οπως ειπα μου αρεσουν τα δυσκολα,κυψελη λανγστροθ η νταντατ? η δευτερη ειναι ποιο διαδομενη στην ευρωπη και θα αγορασω καινουργιες σιγα σιγα να τις φτιαξω οπως γουσταρω
για μανες ακουσα οι καλυτερες ειναι χαλκιδικης,αλλα ποιο παραγωγικες οι ιταλικες
αν δεν κανω το μελισσι να κρατα σκοπια οταν σκαβω να μην με λενε μανιακο
λεπτομερειες που ειναι γεματες το ιντερνετ,αλλα επιτηδες ανεβαζω εδω τις ερωτησεις, να δω τις απαντησεις σας
αλλα ακομα και σε αυτον τον τομεα ειστε μυστικοπαθεις και λαθος
-
Τα μυστικα της μελισσοκομιας
-
παιδες δεν πελαγωνω καθολου,θα ξεκινησω με 10 δυοροφες,οσα οριζη ο νομος για το βιβλιαριο,απο εκει και περα θα γινω μονος μου καθηγητης και μαθητης,τοσα χρονια εχω μαθη ετσι να πορευομαι,θα χαλασω δεκα και θα φταξω αλλα 10 ωσπου να μαθω,και στο τελος θα εχω το καλυτερο μελισσι
εκπαιδευμενο απο τα χερακια μου,και θα εχω και την ευκαιρια για το χομπυΑκομα αυτο να δω….:36_4_2::36_2_34::36_2_33:
-
οπως ειπα μου αρεσουν τα δυσκολα,κυψελη λανγστροθ η νταντατ? η δευτερη ειναι ποιο διαδομενη στην ευρωπη και θα αγορασω καινουργιες σιγα σιγα να τις φτιαξω οπως γουσταρω
για μανες ακουσα οι καλυτερες ειναι χαλκιδικης,αλλα ποιο παραγωγικες οι ιταλικες
λεπτομερειες που ειναι γεματες το ιντερνετ,αλλα επιτηδες ανεβαζω εδω τις ερωτησεις, να δω τις απαντησεις σας
αλλα ακομα και σε αυτον τον τομεα ειστε μυστικοπαθεις και λαθοςΕχω βιντεακια και βιβλια για κατασκευες …αν θες γιατι τελευταια εχω την εντυπωση οτι μου γραφεις ...γραμμα κανονικα!
Μπαρμπα στρουμ οδυσσεα!Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος.
ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ
ΠΑΣΜΗΕΛΛΗΝΒΑΡΒΑΡΟΣΕΣΤΙΝ -
μια απαντηση απο τους μελισσοκομους,πως φτιαχνεις μελισσι απο το μηδεν?,δηλαδη πως γινετε και τι χρειαζετε
εξηγησου πρωτα τι εχεις σκεφτει και γιατι θελεις να το κανεις ετσι (για το σμηνος μιλαω )
οι αποριες μπαινουν εδω για να βρισκουμε λυσεις
πες το παρασυνθημα και μπες -
αλλα ακομα και σε αυτον τον τομεα ειστε μυστικοπαθεις και λαθοςξεκινας με κυψελες λανγκστροθ (οταν γινεις ευρωπαιος παιρνεις τις νταντατ)
ρατσα χαλκιδικης θα παρεις ειναι πιο εργατικες και πετανε σε πιο μακρινες αποστασεις
και η σελιδα στο ιντερνετ ειναι παππουληηηηηη
επιτηδες σου απανταω και εγω εδω αχαχαχα
επειδη εισαι παραπονιαρης εγω θα σου φτιαξω δωρεαν την πυροσφραγιδα αξιας 140 ευρω
για να δουμε τι αλλα παραπονα εχεις
περιμενω -
@Geo:
Ακομα αυτο να δω….:36_4_2::36_2_34::36_2_33:
θα τις μαθω και να μου τις φερνουν γιουρικαν
Εχω βιντεακια και βιβλια για κατασκευες …αν θες γιατι τελευταια εχω την εντυπωση οτι μου γραφεις ...γραμμα κανονικα!
