και οχι μονο τα κενα αλλα και τα μεταλλα και μαλιστα ολλα τα μεταλα που εχει στο δοκιμαστηριο του ο λεων…...ετσι ειχε γραψει ο λεων ......η μηπωςκανω λαθος???
Για να δεις ακριβως τι ειχα γραψει τραβα και διαβασετα παλι.
Μεθοδος - μηχανημα εντοπισμου κενου ζητειται !
Οπότε Ρώσε έχεις δύο όργανα (βέργα ΤΟΥΝΕΛ και εκκρεμές) μόνο για το κενό. Φαντάζομαι θα έχεις και άλλη βέργα ΤΟΥΝΕΛ για τα δείγματα.
ΘΑ βάλω στο νέο έτος στο πρόγραμμα την κατασκευή του εκκρεμούς.Το θέμα είναι πως βρίσκουμε το μέγεθος του κενού από πάνω
Ωσο πιο βαρυ ειναι το εκρεμες τοσο πιο δυσκολα ταλαντευεται στα μικρα κενα,και αυτο παλι σε σχεση με την ενεργια που εχει ο καθε ενας και το μηκος του νηματος.
Σε μενα δουλευει με μηκος νηματος περιπου 40-45 εκατοστα και η παλιδρομηση που κανει ειναι μικρη.Στον φιλο μου που κανει ραβδοσκοπια 30 χρονια δουλευει στα 25 με 30 εκατοστα και κοντευει να του φυγει απο το χερι.
Οταν παλι εισαι πανω απο το κενο σταματα το πηγενε ελα και αρχιζει να κανει κυκλους.Ωσο μεγαλυτερο ειναι το κενο τοσο εντονοτερος/γρηγοροτερος και μεγαλυτερος ειναι ο κυκλος.
Η βεργα που εκανα ειναι κατασκευασμενη επανω στις βασικες αρχες του Τουνελ αλλα καμια σχεση.
To πρωτο εκρεμες που εφτιαξα με κενο αερα
Και ενα μικρακι για εντοπισμο χρυσου. Αποσταση απο τον στοχο οχι μεγαλητερη των 30 μετρων.
Και μια παρακληση αδελφια μου.Μη μου στελνετε ΠΜ για να σας κατασκευασω εκρεμες
και εγω υποχρεονωμε για να κανω ορισμενα πραγματα αλλα ουτε κατασκευαστης ειμαι
αλλα ουτε και εχω σκοπο να εμπορευτω αυτα που κανω για να περναω την ωρα μου ευχαριστα γινονται.
Και αυτα που εκανα αλλοι τα δουλευουν και τα τεσταρουν με την πειρα των 30 χρονων που εχουν στη πλατη τους.
Ρώσε πολύ χρήσιμα όσα λες και σ'ευχαριστούμε που τα μοιράζεσαι. Τι υλικό είναι το εκκρεμές ;
το σχήμα του κάτω μέρους του έγινε τυχαία ή εξυπηρετεί κάτι ;
Μπρουντζος ή ορυχαλκος οπως το λενε οι καθαρεβουσιανοι Goldplus.
Δοκιμασαμε πολλες μυτες η μονη που δουλευει στα εκρεμες ειναι η ακιδα οπως φενεται στην εικονα.
Το σχημα δεν παιζει τοσο μεγαλο ρολο οσο το βαρος και η μυτη.
Οσο πιο βαρη τοσο λιγοτερο επηρεαζετε απο μικρα κενα ή αμα ειναι για χρυσο πρεπει το σημα που θα το ενεργοποιηση να ειναι πολυ δυνατο.
@Hfaistos-69:
Μανιακέ τι είναι το **Σαούλια **πρώτη φορά την ακούω ??
Τα μαστορια που χτιζουν τους τοιχους δεν βαζουνε αλφαδι απλα σαουλιαζουν (αλφαδιαζουν) τον τοιχο με το σαουλι εχει και ενα κοματια ακομη το οποιο τα βαζουνε στην επανω σειρα των τουβλων και το αλλο κοματι της φωτο κρεμετε προς τα κατω για να σου δειξει την αλφαδια του τοιχου.
Είμαι ωραίος γιατί είμαι Σερραίος!!!
Οπότε Ρώσε έχεις δύο όργανα (βέργα ΤΟΥΝΕΛ και εκκρεμές) μόνο για το κενό. Φαντάζομαι θα έχεις και άλλη βέργα ΤΟΥΝΕΛ για τα δείγματα.
ΘΑ βάλω στο νέο έτος στο πρόγραμμα την κατασκευή του εκκρεμούς.Το θέμα είναι πως βρίσκουμε το μέγεθος του κενού από πάνω
φιλε μου ηρακλη χρονια πολλα. καλα το μεγεθος. την πορτα??????αλλο καπελο αυτο
@VAN:
χρονια πολλα VAN ελπιζω να ηρθε το μνμ μου για τις ευχες!
πορτα δεν βρισκεις ευκολα…..τα αμπρια δεν ηταν παντα κλειστα με μεταλλο.....αλλα πολλες φορες με ξυλο
@VAN:
Την πορτα;Ειναι τοσο απλο.
Χρόνια Πολλά
Για την πόρτα βάζεις δείγμα για πόρτες (!) ή αν σε παίρνει βάζεις γιοραντάρ …
Ρώσε ακόμα μια φορά μπράβο για τη δουλειά σου, κατατοπιστικότατος. Από πόσα μέτρα σε βγάζει γραμμή για κενό η βέργα και το εκκρεμμές ;
Για μέταλλο;
Τα μαστορια που χτιζουν τους τοιχους δεν βαζουνε αλφαδι απλα σαουλιαζουν (αλφαδιαζουν) τον τοιχο με το σαουλι εχει και ενα κοματια ακομη το οποιο τα βαζουνε στην επανω σειρα των τουβλων και το αλλο κοματι της φωτο κρεμετε προς τα κατω για να σου δειξει την αλφαδια του τοιχου.
Ναι το ξέρω αυτό απλά δεν ήξερα ότι το λένε σαούλι αλφάδι, βαρύδι, εκρεμές, οικοδόμου τέτοιες ονομασίες μάλιστα …...
οπως και να ονομαζετε ειναι το ποιο οικονομικο για εκρεμες απο το να μπλεκετε με μηχανουργεια,υπαρχουν τετοια απο 100 γραμμαρια μεχρι 500
δουλευετε με τρυπανι την ηδη υπαρχουσα τρυπα και εισται ετοιμοι γιαυτο που θετη ο ρωσος,και το σημαντικο ειναι μπρουτζινα