Παρη πρωτα πωτα βαλε το αρχειο σωστα.
Κανεις ενα βασικο λαθος.
Ακομη δεν ξεκινησες και πολεμας να κανεις πειραματα.
Ξεκινα με την πεπατημενη , μαθε τα βασικα και μετα αν κανεις αρκετες κυψελες κανε τα πειραματα σου.
Αν εσυ θες μερικα μελισσια μονο για το μελι σου , τι τα θες τοτε τα πειραματα ;
Εξαλου αν ειναι να αγοραζεις καθε χρονο σμηνη για να εχεις το μελι σου τοτε οικονομικα δεν θα σε συμφερει επειδη θα πρεπει να υπολογιζεις και τις απωλειες του χειμωνα.
Αν εχεις 2-3 μελισσια και μια φορα τα χασεις μετα θα αγορασεις ξανα καινουργια σμηνη;
Ασε τα πειραματα και ακολουθα την πεπατημενη και μετα φτιαξε αν θες και τις παραδοσιακες κυψελες τις πλεχτες.
Θα σου βγουνε ποιο οικονομικα, οικολογικα και θα μαθεις και μια καινουργια τεχνη.
-
Τα μυστικα της μελισσοκομιας
Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος.
ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ
ΠΑΣΜΗΕΛΛΗΝΒΑΡΒΑΡΟΣΕΣΤΙΝ -
γιωργο απο την αρχη το δηλωσα οτι την πεπατημενη δεν την ακολουθω.θα κανω κατι τελειως δικο μου,ετσι λειτουργω παντα
θα το κανω για καλαμπουρι και βολτα στην φυση και θα δοκιμαζω τις ιδεες μου,αν κατση θα δουμε
παντως αυτο που κατασταλαξα με τοσο διαβασμα,κανεις δεν το κανη ερασιτεχνικα ολοι στο επαγγελματικο επιπεδο συζητανε,μονο στην γαλλια εχη μερικους με μερακι κια πειραματισμους,σεβομενη και τον χαρακτηρα των εντομων -
Ααααααααα τωρααα καταλαβααααα.
Δηλαδη εσυ θα σεβαστεις τις μελισσες με τα πειραματα σου;
Ποσα σμηνη λες να ξεπαστρεψεις πρωτου κατασταλαξεις σε καποια ικανα συμπερασματα ωστε μετα να λες οτι τις σεβεσαι και τις εκτρεφεις οικολογικα;
Μηπως εχεις συστησει καμια ΜΚΟ;
Μαρεσει ο τροπος που σκεφτεσε ….οικολογικος.Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος.
ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ
ΠΑΣΜΗΕΛΛΗΝΒΑΡΒΑΡΟΣΕΣΤΙΝ -
εδω ειναι που ισχυη η παροιμια,το κυμα παρασερνη τα βοτσαλα
πρεπει να κοιταξετε και λιγο μακρυτερα απο τα τυπικα
διαβασε λιγο για την βιολογικη μελισσοκομια που ειναι μια μικρη αρχη για επιστροφη στα παλια πρωτυπα http://bio-meli.blogspot.gr/2011/11/blog-post_12.html
και ισως καταλαβης που φτανω με το σκεπτικο μου
το θεμα δεν ειναι ποσα σμηνη θα καταφερεις να θαψεις,αλλα ποσα θα σωσεις