παιδες ανοιγω αυτο το νεο θεμα λογω της ενασχολησεως μου με αυτο το επαγγελμα και το ταιριαγμα με το χομπυ μας η μετακινησεις στα βουνα
ζητω απο εσας που ασχολεισθαι με αυτο να με βοηθησετε στο στησιμο της σωστης κυψελης και πως θα αποκτησουμε το βιβλιαριο
-
Τα μυστικα της μελισσοκομιας
παιδες ανοιγω αυτο το νεο θεμα λογω της ενασχολησεως μου με αυτο το επαγγελμα και το ταιριαγμα με το χομπυ μας η μετακινησεις στα βουνα
ζητω απο εσας που ασχολεισθαι με αυτο να με βοηθησετε στο στησιμο της σωστης κυψελης και πως θα αποκτησουμε το βιβλιαριοΑιντε τον χασαμε τον παππου βασιλικο πολτο ονειρεβετε χαχαχαχα
Καλη αρχη να εχεις εγω δεν εχω ιδεα απο αυτα για κανα τριφιλι η καλαμποκι να σου πω.Είμαι ωραίος γιατί είμαι Σερραίος!!!
-
Καλως τον μελλοντα συναδελφο!
Γιατι δεν απαντας στα τηλεφωνα? ε?!
Και εγω εχω σκοπο να ενασχοληθω εχω αρκετα βιβλια εις την αγγλικην και υπαρχουν πολλες ιστοσελιδες που μπορεις να αποκτησεις γνωσεις!
Απο καινουργιο ετος μπαρμπα στρουμφ να εχουν ξεχειμωνιασει τα μελλισια αν αγορασεις απο καποιον που τα παραταει!
Οπως και να χει απο καινουργιο ετος!
Νομιζω μεχρι 12 κυψελες εχεις δικαιωμα ερασιτεχνικα δηλωμενες να κατεχεις!
Ξεκινα με λιγες κυψελες για να μπεις στο νοημα και να μαθεις θελει χρονο…μην παρεις πολλες και δεν ξερεις !
Τον χειμωνα που περασε παθανε μεγαλες καταστροφες 70% απωλειες!Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος.
ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ
ΠΑΣΜΗΕΛΛΗΝΒΑΡΒΑΡΟΣΕΣΤΙΝ -
παππουλη καλη αρχη και σε οτι μπορω να σου φανω χρησιμος χτυπα τηλ
εγω εχω φετος 90 μελισσια που μου τραβηξαν καλα μεχρι τωρα.
μπορεις αριστα να το συνδιασεις με το χομπυ μας τοποθετωντας περιμετρικα του χωρου ερευνας κυψελες με μελισσια και αν τα κλωτσησεις να αγριεψουν δεν πλησιαζει ουτε ο θεος
αυτα για τωρα μην σου βαλω πολλα στο κεφαλι και δεν ξερεις κατα που να σαξεις.
τωρα που το σκεφτομαι να σε δω με την μασκα πανω απο μελισσι και τι αλλο να θελω χαχαχα -
οχι ιπταμενε
δεν υπαρχει τιποτα
εδω φιλος του καηκαν τα μελισσια στην φωτια πριν 10 μερες στην πατρα και του ειπαν για να παρει αποζημιωση επρεπε να τα εχει ασφαλισειμπρος γκρεμος και πισω το κρατος
απο φωτια αποζημιωνονται απο τον ΕΛΓΑ σιγουρα πεστου να ερθει σε επικοινωνια με τη συγκεκριμενη υπηρεσια .
οσο για τον admin επικοινωνησε με το Αριστοτελειο να σε ενημερωσουν εαν υπαρχουν σεμιναρια για αρχαριους, βασικη αρχη γι αυτη τη δουλεια ειναι η ΘΕΩΡΙΑ στην αρχη,διαφορετικα βρες καποιον απ τη περιοχη σου να σε καθοδηγει στα πρωτα σου βηματα.Υπ'οψιν ο συκγεκριμενος να εχει σχετικα πολυ καλη πειρα.Αλλιως αν και αυτος ειναι αρχαριος θα εχεις θεμα
:36_1_7: -
…....................................................