Μπαρμπα στρουμ οδυσσεα!ιπταμενε ειναι η περιοδος του αμιλητου νερου,θα μου περαση ομως,δεν εχω ορεξη για τιποτα
εξηγησου πρωτα τι εχεις σκεφτει και γιατι θελεις να το κανεις ετσι (για το σμηνος μιλαω )
οι αποριες μπαινουν εδω για να βρισκουμε λυσεις
πες το παρασυνθημα και μπεςκαινουργια ολα,κυψελες και σμηνος,να φτιαξω δικο μου σιγα σιγα και να γεμισω οσες μπορω,να μαθω μεσα απο τα λαθη μου αλλοιως δεν θα μαθω ποτε
ξεκινας με κυψελες λανγκστροθ (οταν γινεις ευρωπαιος παιρνεις τις νταντατ)
ρατσα χαλκιδικης θα παρεις ειναι πιο εργατικες και πετανε σε πιο μακρινες αποστασεις
και η σελιδα στο ιντερνετ ειναι παππουληηηηηη
επιτηδες σου απανταω και εγω εδω αχαχαχα
επειδη εισαι παραπονιαρης εγω θα σου φτιαξω δωρεαν την πυροσφραγιδα αξιας 140 ευρω
για να δουμε τι αλλα παραπονα εχεις
περιμενωκαι κατι ακομα τζιμη,δεν θα γινω επαγγελματιας μελισσοκομος,με 100 και 200 μελισσια,γιαυτο θελω να τις κτισω μονος και οσο χρονο με παρη,αυτο που χρειαζομαι στην πραγματικοτητα ειναι η ασφαλεια του ογα,λογω της κρισεως που εχουμε σταματησαμε και τις ασφαλειες,και μονο αυτη συμφερη,δευτερον ειναι μια ασχολια που εχη σχεση με τα βουνα,και του πουστη θα βγαλω και ενα κιλο μελι για το σπιτι ετσι για την πλακα μας,και ισως να μου αρεση στην τελικη και το γουσταρω κιολας και παρατησω και τις αλλες μαμακιες με τα τεχνικα
-
μια απαντηση απο τους μελισσοκομους,πως φτιαχνεις μελισσι απο το μηδεν?,δηλαδη πως γινετε και τι χρειαζετε
ΜΕΛΙΣΣΙ ΑΠΟ ΤΟ (Ο)
περνεις απο ενα κανονικο μελισσι 1 τελαρο με γονο φρεσκο 1 τελαρο με λιγο μελι και 1 τελαρο με γονο παλιο αρκετο πληθυσμο και το πας αρκετα μακρια υπαρχει και συνεχεια -
αυτο γινετε νωρις την ανοιξη εξαρτατε απο την περιοχη συνηθως με παλιο γονο και τοποθετουμε και μια βασιλισσα καινουργια απο βασσιλοτροφια η απο καποιο μελισσι που εχει τάσεις σμηνουργιας κοβουμε τις βασιλισσες πριν ανοιξουν και τισ βαζουμε στο καινουργια μελισια που κοψαμε απο μια στο καθενα.οι παραφυαδες εινε προτιμοτερο να γινονται με βασσλοτροφια παρα να περιμενουμε να σμηνουρηση το μελισσι και να το κοψουμε σε παραφιαδες,γιατι οταν εχουμε πολα μελισσια 50 ασ πουμε πρεπει να εινε ο μελ/κος συνεχια στο κοπαδι για να τα προλαβη να μην φύγουν
-
Παρη μετα απο 6 χρονια επαγ. μελισσοκομιας με 120 μελισσακια τα ειδα ολα.
Φωτια -30, πλημυρα -15 κλπ….
Ο GoldHunter εχει δικηο και εγω το συμπληρωνω...5 χρονια χαμαλης στον παππου που θα τα αγορασεις και τα δικα σου κολλητα με του παπου για να σου ανοιξει τα ματια.
