Να θεσω και εγω την σκεψη μου.σε δυοροφη οικοδομη με καταστηματα στο ισογειο 500τμ 1ος 250τμ 2 διαμερισματα 2ος 250τμ 2 διαμερισματα με στεγη .και υπογειο 500τμ,αποθηκες και παρκινκ.στο υπογειο υπαρχει φρεατιο που μαζευει τα υπογεια νερα και με δυο μοτερ τα βγαζει εξω. με σωλήνες δυο ινζες το καθενα χωριστα το ενα μορερ δουλευει ολο το χρονο το αλλο που εινε και λιγο πιο ψιλα απο το αλλο δουλευει οταν βρεξει παρα πολυ.Το νερο αυτο μπορει να χρησιμοποιηθεί για θερμανση για τα διαμερισματα η για αλλη χρηση.καθε διαμερισμα εχει τον δικο του λέβητα και δεξαμενη πετρελαιου.ευχαριστω εκ των προτερων.
-
Γεωθερμια για θερμανση
Οχι αυτο δεν ειναι γεωθερμια.
"It's only the mind which separates reality from truth."
"It's all literally a matter of perspective."
"But there is only one truth that is your truth."
"It's a revised perception that protects you."πριν 13 χρόνια Φήμη: 477 | Δημοσιεύσεις: 4,808 -
Γεωθερμια για θερμανση
εχει σταθερη θερμοκρασια 15 βαθμους χειμωνα καλοκαιρι
πριν 13 χρόνια Φήμη: 20 | Δημοσιεύσεις: 405 -
Γεωθερμια για θερμανση
εχει σταθερη θερμοκρασια 15 βαθμους χειμωνα καλοκαιρι
15βαθμοι = μηδεν
Ριξε μια ματια εδω.
Υπαρχει καποιο προβλημα δεν εισαγετε το λινκ.κοιταξε στην ελληνικη Wikipedia για τη Γεωθερμια ελαχιστη θερμοκρασια θεωρητε 25 βαθμοι κελισιου.Και να προσθεσο το εξεις η γεωθερμια χρησιμοποιητε για συστηματα θερμανσεις χαμηλων θερμοκρασιων.
πχ ενδοδαπεδιο οπου εχουμε μεγιστη θερμοκρασια 42 βαθμους."It's only the mind which separates reality from truth."
"It's all literally a matter of perspective."
"But there is only one truth that is your truth."
"It's a revised perception that protects you."πριν 13 χρόνια Φήμη: 477 | Δημοσιεύσεις: 4,808 -
Γεωθερμια για θερμανση
Γεωθερμία ή Γεωθερμική ενέργεια ονομάζουμε τη φυσική θερμική ενέργεια της Γης που διαρρέει από το θερμό εσωτερικό του πλανήτη προς την επιφάνεια. Η μετάδοση θερμότητας πραγματοποιείται με δύο τρόπους:
α) Με αγωγή από το εσωτερικό προς την επιφάνεια με ρυθμό 0,04 - 0,06 W/m2 [1]
β) Με ρεύματα μεταφοράς, που περιορίζονται όμως στις ζώνες κοντά στα όρια των λιθοσφαιρικών πλακών, λόγω ηφαιστειακών και υδροθερμικών φαινομένων.
Μεγάλη σημασία για τον άνθρωπο έχει η αξιοποίηση της γεωθερμικής ενέργειας για την κάλυψη αναγκών του, καθώς είναι μια πρακτικά ανεξάντλητη πηγή ενέργειας. Ανάλογα με το θερμοκρασιακό της επίπεδο μπορεί να έχει διάφορες χρήσεις.
H Υψηλής Ενθαλπίας (>150 °C) χρησιμοποιείται συνήθως για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η ισχύς τέτοιων εγκαταστάσεων το 1979 ήταν 1.916 ΜW με παραγόμενη ενέργεια 12×106 kWh/yr.
Η Μέσης Ενθαλπίας (80 έως 150 °C) που χρησιμοποιείται για θέρμανση ή και ξήρανση ξυλείας και αγροτικών προϊόντων καθώς και μερικές φορές και για την παραγωγή ηλεκτρισμού (π.χ. με κλειστό κύκλωμα φρέον που έχει χαμηλό σημείο ζέσεως).