Τον χειμωνα που περασε παθανε μεγαλες καταστροφες 70% απωλειες!Εγω με δυο μελισσια ειχα 0% απωλιες, αλλα ειμαι βασικα μηχανικος.
Ο Χειμωνας που μας περασε ηταν με παρατεταμενα παρατεταμενο ψυχος. Εγω τον αντιμετωπισα με επενδυση της κυψελης περιμετρικα με διπλη στρωση απο διαφανες ναϊλον με κυψελες αερος (απ' αυτο που απμαλαρουν ευθραυστα προϊοντα, ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΤΟΠΙ). Μ' αυτο τον τροπο προστατευεται η κυψελι απο το ψυχος (ο αερας σε μορφη κυψελων ειναι καλο μονωτικο) και συγχρονως την ημερα εγκλωβιζεται το φως (τι ναϊλον δουλευει σαν θερμοκηπιο) για να ανεβει η θερμοκρασια της κυψελης και να μπορεσει να εξατμιστει η υγρασια που αναπτυσσεται στο εσωτερικο της, απο τις καυσεις των μελησσων. Φελιζολ μπορειτε να τοποθετησετε μονο στην βορεινη πλευρα της κασσας!
Ενα αλλο που πρεπει να ξερετε, το υψος της εισιδου πaντα 9mm και παιζετε με το πλατος αναλογα με την εποχη, το Καλοκαιρι περα-περα, τον Χειμωνα γυρω στα 9cm. -
εμένα που με δάγκωσαν κάτι μέλισσες σήμερα που φύλαγαν έναν θυσαυρό για πείτε μου τι να κάνω να πάρω το φυσερό
Ένα βράδυ σκοτεινό
τις μπουκάλες μου φορώ
και πηδάω στο νερό
στην Τουρκία για να μπω
Τούρκους εκατό να σφάξω
και άλλους τόσους να ρημάξω
TNT και τρινιτρόλη
θα τους πάρουμε την Πόλη. -
ζητω απο εσας που ασχολεισθαι με αυτο να με βοηθησετε στο στησιμο της σωστης κυψελης και πως θα αποκτησουμε το βιβλιαριοπαπουλη εγω δεν ξερω απο αυτα αλλα θα σε παραπεμψω εδω και ισος και να τα εχεις δει .
http://www.ellinikomeli.gr/melissokomos/melissokomos-news-info/284-epidotiseis-melissokomwn-2011
http://www.omse.gr/wp-content/pdf/gia_arxarious-apo_geotexnikous_omse.pdf
και εδω τα ερωτηματα
http://www.ellinikomeli.gr/melissokomos/arxarioi-melissokomoi
-
Εχω εναν δευτερο ξαδελφο στην Θεσσαλονικη (στον Ευοσμο μενει), ο Κωστας ο Γιακουστιδης* (καθηγητης πληροφορικης), αλλα και στην μελησσοκομια δεν τα παει πισω. Πεστου απο 'μενα, απο τον μηχανικο τον χρυσοετσι απο την Πτολεμαϊδα και δεν θα χασεις. Αυτος ειχε πλακα-πλακα γυρω στις 80 κασσες και φορτηγακι.
*Ειναι αυτος που, πιτσιρικαδες τοτε στο χωριο του παππου, προμηθευα σαμπρελα απο τρακτερ και εκεινος εβαζε το τσαταλι απο Καραγατσι.
