-
Ο χρυσός υπάρχει και μέσα στις πέτρες. Όχι μόνο σε χώμα.
Μπράβο Μάνο, πολύ ωραίο βίντεο. Ας το δούνε κάποιοι που λένε ότι δεν υπάρχουν πετρώματα και ότι αυτό που πιάνουμε με τις βέργες είναι σκέτη σκουριά. Δυστυχώς αυτές οι πέτρες με τα ψήγματα χρυσού μέσα υπάρχουν σε πολλά σημεία, δεν είναι τόσο σπάνιες. Και είναι το βασικότερο πρόβλημα των ραβδοσκόπων.
-
Μπράβο Μάνο, πολύ ωραίο βίντεο. Ας το δούνε κάποιοι που λένε ότι δεν υπάρχουν πετρώματα και ότι αυτό που πιάνουμε με τις βέργες είναι σκέτη σκουριά. Δυστυχώς αυτές οι πέτρες με τα ψήγματα χρυσού μέσα υπάρχουν σε πολλά σημεία, δεν είναι τόσο σπάνιες. Και είναι το βασικότερο πρόβλημα των ραβδοσκόπων.
για πες μου Πλατανια, ποιος ραβδοσκοπος πηρε μια απο τις λεγομενες "χρυσοπετρες" και εβγαλε χρυσό απο αυτήν?
πες μου οτι ξερεις ενα π@ύστη ραβδοσκόπο απο τους 500,000 που εχει η Ελλαδα, ο οποίος εβαλε για λιρες , εσκαψε και βρηκε μια πετρα απο την οποια μετα εβγαλε αποδεδειγμένα χρυσό.
Ή μήπως απλά ονομάζουμε ότι πέτρα διαφέρει λίγο από τις γύρω σαν χρυσόπετρα?
ασε και το μυθο της σκουριας. -
Χρυσός έχει και στα ποτάμια, και σε αρκετά μεγάλες ποσότητες.
Youtube Video -
Ο χρυσός δεν είναι τόσο σπάνιος όσο πιστεύουμε όσον αφορά την εξάπλωση σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές της γης. Απλά ενώ μπορεί να υπάρχει σε πολλά σημεία μέσα σε πετρώματα, οι συγκεντρώσεις του μέσα στο πέτρωμα είναι μικρές και επομένως ασύμφορες προς εκμετάλλευση δεδομένου και του κόστους της εξόρυξης, του καθαρισμού σπό το υπόλοιπο μετάλλευμα και των σοβαρών περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Οι ραβδοσκόποι όμως τον τσιμπάνε όσο μικρή κι' αν είναι η περιεκτικότητά του μέσα στο πέτρωμα και είναι πολύ δύσκολη η απόρριψή του. Φυσικά εννοείται ότι οι ραβδοσκόποι επηρεάζονται και από πολλά άλλα πετρώματα πχ διάφορες ενώσεις του πυριτίου όπως τα είδη χαλαζία κλπ. -
Ο χρυσός δεν είναι τόσο σπάνιος όσο πιστεύουμε όσον αφορά την εξάπλωση σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές της γης. Απλά ενώ μπορεί να υπάρχει σε πολλά σημεία μέσα σε πετρώματα, οι συγκεντρώσεις του μέσα στο πέτρωμα είναι μικρές και επομένως ασύμφορες προς εκμετάλλευση δεδομένου και του κόστους της εξόρυξης, του καθαρισμού σπό το υπόλοιπο μετάλλευμα και των σοβαρών περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Οι ραβδοσκόποι όμως τον τσιμπάνε όσο μικρή κι' αν είναι η περιεκτικότητά του μέσα στο πέτρωμα και είναι πολύ δύσκολη η απόρριψή του. Φυσικά εννοείται ότι οι ραβδοσκόποι επηρεάζονται και από πολλά άλλα πετρώματα πχ διάφορες ενώσεις του πυριτίου όπως τα είδη χαλαζία κλπ.Αν κάνεις μια ανάλυση στα πετρώματα,που βρήκες με τη βέργα σου,μόνο αυτά που λες δεν θα βρεις.
-
@wolf:
Αν κάνεις μια ανάλυση στα πετρώματα,που βρήκες με τη βέργα σου,μόνο αυτά που λες δεν θα βρεις.
