρευτούμε οτι όλες οι τρύπες είναι διαμπερές (είναι απαραίτητο!), σειρά έχει το ξύδι (παρακάτω θα περιγράψω και άλλα χημικά για αυτή την δουλειά).
Πέρνουμε ένα μπουκάλι ξύδι της αρεσκείας μας, ένα κομμάτι λάστιχο σιλικόνης (5-8mm πάχος) (εικόνα) και αφού κόψουμε το πώμα απο το ξύδι, προσαρμόζουμε το λάστιχο σιλικόνης στην μύτη του μπουκαλιού.
Βάζουμε την άλλη άκρη απο το σωληνάκι μέσα στις τρύπες μέχρι να περάσει απο την άλλη μεριά και καθώς το τραβάμε σιγά-σιγά προς τα έξω, πιέζουμε το μπουκάλι για να βγεί το ξύδι. Μην το πιέζετε πολύ γιατί θα χάσετε το ξύδι γρήγορα και δεν θα κάνετε καλή δουλειά. Φροντίζουμε να βρέξουμε αρκετά τις τρύπες ωστε να αρχίσει να αφρίζει.
Αφού περάσει μισή με μία ώρα, κλωτσάμε το "πώμα" προς τα μέσα ή εναλλακτικά πέρνουμε το τρυπάνι και ενώνουμε τις τρύπες μεταξύ τους με πλάγιες κινήσεις.
Στον παραπάνω τρόπο, αντί για ξύδι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Υδροχλωρικό Οξύ (κεζάπ) που μπορούμε να βρούμε στα Σούπερ-Μάρκετ και κοστίζει 40-50 λεπτά.
Όταν δουλεύουμε με Υδροχλωρικό Οξύ και γενικότερα με χημικά πρέπει ΠΑΝΤΑ να πέρνουμε τα μέτρα μας. Γάντια και μάσκα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ όταν εργαζόμαστε με χημικά!