Η Χαμηλής Ενθαλπίας (25 έως 80 °C) που χρησιμοποιείται για θέρμανση χώρων, για θέρμανση θερμοκηπίων, για ιχθυοκαλλιέργειες, για παραγωγή γλυκού νερού.
Η Γεωθερμία στην Ελλάδα
Λόγω κατάλληλων γεωλογικών συνθηκών, ο Ελλαδικός χώρος διαθέτει σημαντικές γεωθερμικές πηγές και των τριών κατηγοριών (υψηλής, μέσης και χαμηλής ενθαλπίας) σε οικονομικά βάθη (100-1500 μ). Σε μερικές περιπτώσεις τα βάθη των γεωθερμικών ταμιευτήρων είναι πολύ μικρά, κάνοντας ιδιαίτερα ελκυστική, από οικονομική άποψη, τη γεωθερμική εκμετάλλευση.
Η έρευνα για την αναζήτηση γεωθερμικής ενέργειας άρχισε ουσιαστικά το 1971 με βασικό φορέα το ΙΓΜΕ και μέχρι το 1979 (πριν από τη δεύτερη ενεργειακή κρίση) αφορούσε μόνο τις περιοχές υψηλής ενθαλπίας. Κατά την εξέλιξη των εργασιών η ΔΕΗ, σαν άμεσα ενδιαφερόμενη για την ηλεκτροπαραγωγή, ανέλαβε τις παραγωγικές γεωτρήσεις υψηλής ενθαλπίας και την ανάπτυξη των πεδίων, χρηματοδοτώντας επιπλέον τις έρευνες στις πιθανές για τέτοια ρευστά γεωθερμικές περιοχές. Συντάχθηκε ο προκαταρκτικός χάρτης γεωθερμικής ροής του ελληνικού χώρου, όπου φάνηκε ότι η γεωθερμική ροή στην Ελλάδα είναι σε πολλές περιοχές εντονότερη από τη μέση γήινη. Από το 1971 ερευνήθηκαν οι περιοχές: Μήλος, Νίσυρος, Λέσβος, Μέθανα, Σουσάκι Κορινθίας, Καμένα Βούρλα, Θερμοπύλες, Υπάτη, Αιδηψός, Κίμωλος, Πολύαιγος, Σαντορίνη, Κως, Νότια Θεσσαλία, Αλμωπία, περιοχή Στρυμόνα, περιοχή Ξάνθης, Σαμοθράκη και άλλες.
Η αυξημένη ροή θερμότητας, λόγω της έντονης τεκτονικής και μαγματικής δραστηριότητας, δημιούργησε εκτεταμένες θερμικές ανωμαλίες, με μέγιστες τιμές γεωθερμικής βαθμίδας που πολλές φορές ξεπερνούν του 100° C/km. Σε κατάλληλες γεωλογικές συνθήκες, η ενέργεια αυτή θερμαίνει «ρηχούς» υπόγειους ταμιευτήρες ρευστών σε θερμοκρασίες μέχρι 100 °C. Τα γεωθερμικά πεδία χαμηλής ενθαλπίας είναι διάσπαρτα στη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα. Η συμβολή τους στο ενεργειακό ισοζύγιο μπορεί να γίνει σημαντική, καθόσον αποτελούν ενεργειακό πόρο φιλικό στο περιβάλλον, κοινωνικά αποδεκτό και παρουσιάζουν σημαντικό οικονομικό και αναπτυξιακό ενδιαφέρον.
Στην Μήλο και Νίσυρο έχουν ανακαλυφθεί σπουδαία γεωθερμικά πεδία και έχουν γίνει γεωτρήσεις παραγωγής (5 και 2 αντίστοιχα). Στην Μήλο μετρήθηκαν θερμοκρασίες μέχρι 325 °C σε βάθος 1000 m. και στην Νίσυρο 350° C σε βάθος 1500 m. Οι γεωτρήσεις αυτές θα μπορούσαν να στηρίξουν μονάδες ηλεκτροπαραγωγής 20 και 5 ΜW, ενώ το πιθανό συνολικό δυναμικό υπολογίζεται να είναι την τάξης των 200 και 50 MW αντίστοιχα.
