Αν σε ενσ σπιτι δεν υπαρχει καμια εγκατασταση καλοριφερ ουτε τζακι πως μπορουμε να το ζεστανουμε φτηνα? Οι θερμοπωμποι ειναι καλη λυση?ακουω γνωμες….ευχαριστω
-
Φτηνη θερμανση??
μια αερόθερμη σόμπα πέλλετ ή ξυλόσομπα ενεργειακη και βάζεις και αεραγωγούς και στέλνεις το αγέρα όπου θες!!
Ένα βράδυ σκοτεινό
τις μπουκάλες μου φορώ
και πηδάω στο νερό
στην Τουρκία για να μπω
Τούρκους εκατό να σφάξω
και άλλους τόσους να ρημάξω
TNT και τρινιτρόλη
θα τους πάρουμε την Πόλη. -
Φτηνη θερμανση??
Εγώ πήρα πρίν απο δυο χρόνια ακριβώς μια πέλλετ σόμπα έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος απο άποψη απόδοσης και καλαισθησίας εύκολο σχετικά καθάρισμα απαιτεί (καθημερινό), και γέμισμα μια φορά την ημέρα βγάζει και αεραγωγούς και πας το θερμό αέρα σε όποιο δωμάτιο θέλεις ..
Απο την άλλη όσον αφορά θερμοπομπούς πήρα και απο αυτόν έναν για τη μια παιδική κρεβατοκάμαρα http://www.sanihellas.gr/heating/convectors/NOBO/index.html και έχω πάθει πλάκα με την γλυκιά ζέστη που βγάζει παιδιά, καλύπτει ομοιόμορφα το χώρο και έχει και ηλεκτρονικό θερμοστάτη ακριβείας και κόβει ακαριαία μόλις πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία αυτά εν όλίγης …
-
Φτηνη θερμανση??
ΦΙΛΕ μην παρεις θερμοπομπους. θα τραβας τις τρυχες σου μην πω κατι αλλο.. ασε τι λενε αυτοι που τους πουλανε. καλυτερα να καιεις πετρελαιο παρα αυτες τις βλακεις.οι θερμοπομποι δεν σβηνουν καθολου ασε που κανουν μια μερα να ζεσταθουν και δεν εχουν αποδοση στο πολυ κρυο. ασε που αν δεν εχεις τριφασικο ρολοι πρεπει να βαλεις. στο λεω φιλικα
μανος.υπαρχουν πολλες λυσεις. -
Φτηνη θερμανση??
Αν δουλέψουμε έτσι όπως πρέπει τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης είναι η καλύτερη και οικονομικότερη λύση για σπιτια με τουλάχιστον την στοιχειώδη μόνωση (διπλό τούβλο και παράθυρα με διπλά τζάμια).
Για θέματα οικονομίας έχει ένα άρθρο ΕΔΩ που εξηγεί την Τεχνολογία της θέρμανσης υπερύθρων με απλά λόγια. -
Φτηνη θερμανση??
σου προτεινω φιλε μου να παρεις θερμοπομπους NOBO…εγω μενω δυτικη μακεδονια δηλαδη..7 μηνες χειμωνα .ειμε πολυ ευχαριστημενος καιαπο την αποδοση και απο την καταναλωση..μην ακους παπαρουμπαλα περι καταναλωσης ..το ρευμα εινε η ποιο φτηνη και η ποιο καθαρη λυση αυτην την στιγμη..NOBO λοιπον στα 2KW ψυχρης αντιστασης..και ασε τους αλλους να παγωνουν...χαχαχ.240 e...στην διασταση του 1.4...με τα ροδακια και τα ποδαρικα..σκετος 220e.
-
Φτηνη θερμανση??
σου προτεινω φιλε μου να παρεις θερμοπομπους NOBO…εγω μενω δυτικη μακεδονια δηλαδη..7 μηνες χειμωνα .ειμε πολυ ευχαριστημενος καιαπο την αποδοση και απο την καταναλωση..μην ακους παπαρουμπαλα περι καταναλωσης ..το ρευμα εινε η ποιο φτηνη και η ποιο καθαρη λυση αυτην την στιγμη..NOBO λοιπον στα 2KW ψυχρης αντιστασης..και ασε τους αλλους να παγωνουν...χαχαχ.240 e...στην διασταση του 1.4...με τα ροδακια και τα ποδαρικα..σκετος 220e.