-
παιδες το θεμα αυτο το ανοιξα για να συζητησουμε πως μπορουμε να ενταχθουμε σε αυτην την κοινωνια των μελισσοκομων,οσοι γνωριζουν ειτε λιγο ειτε πολυ να καταθεσουμε τις αποψεις μας και οποιος νομιζη να λαβη τα καλυτερα,η κριση απο σεμπτεμβριο θα διπλασιαστη και η ανεργια θα παη στα υψη,καιρος οσοι απο εμας σκεφτομαστε σε νεους αγροτικους οριζοντες,να δουμε σοβαρα αυτον τον τομεα
δευτερον οτι εχη σχεση με το βουνο εχη σχεση και με αυτο το χομπυ που κανουμε τωρα,τουλαχιστον η βολτα μας δεν θα ειναι μονο εξοδα αλλα θα υπαρχη και το γλυκο μελακι στην μεση -
ζητω απο εσας που ασχολεισθαι με αυτο να με βοηθησετε στο στησιμο της σωστης κυψελης και πως θα αποκτησουμε το βιβλιαριοΤσεκάρησμα αν είσαι αλεργικός….και ακόμη καλλύτερα,σε κουτάκι το εντομο και δεσημο στην πλατη,και αστο να σε τσημπηση να δεις τα αποτελεσματα,,,,,και μετά θα σου πω πως να στησης μια καλή κυψέλη....27 χρονια μελισσοκόμος.....
-
Παρυ εχω εναν φιλο και γειτονα ο οποιος ειναι επαγγελματιας μελισοκομος εαν σκεφτεσε να το κανεις Σοβαρα επαγγελμα,το κοστος για σωστη εγκαταστασει φτανει τα 10.000+ ευρω,εαν το θες μονο για ασφαλεια ΟΓΑ τοτε εαν θυμαμε καλα 30 μελισια φτανουν.
"It's only the mind which separates reality from truth."
"It's all literally a matter of perspective."
"But there is only one truth that is your truth."
"It's a revised perception that protects you." -
Παρυ εχω εναν φιλο και γειτονα ο οποιος ειναι επαγγελματιας μελισοκομος εαν σκεφτεσε να το κανεις Σοβαρα επαγγελμα,το κοστος για σωστη εγκαταστασει φτανει τα 10.000+ ευρω,εαν το θες μονο για ασφαλεια ΟΓΑ τοτε εαν θυμαμε καλα 30 μελισια φτανουν.
50 κυψελες
Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος.
Ειπα να ξεκινησω την ανοιξη αλλα ευτυχως δεν το κανα και λογω πολλων οικονομικων υποχρεωσεων!
Πολλες απωλειες στην περιοχη μας εφετος των χειμωνα και αν δεχομουν κατευθειαν ενα τετοιο χτυπημα δεν νομιζω να ξανα-ασχολιομουν!
Ηδη υπαρχουν καποιοι ηλικιομενοι που θελουν να τα παρατησουν …ειδωμεν απο φθινοπωρο και μετα!
Λεω να παρω καμια 15-20 κυψελες για αρχη ( και πολλες ειναι αρχαριος γαρ).
Μεχρι τωρα απ οτι ακουω εδω καλα πανε αλλα τελευταια ακουγεται πολυ για μελισσοφαγους!
Προσβλεπω για μια συνταξη στο ονομα της γυναικας μου και ισως ενα εσοδο 5000-10.000 ετησιως!
Ανωτερος αριθμος κυψελων το πολυ 100 αριθμος που ειναι διαχειρισιμος μιας και δεν θα ειναι η κυριως εργασια μου!Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος.
οποιος ενδιαφερεται για ενημερωση και καλη παρεα ας εγγραφει στην παρακατω σελιδα που ειναι πιστευω ισαξια των ψαχτιριων σε αλλο θεμα ομως.
http://melissologia.great-forum.com/
για ελατε για ελατε
-
Αχ φιλε μου την πατησες.Και εγω μετα την αποστρατεια μου πηρα 10 τωρα εχω 13.Μελι ΤΙΠΟΤΑ!!!Ο πευκος εχει να δωσει εδω στον τοπο μου πανω απο 5 χρονια,Ο ελατος τα ιδια .Περσυ που εδωσε το θυμαρι εγω τα ειχα μετακομισει.Εφετος εδω Χασια Ασπροπυργο παθαμε ζημιες απο το ραντισμα των φοινικων στο παρκο Τριτση.Πεθαναν πολλα μελισσια.