Στην Βόρεια Ελλάδα η γεωθερμία προσφέρεται για θέρμανση, θερμοκήπια, ιχθυοκαλλιέργειες κ.λ.π. Στην λεκάνη του Στρυμόνα έχουν εντοπισθεί τα πολύ σημαντικά πεδία Θερμών-Νιγρίτας, Λιθότροπου-Ηράκλειας, Θερμοπηγής-Σιδηρόκαστρου και Αγγίστρου. Πολλές γεωτρήσεις παράγουν νερά μέχρι 75 °C, συνήθως αρτεσιανά και πολύ καλής ποιότητας και παροχής. Μεγάλα και μικρότερα γεωθερμικά θερμοκήπια λειτουργούν στην Νιγρίτα και το Σιδηρόκαστρο.
Στην πεδινή περιοχή του Δέλτα Νέστου έχουν εντοπισθεί δύο πολύ σημαντικά γεωθερμικά πεδία, στο Ερατεινό Χρυσούπολης και στο Ν. Εράσμιο Μαγγάνων Ξάνθης. Νερά άριστης ποιότητας μέχρι 70 °C και σε πολύ οικονομικά βάθη παράγονται από γεωτρήσεις στις εύφορες αυτές πεδινές περιοχές. Στην Ν. Κεσσάνη και στο Πόρτο Λάγος Ξάνθης, σε μεγάλης έκτασης γεωθερμικά πεδία, παράγονται νερά θερμοκρασίας μέχρι 82 °C.
Στην λεκάνη των λιμνών Βόλβης και Λαγκαδά έχουν εντοπισθεί τρία πολύ ρηχά πεδία με θερμοκρασίες μέχρι 56 °C. Στην Σαμοθράκη υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχεία καθώς γεωτρήσεις βάθους μέχρι 100 μ. συνάντησαν νερά της τάξης των 100° C.
Εφαρμογές της Γεωθερμίας
Οι εφαρμογές της γεωθερμικής ενέργειας ποικίλουν ανάλογα με τη θερμοκρασία και περιλαμβάνουν [3]:
ηλεκτροπαραγωγή (θ>90 °C), (παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με δυαδικό κύκλο)
θέρμανση χώρων (με καλοριφέρ για θ>60 °C, με αερόθερμα για θ>40 °C, με ενδοδαπέδιο σύστημα (θ>25 °C),
ψύξη και κλιματισμό (με αντλίες θερμότητας απορρόφησης για θ>60 °C, ή με υδρόψυκτες αντλίες θερμότητας για θ<30 °C)
θέρμανση θερμοκηπίων και εδαφών επειδή τα φυτά αναπτύσσονται γρηγορότερα και γίνονται μεγαλύτερα με τη θερμότητα (θ>25 °C), ή και για αντιπαγετική προστασία
ιχθυοκαλλιέργειες (θ>15 °C) επειδή τα ψάρια χρειάζονται ορισμένη θερμοκρασία για την ανάπτυξή τους
βιομηχανικές εφαρμογές όπως αφαλάτωση θαλασσινού νερού (θ>60 °C), ξήρανση αγροτικών προϊόντων, κλπ
θερμά λουτρά για θ = 25-40 °C[Επεξεργασία] Προβλήματα και πλεονεκτήματα
Γενικά, η αξιοποίηση της γεωθερμικής ενέργειας συναντά ορισμένα βασικά προβλήματα, τα οποία θα πρέπει να λυθούν ικανοποιητικά για την οικονομική εκμετάλλευση της εναλλακτικής αυτής μορφής ενέργειας. Οι τύποι αυτοί των προβλημάτων είναι ο σχηματισμός επικαθίσεων (ή όπως συχνά λέγεται οι καθαλατώσεις ή αποθέσεις) σε κάθε σχεδόν επιφάνεια που έρχεται σε επαφή με το γεωθερμικό ρευστό, η διάβρωση των μεταλλικών επιφανειών, καθώς και ορισμένες περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις (διάθεση των ρευστών μετά τη χρήση τους, εκπομπές τοξικών αερίων, ιδίως του υδροθείου).
