ασχοληθηκε κανεις με αυτα ?
…..............................................
Υπέρυθρο θερμαντικό πάνελ
tom….........................................
Ασχολουμε με την infrared θερμανση εδω και μερικα χρονια.
Εχουμε δυο ειδων τεχνολογιες
Infrared λαμπες και infrared panels.
Τα infrared panels ειναι ενας συνδιασμος απο διαφορα ανθρακουχα φυλλα (σαντουιτς) διαστασεων εως και 120χ120 εκ.
Στο πισω μερος υπαρχουν αντιστασεις που θερμενουν τα φυλλα και αυτα μετα με την σειρα τους ακτινοβολουν θερμοτητα στο χωρο.Τα πλεονεκτηματα τους ειναι, λεπτα , κρεμονται στους τοιχους , μπενουνε φωτογραφιες επανω στην επιφανεια.
Τα μεινεκτηματα τους ,ακριβα , καινε αρκετα αναλογα με την θερμαντικη τους εκπομπη.
Οι Infrared λαμπες εκπεμπουν infrared ακτινοβολια μεσω καποιων κατοπτρων.Θερμαινουν ανθρωπους , αντικειμενα τα οποια βρισκονται στο χωρο ακτινοβολια μεσα σε 27 δευτερολεπτα. Ειναι direct ακτινοβολια,δεν θερμαινει τον αερα και μετα ο αερας να θερμανει τους ανθρωπους και τα αντικοιμενα.Η θερμαντικη τους ικανοτητα ειναι 100 % παραπανω απο την ηλεκτρικη ενεργεια που καταναλωνει ( 3000 watt ηλεκτρικη ενεργεια –--> 6000 watt θερμαντικη ενεργεια )
Ειναι οτι ποιο υγιεινο υπαρχει , ετσι μας ζεσταινει και ο ηλιος ( χρησιμοποιηται απο τους φυσιοθεραπευτες για διαθερμιες).
Το κοστος αγορας ειναι απο 100 ευρο εως 250 το μεγαλλιτερο (3000 watt).Προσεξτε , δεν λεμε για αυτα που διαφηζονται στην ΤV , πρεπει να ειναι quartz.
Το μονο μειονεκτημα τους ειναι οτι εκπεμπει ενα πορτοκαλι χρωμα , σε μερικους δεν τους αρεσει.
Το χρησιμοποιω στο σπιτι μου και σε αλλους επαγγελματικους χωρους εδω και 2 χρονια και εχω 500% καλλιτερα αποτελεσματα απο πετρελαιο, 300% αιρκοντιοσιον , 200% απο ξυλοσομπα συνδεδεμενη με καλοριφερ , 150% απο infrared panels.
Συνιστω infrared λαμπες.
Στη διαθεση σας για περισσοτερες πληροφοριες
ευχαριστω
καλησπερα για ενα χωρο 12 τμ και ενα αλλο 20τμ ποσο κοστιζουν και απο που τα παραγγελνω και για να δουλεψουν μπενουν κανονικα στην πριζα η χριαζοντε ενισχυμένη
12 τμ = 1200watt (100 eyro), 20 τμ = 2000 watt (150 eyro)
Μπενουν κανονικα στην μπριζα.Μονο τα μοντελα 3000 watt ( 30 τμ) θελουν 16 αμπερ ασφαλεια ( πληντηριου)
Στειλε πμ για πληροφοριες παραγγελιας
ευχαριστω
φιλε μου υπαρχει θερμοστατης πανω η δουλεβουν συνεχεια ,,,
λογικα κατι θα υπαρχει,θελει υπολογισμο με το πετρελαιο για το κοστος καταναλωσης
Υπαρχουν μοντελα με θερμοστστη και αλλα με ρυθμιστη εντασης με τηλεκοντρολ.
