ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ
Ένα PDF χρήσιμο για όσους θέλουν να συγκρίνουν
πετρώματα που τυχόν βρήκαν το τη είναι .
αν και έχει πολύ λίγα καλό είναι να υπάρχει στη
βιβλιοθήκη σας .
ευχαριστώ
ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ
Mπράβο ρε Πάνο για την προσφορά σου στο FORUM…Παρα πολύ καλά έκανες και έβαλες αρχείο για πετρώματα, γιατί είναι αυτά που βρίσκουμε πιο συχνά κατά την έρευνα...Δυστυχώς προς το παρόν δεν μπορώ να δω, δεν τολμάω να ανοίξω τα pdf που έβαλες, γιατί το λάπτοπ τα έχει φτύσει και κολλάει τελείως μόλις ανοίξω Pdf...Αλλά μόλις πάρω καινούργιο λάπτοπ (προσεχώς χριστουγεννιάτικο δώρο στον εαυτό μου χεχεχε) θα τα μελετήσω δεόντως...
ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ
Εκτος τον λευκο γαλαζια κραταω στα χερια μου κ ενα κοματι απο φωσγενιτη αποφευγω τα πετρωματα
Έχω στο σπίτι τη μισή συλλογή (είκοσι πετρώματα) από τη συλλογή που έβγαζε πριν τρία χρόνια το Nασιοναλ Γεωγράφικ….Θα τα δοκιμάσω ένα ένα κάποια στιγμή με τις βέργες να δω αν τα πιάνω και ποιά πιάνω και θα δοκιμάσω διάφορους τρόπους να τα απορρίψω...Καλά βέβαια θα ήταν να τα έθαβα αυτά όλα στο δοκιμαστήριο και να τα αφήσω λίγο καιρό και εκεί να κάνω τις δοκιμές, αλλά ποιός χαλάει τη συλλογή?...8 ευρώ το ένα τα αγόραζα τότε...
ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ
Έχω στο σπίτι τη μισή συλλογή (είκοσι πετρώματα) από τη συλλογή που έβγαζε πριν τρία χρόνια το Nασιοναλ Γεωγράφικ….Θα τα δοκιμάσω ένα ένα κάποια στιγμή με τις βέργες να δω αν τα πιάνω και ποιά πιάνω και θα δοκιμάσω διάφορους τρόπους να τα απορρίψω...Καλά βέβαια θα ήταν να τα έθαβα αυτά όλα στο δοκιμαστήριο και να τα αφήσω λίγο καιρό και εκεί να κάνω τις δοκιμές, αλλά ποιός χαλάει τη συλλογή?...8 ευρώ το ένα τα αγόραζα τότε...
Δεν έχουν σχέση φίλε αυτά τα πετρώματα με αυτά που θα βρεις με τη βέργα στη φύση.
Όταν ένα πέτρωμα το πιάνεις με τη βέργα στο χώμα το ίδιο την πιάνεις και όταν το έχεις βγάλει στον αέρα.
Αν δεν τα πιάνεις στον αέρα αυτά που έχεις δεν έχει κανένα νόημα να τα θάψεις για να δεις το αποτέλεσμα διότι δεν θα <<φορτιστούν>> όπως πιστεύεις.
Από πετρώματα που έχω στη συλλογή μου μπορώ να σου πω ότι,αν πάρω ένα και την βέργα που το βρήκα και ας έχουν περάσει πάνω από 15 χρόνια,το πιάνω με την ίδια ένταση.
Όταν τεστάρω καινούργια βέργα το πρώτο που βλέπω είναι αν πιάνει κάποιο από τα πολλά πετρώματα της συλλογής μου άσχετα που έχω να πιάσω με βέργα πέτρωμα αρκετό καιρό .Ο φόβος του πετρώματος βλέπεις δεν ξεριζώνεται εύκολα.
ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ
@wolf:
Αυτά φίλε τα βρήκες με ραβδοσκοπικό τρόπο ή με τα μάτια σε ορυχεία,παραλία κτλ.;;;
Γεια σου Φιλε..τα πετρωματα αυτα τα πιο πολλα τα εχω παραγγειλει απο internet. Τα μπλε κομματια ειναι απο περιοχη Ξανθης και Κομοτηνης,,ειναι Ζαφειρια. οχι καλης ποιοτητας..μονος μου εχω βρει πολλα απολιθωματα κυριως στην ευβοια και στο Πηλιο. ειναι ενα απο τα χομπυ μου η συλλογη πετρωματων.. Και με ενα μηχανημα τα γυαλιζω.
http://geology.com/rock-tumbler/
.http://www.youtube.com/watch?v=PZO-lgeTBpI Οτι πληροφορια θελεις για κοψιμο ή γυαλισμα μπορω να σου δωσω..