Όλα αυτά τα προβλήματα σχετίζονται άμεσα με την ιδιάζουσα χημική σύσταση των περισσότερων γεωθερμικών ρευστών. Τα γεωθερμικά ρευστά λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και της παραμονής τους σε επαφή με διάφορα πετρώματα περιέχουν κατά κανόνα σημαντικές διαλυμένων αλάτων και αερίων. Η αλλαγή των θερμοδυναμικών χαρακτηριστικών των ρευστών στο στάδιο της εκμετάλλευσης μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες ευνοϊκές τόσο για τη χημική προσβολή των μεταλλικών επιφανειών, όσο και για την απόθεση ορισμένων διαλυμένων ή αιωρούμενων στερεών και την απελευθέρωση στο περιβάλλον επιβλαβών ουσιών.
Ο σχηματισμός επικαθίσεων σε γεωθερμικές μονάδες μπορεί να ελεγχθεί σε κάποιο βαθμό, αν όχι ολοκληρωτικά, με μια πληθώρα τεχνικών και μεθόδων. Μερικές από τις πιο τυπικές πρακτικές είναι ο σωστός σχεδιασμός της μονάδας και η επιλογή των κατάλληλων συνθηκών λειτουργίας της, η ρύθμιση του pH του ρευστού, η προσθήκη χημικών ουσιών (αναστολέων δημιουργίας επικαθίσεων) και, τέλος, η απομάκρυνση των σχηματιζόμενων στερεών με χημικά ή φυσικά μέσα, στη διάρκεια προγραμματισμένων ή όχι διακοπών λειτουργίας της μονάδας.
Οι διάφορες δυνατότητες ελέγχου της διάβρωσης στις γεωθερμικές μονάδες επικεντρώνονται (α) στην επιλογή του κατάλληλου υλικού κατασκευής (π.χ. χρήση πολυμερικών υλικών, εναλλακτών θερμότητας από τιτάνιο, Hastelloy κτλ.), (β) στην επικάλυψη των μεταλλικών επιφανειών με ανθεκτικά στη διάβρωση στρώματα, (γ) στην προσθήκη αναστολέων διάβρωσης, και (δ) στον ορθό σχεδιασμό της μονάδας.
Η γεωθερμική ενέργεια θεωρείται ήπια μορφή ενέργειας, σε σύγκριση με τις συμβατικές μορφές ενέργειας, χωρίς βέβαια οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την εκμετάλλευσή της να είναι συχνά αμελητέες. Η υψηλότερη περιεκτικότητα των γεωθερμικών ρευστών υψηλής ενθαλπίας σε διαλυμένα άλατα και αέρια σε σχέση με τα ρευστά χαμηλής ενθαλπίας επιβάλλουν το διαχωρισμό των επιπτώσεων από την αξιοποίηση της γεωθερμίας. Τα προβλήματα από τη διάθεση των νερών που χρησιμοποιούνται για άμεσες χρήσεις είναι κατά κανόνα ηπιότερα (και σχεδόν μηδενικά) από ότι των ρευστών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Επίσης θα πρέπει να τονιστεί από την αρχή ότι στην περίπτωση που εφαρμόζεται η άμεση επανεισαγωγή των γεωθερμικών ρευστών στον ταμιευτήρα, όπως στην περίπτωση των μονάδων με δυαδικό κύκλο, οι επιπτώσεις είναι ελάχιστες. Βεβαίως κατά τη φάση της έρευνας, της ανόρυξης των γεωτρήσεων, των δοκιμών και της κατασκευής της μονάδας μπορούν να υπάρξουν διαρροές και διάθεση γεωθερμικών νερών σε υδάτινους αποδέκτες, καθώς και αυξημένος θόρυβος.
Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την αξιοποίηση των ρευστών υψηλής ενθαλπίας διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή και ταξινομούνται σε συνάρτηση της αιτίας όπως τη χρήση γης, εκπομπές αερίων, τη διάθεση υγρών αποβλήτων, θόρυβο, δημιουργία μικροσεισμικότητας και καθιζήσεις. Η έκταση γης που απαιτείται για την αξιοποίηση της γεωθερμίας (π.χ. για την εγκατάσταση της μονάδας, το χώρο για τις γεωτρήσεις, τις σωληνώσεις μεταφοράς και τους δρόμους πρόσβασης) είναι γενικά μικρότερη από την έκταση της γης που απαιτούν άλλες μορφές ενέργειας (ατμοηλεκτρικοί σταθμοί άνθρακα, υδροηλεκτρικοί σταθμοί κτλ.).