Και αυτό το Σεπτέμβριο έχει προσφορά η εταιρεία 185 ευρώ τον συγκεκριμμένο και 19 ευρώ τα ροδάκια σου το λέω διότι παρήγγειλα ακόμη έναν ίδιο, που για μένα είναι κορυφή τώρα ο καθένας μπορεί να υποστηρίζει ότι θέλει …
-
Φτηνη θερμανση??
ΦΙΛΕ μην παρεις θερμοπομπους. θα τραβας τις τρυχες σου μην πω κατι αλλο.. ασε τι λενε αυτοι που τους πουλανε. καλυτερα να καιεις πετρελαιο παρα αυτες τις βλακεις.οι θερμοπομποι δεν σβηνουν καθολου ασε που κανουν μια μερα να ζεσταθουν και δεν εχουν αποδοση στο πολυ κρυο. ασε που αν δεν εχεις τριφασικο ρολοι πρεπει να βαλεις. στο λεω φιλικα
μανος.υπαρχουν πολλες λυσεις.Αγαπητέ είσαι λάθος όταν λές ότι δεν σβήνουν καθόλου, αυτό δεν ισχύει εφόσον διαθέτουν ηλεκτρονικό θερμοστάτη αν είχαν αναλογικό (μηχανικό) τότε η ρύθμιση θερμοκρασίας πάει περίπατο αυτά …
-
Φτηνη θερμανση??
Εκτός απο την αξια της κιλοβατώρας υπάρχουν χρεώσεις που αυξάνονται αναλογικα με την καταναλωση στο λογαριασμο της ΔΕΗ. Μια μεση τιμη ειναι 20 λεπτα ανα κιλοβατωρα που ειναι απαγορευτικη για την ευρεια χρηση θερμοπομπων - αεροθερμων στη θερμανση. Η μονη περιπτωση που μπορει να ειναι οικονομικη ειναι η σωστη επιλογη κλιματισμου inverter και αυτη μονο υπο προυποθεσεις.
Mark Twain — ‘Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.’
-
Φτηνη θερμανση??
να πω κατι πανω στο θεμα , περυσι πηρα εναν θερμοπομπο για το δωματιο του παιδιου , 2000 βατ , υπολογισα το κοστος της κιλοβατορας και ειπα ενταξει συμφερει , υπολογισα κανα 60αρι ευρω το μηνα , το ρευμα ερχοταν πανω κατω 650-700 ευρω το τετραμηνο για 2 σπιτια ( ειναι διοροφο - ενα ρολοι ) , μετα το περας του τετραμηνου ο λογαριασμος ηρθε 1580 ευρω ( εγκεφαλικο ) χωρις να εχουμε αλλαξει κατι αλλο που να επιβαρυνει το δικτυο , το διαταυτα ειναι οτι εκαιγε πολλες κιλοβατορες και μας αλλαξε κλιμακα χρεωσης το δικτυο και μας ξεπατωσε , ειχε θερμοστατη και δουλευε 9 ωρες καθημερινα , αυτη ηταν η δικη μου εμπειρια και ηθελα να την καταθεσω !
-
Φτηνη θερμανση??
Οτι και να πειτε η πιο φθηνη θερμανση στην ελλαδα αυτη τη στιγμη ειναι τα Ξυλα.
Ουτε αεριο ουτε πετρελαιο ουτε ρευμα ουτε πελλετ."It's only the mind which separates reality from truth."
"It's all literally a matter of perspective."
"But there is only one truth that is your truth."
"It's a revised perception that protects you." -
Φτηνη θερμανση??
πολυ καλα λογια εχω ακουσει απο οσους δουλευουν αντλιες θερμοτητας, με αναλογια κατα τα λεγομενα τους, καθε 1 kw καταναλωση, 2,5 kw προσφορα. αλλα μεγαλο κοστος εγκαταστασης, το οποιο θα κανεις με καιρο αποσβεση.
τωρα αν μπωρεις να μαζεβεις τα δικα σου ξυλα, θα συμφωνησω με τον μογια!