Εγώ δεν πιάνω πετρώματα, μόνο μέταλλα χαχαχα….
Πλάκα κάνω....Ούτε κι' εγώ ξέρω τί πιάνω...Και μέταλλα πιάνω και πετρώματα πιάνω και μαγνητικά πεδία πιάνω και εξωγήινους θα πιάνω σε λίγο χεχε...Τί το παιδεύουμε, άκρη δε βγάζουμε ρε παιδιά, απλά να έχουμε να ασχολούμαστε... -
Εγώ δεν πιάνω πετρώματα, μόνο μέταλλα χαχαχα….
Πλάκα κάνω....Ούτε κι' εγώ ξέρω τί πιάνω...Και μέταλλα πιάνω και πετρώματα πιάνω και μαγνητικά πεδία πιάνω και εξωγήινους θα πιάνω σε λίγο χεχε...Τί το παιδεύουμε, άκρη δε βγάζουμε ρε παιδιά, απλά να έχουμε να ασχολούμαστε...ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα (αν όχι το μεγαλύτερο) είναι η αυθυποβολή.
Οι βέργες ,κατα τη γνωμη μου, πιθανόν να κινούνται με μια μορφή ακούσιας τηλεκίνησης και όχι ακούσιων μυικών κινήσεων.
Όπως και να είναι,στην τελικη είναι ένας μετρητής σχετικά άγνωστων ψυχοσωματικών επιρροών .
Μπορεί να σε επηρεάσει μια απότομη αλλαγή μαγνητικού πεδίου λογω παρουσιας σιδηρούχων μετάλλων, χωρικές μεταβολές σε τεχνητά πεδία, άλλα θαμενα ή μη μέταλλα, το σημάδι στον έλατο παρακάτω, κάτι που σου είπε ο διπλανός σου, κάτι που σου είχε πει χτες η γυναίκα σου και πάει λέγοντας.
Τα "πετρώματα" είναι πολύ-πολύ κάτω στη λίστα των πραγματικών επιρροών, αλλά πολύ πάνω -στην κορυφή- των δικαιολογιών της αποτυχίας… -
ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα (αν όχι το μεγαλύτερο) είναι η αυθυποβολή.
Οι βέργες ,κατα τη γνωμη μου, πιθανόν να κινούνται με μια μορφή ακούσιας τηλεκίνησης και όχι ακούσιων μυικών κινήσεων.
Όπως και να είναι,στην τελικη είναι ένας μετρητής σχετικά άγνωστων ψυχοσωματικών επιρροών .
Μπορεί να σε επηρεάσει μια απότομη αλλαγή μαγνητικού πεδίου λογω παρουσιας σιδηρούχων μετάλλων, χωρικές μεταβολές σε τεχνητά πεδία, άλλα θαμενα ή μη μέταλλα, το σημάδι στον έλατο παρακάτω, κάτι που σου είπε ο διπλανός σου, κάτι που σου είχε πει χτες η γυναίκα σου και πάει λέγοντας.
Τα "πετρώματα" είναι πολύ-πολύ κάτω στη λίστα των πραγματικών επιρροών, αλλά πολύ πάνω -στην κορυφή- των δικαιολογιών της αποτυχίας…ελαφρος με μπερδεψες με τα λεγωμενα σου. αν ειχα αυτες τις κοπελες να μου καθαριζουν τη μπουγαδα. ΤΗ ΑΛΛΟ ! αλλα και αυτες μαλον μας κανουν.
η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ --- εμπιστοσυνη + συνεργασια
-
ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα (αν όχι το μεγαλύτερο) είναι η αυθυποβολή.
Τα "πετρώματα" είναι πολύ-πολύ κάτω στη λίστα των πραγματικών επιρροών, αλλά πολύ πάνω -στην κορυφή- των δικαιολογιών της αποτυχίας…Πυθέα, έγραψες, μπράβο!! Έχω τονίσει κι' εγώ παλιότερα το ρόλο της αυθυποβολής στην ραβδοσκοπία. Όλα αυτά που γράφεις ισχύουν έτσι όπως τα λες, απλά εγώ, προσωπική μου γνώμη, θα έβαζα και τα πετρώματα ψηλά κι' αυτά στην κλίμακα των επιρροών.