Το CO2 που εκπέμπεται από γεωθερμικές μονάδες ποικίλλει ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του πεδίου, καθώς και την τεχνολογία παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας, αν και οι εκπομπές του είναι κατά πολύ μικρότερες από τις αντίστοιχες εκπομπές ατμοηλεκτρικών μονάδων και συγκρίνονται ευνοϊκά και με τις εκπομπές (έμμεσες ή άμεσες) από άλλες ΑΠΕ. Το H2S, λόγω της έντονης οσμής του και της σχετικής τοξικότητάς του, είναι υπεύθυνο τις περισσότερες φορές για τη προκατάληψη που εκδηλώνεται κατά της γεωθερμίας. Οι εκπομπές H2S ποικίλλουν από <0,5 g/kWh μέχρι και 7 g/kWh. Οι εκπομπές του H2S μπορούν να ελεγχθούν σχετικά εύκολα και να μειωθούν σε συγκεντρώσεις 1 ppb με μια πληθώρα μεθόδων, όπως με τη διεργασία Stredford, με την καύση και επανεισαγωγή, με την οξειδωτική μέθοδο Dow κτλ.
Η κύρια ανησυχία από την αξιοποίηση της γεωθερμίας υψηλής ενθαλπίας προέρχεται από τη διάθεση των γεωθερμικών νερών στους υδάτινους αποδέκτες. Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και της περιεκτικότητάς του σε διάφορα χημικά συστατικά, το γεωθερμικό ρευστό προτού διατεθεί σε υδάτινους αποδέκτες θα πρέπει να υποστεί κάποια επεξεργασία και να μειωθεί η θερμοκρασία του. Τονίζεται ξανά ότι η περιβαλλοντικά περισσότερο αποδεκτή μέθοδος διάθεσης των γεωθερμικών ρευστών είναι η επανεισαγωγή τους στον ταμιευτήρα.
Συγκρινόμενη με τις άλλες ΑΠΕ, η γεωθερμία δεν υστερεί σε περιβαλλοντικά οφέλη. Αυτό βέβαια έρχεται σε προφανή αντίθεση με την εντύπωση που κυριαρχεί ότι ορισμένες ΑΠΕ (π.χ. φωτοβολταϊκά, αιολική ενέργεια) δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Η εντύπωση αυτή μεταβάλλεται όταν κανείς συνυπολογίσει τις επιπτώσεις οποιασδήποτε μορφής ενέργειας σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής μιας τεχνολογίας, αλλά και την επιβάρυνση στο περιβάλλον από την κατασκευή και λειτουργία των μονάδων.
Τα περιβαλλοντικά οφέλη της γεωθερμίας μπορούν να συνοψιστούν ως εξής:
Συνεχής παροχή ενέργειας, με υψηλό συντελεστή λειτουργίας (load factor), >90%.
Μικρό λειτουργικό κόστος, αν και το κόστος παγίων είναι σημαντικά αυξημένο σε σχέση και με τις συμβατικές μορφές ενέργειας.* Μηδενικές ή μικρές εκπομπές αερίων στο περιβάλλον.
Μικρή απαίτηση γης.
Συμβολή στην επίτευξη των στόχων της Λευκής Βίβλου της Ε.Ε. και του Πρωτοκόλλου του Κιότο.
Αποτελεί τοπική μορφή ενέργειας με συνέπεια την οικονομική ανάπτυξη της γεωθερμικής περιοχής.
Συμβολή στην μείωση της ενεργειακής εξάρτησης μιας χώρας, με τον περιορισμό των εισαγωγών ορυκτών καυσίμων."It's only the mind which separates reality from truth."
"It's all literally a matter of perspective."
"But there is only one truth that is your truth."
"It's a revised perception that protects you."πριν 13 χρόνια Φήμη: 477 | Δημοσιεύσεις: 4,808 -
Γεωθερμια για θερμανση
αν το χειμωνα εχεις εξω 0 βαθμους κελσιου και πρεπει το νερο του καλοριφερ να το πας απο τους 5 βαθμους στο αρχικο αναμα μονο, στους 15 βαθμους λιγα πραματα θα γλιτωσεις.το καλοκαιρι για ψυξη και αν εχεις εγκατασταση με fancoil θα γλιτωνεις κατι παραπανω.αλλα στη δικια σου περιπτωση το νερο που θα αντλεις απο το φρεατιο πρεπει μετα να το πετας εξω.σου βγαζει τοσο νερο η γη εκει μεσα?και μετα σκεψου τι μηχανηματα και εξοδα και συντηριση για ολα αυτα.γεωθερμια γινετε με 2 γεωτρισεις που απτη μια τραβας νερο και στη αλλη το ριχνεις μεσα<το επιστρεφεις στη γη>η με πολλα μετρα σωληνα στρωμενα μεσα στη γη κατω απο τα θεμελια ας πουμε,και να εκμεταλευεσε παλι τη σταθερη θερμοκρασια της.15-18 βαθμους.αλλα…...αστο!!!