Ειναι ο ποιο φθηνος τροπος θερμασης που υπαρχει σημερα
ευχαριστω
12 τμ = 1200watt (100 eyro), 20 τμ = 2000 watt (150 eyro)
Μπενουν κανονικα στην μπριζα.Μονο τα μοντελα 3000 watt ( 30 τμ) θελουν 16 αμπερ ασφαλεια ( πληντηριου)
Στειλε πμ για πληροφοριες παραγγελιαςευχαριστω
φιλε μου εχεις καταστημα με τα ειδη αυτα ? κατι αυστριακα που ειδα εινε πανακριβα στην αγορα
Οχι φιλε
Μεσω καπιου φιλου στο εξωτερικο πηρα μερικα για προσωπικη χρηση , και μετα εφερα μερικα για καπιους φιλους
ευχαριστω
εαν δουλευει συνεχεια ενα 3000 βατ θα καψει 3 κιλοβατορες την ωρα .. 2 ,, ενας χωρος υπολογιζεται με τα κυβικα ,, 3 θεμα μονωσεις του χωρου ,,
Υπαρχει ενας κανονας , περιπου 100 βατ/τμ για δωματια περιπου 3 μετρων υψος και νορμαλ μονωση.
Λογω του θερμοστατη δεν καταναλωνεις συνεχεια 3000 βατ , παιζει ρολο και η εξωτερικη θερμοκρασια
ευχαριστω
υπαρχει καποιος απο το forum να χρησιμοποιει αυτου του ειδους θερμανση?
μπορεις να μας πεις περιπου αφου τα εχεις δουλεψει τι καταναλωση ειχες τον χειμωνα σε ρευμα ,,
Μια σαλοκουζινα 35τμ με μια λαμπα 3000 βατ ρυθμιζομενη με τηλεκοντρολ
Μια κρεβατοκαμαρα 20τμ με μια λαμπα 2000βατ ρυθμιζομενη με τηλεκοντρολ
Στο τετραμηνο του χειμωνα μαζι με ολα τα αλλα ηλεκτρικα (κουζινα-θερμοσυφωνο-λαμπες κλπ) 480 ευρο
ευχαριστω
στορμ λιγο δυσκολο αυτο που λες,γιατι το σπιτι πρεπη να εχη τελεια μονωση και να μην εχεις οικογενεια
τα 480 ευρω για τετραμηνια δεν βγαινουν
ο επομενος λογαριασμος ποσο ηταν?
δικιο εχεις παρη , δεν θα δουλευουν τα ριμαδια 10 ωρες την ημερα με τιποτα δεν βγαινει,,,
Συνηθως ο λογαριασμος δεν ξεπερναει τα 220
Το μυστικο ειναι οτι δεν ξεσταινεις ολο το σπιτι
Εισαι μερικες ωρες στο σαλονι , αναβεις του σαλονιου
Το βραδι αναβεις της κρεβατοκαμαρας
φιλε μου αν καθησω σε μια κουζινα 4 τετραγωνικα που εχω και βαλω μια ξυλοσομπα θα καψω πιο λιγο απο σενα λεμε να ζεστανουμε το σπιτι ,,
Συνηθως ο λογαριασμος δεν ξεπερναει τα 220
Το μυστικο ειναι οτι δεν ξεσταινεις ολο το σπιτι
Εισαι μερικες ωρες στο σαλονι , αναβεις του σαλονιου
Το βραδι αναβεις της κρεβατοκαμαρας
Καπως ετσι ειναι παιδια.
Απλα με την χρηση ηλεκτρονικου θερμοστατη-χρονοδιακοπτη…εχεις την ικανοτητα να τα αναβεις και να τα σβηνεις οτι ωρα θελεις (20:00 εως 01:00)....πχ εγω τα δικα μου περισυ στο παιδικο και στην κρεβατοκαμαρα αναβανε αυτοματα 2 ωριτσες πριν παμε για υπνο και κλεινανε 2-3 ξημερωματα και ματαξανανοιγαν στις 6 το πρωι εως στις 8:00 που φευγανε τα μικρα για το σχολειο .
Βεβαια υπαρχει και τροπος να τα ανοιγεις απο αποσταση μεσω κινητου....αλλα παμε αλλου.
Εγω παντος σωθηκα.....!!
φιλικα
δικιο εχεις παρη , δεν θα δουλευουν τα ριμαδια 10 ωρες την ημερα με τιποτα δεν βγαινει,,,
Εχει δικιο Παρη ο Δημητρης…και εγω εκαψα περιπου 400 ευρω με 21 βαθμους στο σπιτι.