Έχω ένα πηγάδι σε δικό μου χώρο το οποίο είναι μπαζωμένο πολύ παλιό πηγάδι μπορεί και 100 ετών χωρίς πλάκα με τι μπορεί να το κοιτάξουμε να μας φύγει η περιέργεια κανένα μηχάνημα δυνατό παίδες??
-
Πηγάδι…
περιπου μια δεκαετια πριν κοντα σε στρατηγειο των γερμανων στην περιοχη τριχωνιδα αιτωλοακαρνανιας βγηκε κολητα σε πηγαδι κιβωτιο τιγκα κιτρινο.
ηταν τοσο ευκολο που η σκουρια απο το κιβωτιο ειχε σχηματισει περιγραμμα στην επιφανεια του εδαφους .
νομιζω αυτο ανερει τα λεγομενα του βασιλη.
πιθανον ομως να ενοει τις αποκρυψεις των ανταρτων οι οποιοι ειχαν αλλο σκεπτικο. -
Πηγάδι…
Παίδες στη δική μου περίπτωση έχει να κάνει με τούρκους που μέναν εκεί και αυτό είναι που μου κινεί την περιέργεια διότι σε παραδιπλανό οικόπεδο βρέθηκε ένα χάλκινο κανατάκι πρίν απο αρκετά χρόνια τυχαία, με 6 πεντόλιρα μέσα και λέω μήπως που ξέρεις δεν το έχει κοιτάξει ποτέ κανείς και είναι και ιδιόκτητος χώρος…
-
Πηγάδι…
ποτε σε πηγαδια λεφτα…μ@@@@ες δεν πρεπει να ηταν...σαν σημειο μετρησης ναι...ειναι δυνατον...πολυ καλο ζητουμενο και σταθερο σημειο...
Φίλε Λάκης σ' αυτό που λές δεν συμφωνώ διότι εκτός απο τις πολλές αναφορές που βρεθήκαν μέσα σε πηγάδια και σε μένα εδώ ένας πολύ μεγάλος θησαυρός ήταν μέσα σε πηγάδι επιβεβαιωμένο …...
-
Πηγάδι…
ενας γνωστος στην Μεθωνη ανακαληψε οτι στο οικοπεδο τους μεσα υπηρχε πηγαδι , το ειχε μαλων σκεπαση ο προπαπους του γιατι ο πατερας του δεν ειχε αναφερη κατι τετιο ποτε αν και τον εχασε νωρις.
του κηνησε την περιεργια γιατι το πηγαδι δεν ηταν ξερο ειχε παρα πολυ νερο μεσα .
το στομειο θαμενο στους 60 ποντους . μου το ανεφερε πριν 2 χρονια περιπου .
τον εβαλα στην υποψεια και ψαχνωντας βρηκε 30 ποντους πιο κατω ενα παλιο
καρφι εκεινα τα τεραστια με ενα κομπο παλιο λιωμενο σχινι .
εκανε αυτα που του ειπα αλλα νζιφος .
το πηγαδι εχει βαθος 60 μετρα με 25 μετρα νερο και ειναι κρυο κρυσταλο . κατεβασαν στεγανο προβολεα με υποβρηχεια καμερα κατω και μεσα στη λασπη ξεχωριζει ενας ογκος σαν παλια μεγαλη σταμνα που δεν φενετε για πυλινη .
προσπαθησαν να την ψαρεψουν με γανζο , ματεα δεν πιανετε πουθενα .
ισος ο γερος να την ειχε δεμενη απο τον λεμο και το σχινι ελιωσε .
στην βιασυνη και στον φοβο κανανε τετιες μ@λ@κιες οι παλιοι πηστεβωντας οτι θα τα ξαναβγαλουν συντομα. -
Πηγάδι…
εγω αυτο θελω να πω να καταλαβει ο φιλος Hfaistos-69 το ιδιο ειχα σε δικο μου μερος οτι ειχε το ειχε στα 23μετρα βαθος και απο τα 19 αρχιζε νερο τωρα πως ψαξε και βρες η τεχνολογια εχει οτι θες μπορεις να το αδεισεις με μεγαλη αντλια τακα τακα και πολλα αλλα
Στέφανε είναι μπαζωμένο μόνο η αρχή το στόμιο φαίνετε, απλά πρίν απο δύο χρόνια έριξε μια πλυμμήρα και γέμισε ο τόπος νερό τότε το στόμιο υποχώρησε κατέβηκε γύρω στο μισό μέτρο κάτω και αποκαλύφηκε η τρύπα μετά την ξαναέκλεισα πάλι μην πέσι και κανένα μικρό μέσα. Γενικά πιστεύω ότι έχει μεγάλη αποροφητικότητα και δεν ξέρω αν υπάρχει και άλλος χώρος κάτω για να ρουφάει τέτοιες ποσότητες νερού κάτι τρέχει έτσι νομίζω τουλάχιστον ….
-
Πηγάδι…
@tom:
Ρε συ Ηφαιστε αφου ειναι σε δικο σου οικοπεδο…....δωστο μια και ξεμπαζωσε το το τιμημενο......!!!
Αφου σου μπηκε η ιδεα...............
αμ δεν ειναι και τοσο ευκωλο οσο ακουγετε , ειναι σαν να ξανα ανοιγεις νεο πηγαδι και φυσικα πιο επικυνδινο .
σηγουρα μπορει να βρει νερο μετα ειναι τα πλα'ι'να που πρεπει να τα στηλωνει δεν ξερει γιατι το μπασωσαν . δεν ειχε νερο ?? η αρχισε να πευτει μεσα
πολες φορες τα ξεροπηγαδα τα μπαζωναν για να μην πεσει κανενας μεσα και κυριος αν απο καπου εβγαζες μπαζα πολλα οπως καπια κατεδαφησει .
και βεβεα πρεπει να στησει απο πανω ηλεκτρικο γερανακι και αντε να περναει ο κουβας π.χ απο τα στηλωματα να ανεβενει για αδιασμα .
η να εμπηστευτης ενα πηγαδι παλιο να κατεβεις χωρις να ξερεις αν αντεχουν τα τοιχωματα ? μαμησετα . -
Πηγάδι…
23 μετρα το ξεμπαζοσαμε με τα χερακια μας το νερο βγηκε στα 19 μετρα ρουφουσε η αντλια και δουλευαμε με μια φτιαρια και σε χερια λευτα δεν υπαρχει αυτοι ξεραν τι κανανε ειδικα σε οργανομενη αποκρηψη δεν την ανοιγη κανεις γιατι τοσο δεν μπορει να δουλεψει κανεις οι ποιο πολλοι το πολυ να ανοιξουν κανα λακο 2 μετρα μετα απο συσκεψεις των συσκεψεων και χρονια μολις ειναι κατι δυσκολο αστο μορε να παει ποιος θα κατσει να το δουλεψει////αυτο δεν ανοιγετε/// στο χομπι μας δεν υπαρχουν λογια μονο εργα αποτιχιες 1000 κερδος 1 θελει πισμα και επιμονη και οχι απελπισια συγνωμη αν σας ζαλισα.