πριν 13 χρόνια Φήμη: 11 | Δημοσιεύσεις: 488 -
Γεωθερμια για θερμανση
πολυ νερο μιλαμε παει χαμένο χωριστα το ρευμα για την αντληση
πριν 13 χρόνια Φήμη: 20 | Δημοσιεύσεις: 405 -
Γεωθερμια για θερμανση
πολυ νερο μιλαμε παει χαμένο χωριστα το ρευμα για την αντληση
εγω στη θεση σου θα το εκμεταλευωομουνα αλλιως το νερο,αν ειναι σχετικα καθαρο.για χρηση σε καζανακια-πληντιρια ρουχων-ποτισμα-πλυσημο αυτοκινητων και γενικα κοινοχρηστη χρηση
πριν 13 χρόνια Φήμη: 11 | Δημοσιεύσεις: 488 -
Γεωθερμια για θερμανση
απο ποτισμα το καλοκαιρι τιποτε αλλο αλλα για πληντιρια θελει ολοκληρη μετατροπη αν και το νερο εινε κατακαθαρο απο το χημειο,μιλαμε για πολυ νερο δεν σταματαει το μοτερ χειμωνα καλοκαιρι και το χειμωνα δουλευει και το δευτερο.δεν εχει χωρο να κανω μια πισίνα
πριν 13 χρόνια Φήμη: 20 | Δημοσιεύσεις: 405 -
Γεωθερμια για θερμανση
δεν κανεις καμια δεξαμενη να τροφοδοτεις 5 - 6 σπιτια με χαμιλοτερο κοστος απο την υδρευση .
πριν 13 χρόνια Φήμη: 38 | Δημοσιεύσεις: 7,276 -
Γεωθερμια για θερμανση
πολυ ενημερωτικό φιλε moyia ευχαριστω
πριν 13 χρόνια Φήμη: 20 | Δημοσιεύσεις: 405 -
Γεωθερμια για θερμανση
δεν κανεις καμια δεξαμενη να τροφοδοτεις 5 - 6 σπιτια με χαμιλοτερο κοστος απο την υδρευση .
28ευρω το διμηνο εινε δεν αξιζη τον κοπο ,και τζαμπα το εδινα αλλα ποιος ενδιαφερετε.απεναντι εχει ενα παρκο μιλησα με τη δημαρχια να ποτιζετε το παρκο αλλα δεν ασχολειτε κανενας
πριν 13 χρόνια Φήμη: 20 | Δημοσιεύσεις: 405 -
Γεωθερμια για θερμανση
εχει κλειση ποτε της αντλιες να δεις η σταθμη ανεβενει
και σταματαει σε καπιο οριο η θα γινει το υπογειο εσωτερικη πυσινα ??πριν 13 χρόνια Φήμη: 38 | Δημοσιεύσεις: 7,276 -
Γεωθερμια για θερμανση
το 2010 την ανοιξη με πολυ βροχη 30 ποντους νερο και να δουλευουν και οι δυο οι αντλειες
πριν 13 χρόνια Φήμη: 20 | Δημοσιεύσεις: 405 -
Γεωθερμια για θερμανση
σηγουρα εχεις πεση σε περασμα νερου εφοσων δεν πεταγετε
εξω σαν να βρηκες φλεβα που λεμε ,
μηπως η σταθμη ανεβενη σε ενα οριο και σταματα .
