υπαρχει , σηλια βουλομενη πηθανον με βραχο. εισοδος προς κατο, για ενα ατομο. παγιδα τεσερις χειροβομβιδες. Που και πως. δεν ξερω. ειναι στο προτο δοματιο με οπλησμο. περνασ για το δευτρερο δοματιο με στενεμα. στο δευτερο φαρμακευτικο ιλικο. και απο κατο αρκετα μπιζελια. ζειτο την βοηθια για ξεπαγιδευση. και οχι μονο συμβουλες. οπιος γνωριζει μεσα μαζη μου. και ευπροσδεκος στην παρεα μου.
-
Ξεπαγιδεψη.
Από τα λίγα που γνωρίζω, δεν κόβουμε τεντωμένο σύρμα, ούτε τραβούμε χαλαρό. επίσης δεν ανοίγουμε ή κλείνουμε πόρτες και γενικά ότι μετακινείται οριζόντια. Το ίδιο ισχύει και για τα κάθετα(π.χ. Πλάκες πέτρινες) Οι παγιδεύσεις με χειροβομβίδες γίνονταν πάντα με κάποιο αντικείμενο που σφήνωνε ή κρατούσε την περόνη σταθερή και ακολούθως αφαιρούσαν την ασφάλεια και κάλυπταν την παγίδευση. Περισσότερα μόνο από κανένα καταδρομέα ή πυροτεχνουργό.
-
Ξεπαγιδεψη.
σε αμπρι στον ολυμπο η παγιδευση ειχε ως εξης…
λαμαρινα καπακι καθετο οπου απο τις 4 γωνιες ειχε δεμενη μια περιεργη πλεξουδα απο πολλα συρματα μαζι με καποιο υλικο επικαλυμμενα σαν κερι ( μαλλον προς αποφυγην της οξειδωσης τον συρματων ) ,τα οποια κατεληγαν μαζι δεμενα δυο μετρα περιπου πισω απο αυτο ..πανω σε ενα κουτι γεματο πετρες...το οποιο πατουσε πανω σε μια 40ρα ναρκη
ετσι ο ευρων το αμπρι τραβωντας το καπακι χωρις να ξερει τι υπαρχει απο πισω απο αυτο μετα να τραγουδα στον μιστερ Πετρο .......το πουλακι τσιου
καλημεραLet The Games Begin"
-
Ξεπαγιδεψη.
τα συρματα οπως εγραψα παραπανω ηταν επικαλυμμενα με καποιο υλικο σαν κερι ,για να το πω καλυτερα βαλτε στο μυαλο σας κατι σαν την πλεξουδα τον αυτ/των
δυστυχως δεν ημουν στο ανοιγμα του αμπριου πριν 12 χρονια με πηγε ο ανθρωπος που το ανοιξε πριν 2 χρονια για μαθημα…αλλα ξερω ολο το στορι οπως και το τι βρεθηκε μεσα σε αυτο
θα κοιταξω να βρω την πλεξουδα καπου εχω ενα καμματι 20εκ περιπου και θα βαλω φωτοLet The Games Begin"
-
Ξεπαγιδεψη.
εαν υπηρχε παγηδευση λογικα την ηξερε αυτος που την εκανε και σε περηπτωση που επεστρεφε γνωριζε τι να κανει για να ξεπαγηδευσει το μερος.ετσι μονο ενας ασχετος θα την πατουσε και θα χανοταν λογικα.
Τωρα σε περιπτωση που εχουμε μια πλακα μεγαλη που κρυβει εισοδο τρυπα πχ σε σπυλια - αμπρι και απο κατω της εχει παγηδευτει με χειροβομβιδες απασφαλισμενες ετσι ωστε οποιος σηκωσει την πλακα…....μπουμ..... πειτε μου λοιπον τοτε σε αυτου του ειδους παγηδευση ο ιδιος που εκανε την αποκρυψη ΠΩΣ θα ειχε ο ιδιος προσβαση ? λιγο δησκολο και για τον ιδιο να σηκωση την πλακα διχως παρατραγουδα.αρα μηπως τετοιου ειδους παγηδευση δεν υπαρχει??
εγω φανταζομαι σε περηπτωση χρησης χειροβομβηδας ειναι ασφαλισμενη .η περονη ειναι συνδεμενη με συρμα ωστε να απασφαληστει εκεινη την στιγμη!! τι νωμιζετε εσεις?!Ιω. 5,24 : ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι ὁ τὸν λόγον μου ἀκούων καὶ πιστεύων τῷ πέμψαντί με ἔχει ζωὴν αἰώνιον, καὶ εἰς κρίσιν οὐκ ἔρχεται, ἀλλὰ μεταβέβηκεν ἐκ τοῦ θανάτου εἰς τὴν ζωήν.
-
Ξεπαγιδεψη.
εως και σπανεια η περιπτωση παγιδευσης με απασφαλισμενη .
παντα με την περονι και τεντομενο σιρμα , αλλα μετα τοσα χρονια
η περονι δεν τραβιετε απο την σκουρια .
χειροβομβηδα απασφαλισμενη για να βαλεις δεν πρεπει να φηγει το κλιστρο
και κρατωντας το σφιχτα να το πλακωσεις με βαρος , δεν εχει επιστροφη το θεμα , ειναι για να εκραγη μετα αφερωντας το αντικημενο .
οι παγιδευσης με σιρμα τραβιοταν το σιρμα αφερωντας την περονι , γιαυτο λεμε
δεν κοβουμε σιρμα τεντομενο και δεν τραβαμε σιρμα χαλαρο , ΠΟΤΕ .
σε σπανιες περιπτωσεις παγιδευσης αν αυτο γινωταν εσωτερικα , παντα υπηρχε
2ρη εισοδο καλημενη απο πανω η πλα'ι'νη για να γινει η εισοδο και η απασφαληση .
