Καλημερα στους φιλους. Ρε πεδες μηπως γνωριζει καποιος για έναν Καπεταν Μαυρο; Περιοχή Κοζανη προς Βέρμιο πλευρα.
-
Καπεταν Μαύρος
Γειά σου Γιώργο. Συζητώ αρκετές φορές με τον γιό του που τα ψάχνει και αυτός.
Φίλε Χρήστο γνωριζω το σημειο που τραυματιστικε κ στο περιπου που πεθανε. Γνωριζω κ τον ανθροπω που βρηκε το πιστολι του. Οσο για τις μερικες λιρες που ειχε πανω του δεν ξερω εάν τα βρήκε κ αυτά. Βεβαια γι’ αυτό κ ρωτω εάν ξερει κανεις κατι γι’ αυτόν.
-
Καπεταν Μαύρος
Δεν πρεπει να ειναι αυτος ο καπ Μαυρος που παρουσιαζεται σε αυτο το βιβλιο. Αυτος του βιβλιου εδρασε στην περιοχη Νεστου-Λεκανης .Προς το τελος 1949 περασε κατα Γραμμο και εφυγε μεσω Αλβανιας και δεν σκοτωθηκε στο ανταρτικο αλα πεθανε στην Πολωνια. Με το ονομα αυτο υπηρχαν και αλλοι . Διαχρονικα το ονομα αυτο και σε καθε [ αγωνα ] ηταν παρον..
-
Καπεταν Μαύρος
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΑΥΡΟΣ ΕΙΤΑΝ ΛΟΧΑΓΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΟΝ ΕΙΧΕ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΔΟΙΚΗΤΙ ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΣΤΟΝ ΕΜΦΙΛΙΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΝΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΜΕΓΑΛΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΒΟΕΙΘΟΥΣΕ ΦΤΟΧΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΛΕΦΤΑ.ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΞΥΛΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΕΔΩ ΕΙΤΑΝ ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΑΥΡΟΥ.ΑΥΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΕ ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΙΣ ΝΑΟΥΣΑΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
-
Καπεταν Μαύρος
Πριν από τρία χρόνια περίπου γνωστός του πατέρα μου από το Άδενδρο είχε έρθει με τον δικό του πατέρα (ηλικιωμένος, ο οποίος είναι αδερφός πρωτοπαλίκαρου του Μάυρου), στη Νάουσα με σκοπό να τους πάει ο πατέρας μου σε τοποθεσία κοντά στη Κουτσούφλιανή για να ερευνήσουν μπας και βρουν σπηλία στην αποία Μαύρος, αδερφός παππού και 2 άλλοι έκρυψαν 2 κιβώτια πριν αναχωρήσουν για να χτυπήσουν το κιλκίς. Πήγαν, έφαγαν ήπιαν και γύρισαν. Αποτέλεσμα 0!