γιαυτο το ειπα.πριν 13 χρόνια Φήμη: 38 | Δημοσιεύσεις: 7,276 -
Γεωθερμια για θερμανση
σιγουρα σταματαει καπου αναλογα με την εποχη.εξηγηση υπαρχει παλια σε αποσταση 100 περιπου μετρα ητανε μεγαλη λακα που εριχναν και το σταυρο των φωτων .τωρα τι το κανουμε
πριν 13 χρόνια Φήμη: 20 | Δημοσιεύσεις: 405 -
Γεωθερμια για θερμανση
την οποια την μπαζωσαν και το νερο βγενοι σηγουρα τωρα
απο οπου βρει ευκολη προσβαση .φιλε μου εκει τιποτα δεν μπορεις να κανεις .
η μονη λυση που υπαρχει ομως ειναι εαν εχεις δικο σου σημειο εξω απο το κτησμα .
δηλαδη πισω μεγαλο ακαλιπτω , αυλη η κηπω.
εαν εχεις σημειο σε καπια αποσταση απο το
κτησμα 3 - 5 μετρα , θα μπεις στο εξωδο να ανοιξεις πηγαδι τουλαχιστον 1 - 2 μετρα βαθυτερο απο το σημειο που μαζευετε το νερο .
αν ειναι το φρεατειο σου απο την επιφανεια του εδαφους ο πατος στα 5 μ.
π.χ να φθασεις τα 7 μ. με διαμετρο τουλαχιστον 2 μετρα και να βαλεις αυτα τα στρογγιλα που βαζουν για τους βοθρους , κατω και γυρο του για 1 - 2 μετρα ριξε ροκανες ( χοντρη πετρα ) και μετα το χωμα.
το νερο σηγουρα κατα 90 / 100 θα ξεσπαει στο βαθυτερο σημειο , στο πηγαδι .
κατα αναγκη προμελετησε για εκει γραμμη
για της αντλιες .
το ιδιο εκανα σε οικοδομη στα Μεσογεια που καθε χειμονα αναβληζε νερο γυρο την οικοδομη και γεμιζε υπογεια και γκαραζ 1 μετρο . απο τοτε δεν ξαναδε νερο.πριν 13 χρόνια Φήμη: 38 | Δημοσιεύσεις: 7,276 -
Γεωθερμια για θερμανση
Ασχετο με τη γεωθερμια, αλλα δειτε εαν μπορειτε να χρησιμοποιησετε τα νερα της αποχετευσης του σπιτιου, που εχουν θερμοκρασια τουλαχιστον 20-22 βαθμους, για να θερμανετε το νερο που οδηγηται στο μποϊλερ.
Αυτο επιτυγχανεται με την προσθηκη ενος σπιραλ στην σωληνα της αποχετευσης, οταν βεβαια σε καποιο σημειο της ειναι εμφανης και το ιδιο σπιραλ, οδηγειται στην εισοδο του κρυου ( απο το δικτυο ) νερου του μποϊλερ.
Επισης , με ενα σπιραλ στην εξοδο των αεριων του λεβητα, μπορειτε να θερμανετε τα επιστρεφομενα.
Το ειχε αναφερει παλιοτερα ο Απογονος. Κατι θα ξερει παραπανω.πριν 13 χρόνια Φήμη: 29 | Δημοσιεύσεις: 1,634 -
Γεωθερμια για θερμανση
http://gr.news.yahoo.com/-124700231.html auto ti eine
πριν 13 χρόνια Φήμη: 20 | Δημοσιεύσεις: 405 -
Γεωθερμια για θερμανση
http://gr.news.yahoo.com/-124700231.html auto ti eine
Αμα δεις τη νομοθεσια ,και τις προδιαγραφες για τα αερια,θα φυγει καθε διαθεση για πατεντες.Αν γινει μια στραβη ο μαστορας παει φυλακη.Ακομη και για προσωπικη χρηση με καταγγελια εμπλεξες.
πριν 13 χρόνια Φήμη: 175 | Δημοσιεύσεις: 4,127 -
Γεωθερμια για θερμανση
http://gr.news.yahoo.com/-124700231.html auto ti eine
λαλακιες!!!!λεβητας αεριου που τον δουλευει με προπανιο.δεν προλαβαινεις να αλαζεις φιαλες.
3 φιαλες το μηνα?χλομο το κοβω!!!επιξε το facebook σημερα με αυτο.για διαφημιση των αεριοεμπορων το βλεπω γιατι χανουν το παιχνιδι με τους πελλετοξυλολεβητες
πριν 13 χρόνια Φήμη: 11 | Δημοσιεύσεις: 488