οσο για θαμενες ναρκες προσωπικου στηλ , Στοκ Μαιν , στη διαδρομη της καθε σηραγκας , προσοπικα δεν το πηστεβω και ο λογος απλος , αν εσκαγε μια ναρκη μεσα στη συραγκα απο ησβολεα , αχριστεβωταν ολο το υλικο αν ενα θραυσμα απο τα 360 καρφονωταν στο οπλοστασειο , αν ηταν μεσα οπλισμος , θα τιναζωταν ολα στον αερα .
αν θα εβαζαν , μονο κατα προσωπικου της Ες Μαιν η της Σου Μαιν που σκοτωναν με την πιεση αεριων με την εγκρηξη του εκρηκτικου , τιεμτι και οι οποιες ανοιγουν και απασφαλιζωντε σχετικα ευκολα ..αυτα απο μενα και συνιστω παντα προσοχη ενα λαθος ειναι και το τελευτεο .
-
Ξεπαγιδεψη.
"….......Οι παγιδεύσεις με χειροβομβίδες γίνονταν πάντα με κάποιο αντικείμενο που σφήνωνε ή κρατούσε την περόνη σταθερή και ακολούθως αφαιρούσαν την ασφάλεια και κάλυπταν την παγίδευση.........."
Lupus οταν λες "αφαιρουσαν την ασφαλεια" μαλλον εννοεις την περόνη που ονομαζετε κανονικα περόνη ασφαλείας (ή ασφαλιστικός μοχλός) και οταν λες " την περόνη σταθερή " μαλλον εννοεις την χειρολαβη της χειροβομβιδας.
αν κρατησουμε μια χειροβομβιδα και "τραβιξουμε" την περονη και συνεχιζουμε να κραταμε την χειροβομβιδα αυτη δεν προκειτε να σκασει.
αυτο πετυχαινεται εφοσον κρατοντας την σφιχτα με την χουφτα μας παραμενει σταθερη και η χειρολαβη της αρα δεν ενεργοποιητε ο μηχανησμος της.
με το που την πεταξουμε απο το χερι μας τοτε φευγει και απο την θεση του η χειρολαβη και ενεργοποιει τον μηχανισμο εκτηναξης ο οποιος με την σειρα του αναβει το φυτιλλι.γι αυτο σε μια παγηδευση εχουμε ή σιρμα δεμενο στην περονη (αρα ασφαλισμενη χειροβομβιδα) ή παγηδευση με αφαιρεμενη την περονη συνεπως κρατωντας με καποιο τροπο σταθερη την χειρολαβη (αρα απασφαλισμενη χειροβομβιδα)
Το δευτερο το κοβω λιγο δυσκολο λογο ασταθιας αλλα κυριος λογο ρισκου!!!Χειροβομβίδα Μιλλς, 2ου Π.Π
Ιω. 5,24 : ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι ὁ τὸν λόγον μου ἀκούων καὶ πιστεύων τῷ πέμψαντί με ἔχει ζωὴν αἰώνιον, καὶ εἰς κρίσιν οὐκ ἔρχεται, ἀλλὰ μεταβέβηκεν ἐκ τοῦ θανάτου εἰς τὴν ζωήν.
-
Ξεπαγιδεψη.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Έτσι ακριβώς!!! Με πρόλαβες
ναι φυσικα οντος , την περονι την αφερης και την ξαναβαζεις στη θεση της
χωρις εγκρηξη οσο η λαβη ειναι στη θεση της .<<<<Τα υπολογιζαν και αυτοι ομως και ηταν περισσοτερο γατες απο εμας…προσοχη μεγαλη παιδια. >>>>
το μονο που δεν υπολογιζαν φιλε Λεων , ειναι οτι θα παρεμεναν εκει για 70 χρονια .
-
Ξεπαγιδεψη.
η χειροβομβιδα παιζει να εχει χαλασει και να ειναι τζουφια υστερα απο τοσα χρονια επαφης με το εδαφος και την υγρασια ?
δεν θα το έλεγα σκάνε οι άτιμες κανονικότατα!!
Ένα βράδυ σκοτεινό
τις μπουκάλες μου φορώ
και πηδάω στο νερό
στην Τουρκία για να μπω
Τούρκους εκατό να σφάξω
και άλλους τόσους να ρημάξω
TNT και τρινιτρόλη
θα τους πάρουμε την Πόλη. -
Ξεπαγιδεψη.
@agrypnos:
σε αμπρι στον ολυμπο η παγιδευση ειχε ως εξης…
λαμαρινα καπακι καθετο οπου απο τις 4 γωνιες ειχε δεμενη μια περιεργη πλεξουδα απο πολλα συρματα μαζι με καποιο υλικο επικαλυμμενα σαν κερι ( μαλλον προς αποφυγην της οξειδωσης τον συρματων ) ,τα οποια κατεληγαν μαζι δεμενα δυο μετρα περιπου πισω απο αυτο ..πανω σε ενα κουτι γεματο πετρες...το οποιο πατουσε πανω σε μια 40ρα ναρκη
ετσι ο ευρων το αμπρι τραβωντας το καπακι χωρις να ξερει τι υπαρχει απο πισω απο αυτο μετα να τραγουδα στον μιστερ Πετρο .......το πουλακι τσιου
καλημερααμπρί με πλακα καλώδια και νάρκη???
είχε βαρή οπλισμό μέσα?Ένα βράδυ σκοτεινό
τις μπουκάλες μου φορώ
και πηδάω στο νερό
στην Τουρκία για να μπω
Τούρκους εκατό να σφάξω
και άλλους τόσους να ρημάξω
TNT και τρινιτρόλη
θα τους πάρουμε την Πόλη.