Η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ Κ ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΟΥΣ (εστω του βιβλιου) ΔΕ ΣΗΚΩΝΕΙ εκτος κι αν εχεις υπομονη καμμια 200αρια χρονια κ εχεις φραγκα να χωνεις.
Αν δε τα δεις ΚΑΛΑ οταν πρεπει κ δεν κανεις τις απαραιτητες ενεργειες, την επομενη φορα μπορει να δεις μονο ΑΔΕΙΕΣ κυψελες.
Κατι ακομα , τα εξοδα ειναι τεραστια, 3.5 ευρω το κιλο το 2011 ηταν μονο οι βενζινες Ειπες τιποτα ?
Ξεκινα σεμιναρια στο πανεπιστημιο (απεναντι απο αεροδρομιο 150-200ε) γραψου στο συλλογο κ ο Θεος βοηθοςΑΑΑΑΑΑΑΑ κ σε καθε τσιμπιμα με ακουν ολοι οι βοσκο-ψαχτηριαι στο χιλιομετρο κ βαλε κ αυτο γινεται για 10-100 φορες σε καθε επισκεψη στο μελισσοκομειο χεχε.
Εχω χασει το τηλ. σου κ ειχα πολους μηνες να μπω..
Οτι θελεις εδω ειμαι…Η λύση θέλει ... "Γαλλικά" κ εσυ πας με τα παπαγαλικά ... !
ΤΑΔΕ ΕΦΗ GUARDΤο να εισαι φτωχός, ΛΥΝΕΤΑΙ, δεν ειναι προβλημα.
Το να εισαι φτωχος στο μυαλό, ειναι προβλημα κ ΔΕ ΛΥΝΕΤΑΙ με ... τίποτα
ΤΑΔΕ ΕΦΗ ..... Αριστοτέλης Ωνάσης -
ακουω τους παντες και τα παντα,αλλα εχω μια απορια,δοκιμασατε ποτε να ξεκινησετε κατι μονοι σας?δυστηχως η μελισσοκομια απο τα παλια χρονια ακομα ειναι αυτοδιδακτη,αν δεν ταλαιπωρηθης δεν θα μαθης,και οπως ειχα γραψη ποιο πισω δεν κυνηγω να γινω επαγγελματιας μελισσοκομος αλλα χομπυστας και αν μου αρεση θα ανεβω σκαλι,με λιγα λογια δεν κυνηγω να οικονομησω απο αυτην την δουλεια,απλα θελω την ασφαλεια για την ωρα και κατι ακομα που δεν ακουσα απο εσας,τα μελισοσμηνη δεν ειναι ολα ιδια,αλλος εχη βασιλισες απο χαλκιδικη,αλλος απο τοροντο και αλλος απο πατρα,καθε ειδος μελισσας εχη τα δικα της κουσουρια και αρρωστιες,εχθρους μονον εχουν ιδιους,μια βολτα που εκανα στα φορουμ διαβασα πολλα,αλλα δεν διαβασα για τα ειδη μελισσων που υπαρχουν
μηπως στραβα το ψαχνετε με τις συμβουλες?
αυτο που προτεινε ο γκαρντ ειναι και το καλυτερο,μονο στο αγροτικο πανεπιστημιο θα εχουμε την πρωτη γνωση -
Παρη μετα απο 6 χρονια επαγ. μελισσοκομιας με 120 μελισσακια τα ειδα ολα.
Φωτια -30, πλημυρα -15 κλπ….
Ο GoldHunter εχει δικηο και εγω το συμπληρωνω...5 χρονια χαμαλης στον παππου που θα τα αγορασεις και τα δικα σου κολλητα με του παπου για να σου ανοιξει τα ματια.
Η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ Κ ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΟΥΣ (εστω του βιβλιου) ΔΕ ΣΗΚΩΝΕΙ εκτος κι αν εχεις υπομονη καμμια 200αρια χρονια κ εχεις φραγκα να χωνεις.
Αν δε τα δεις ΚΑΛΑ οταν πρεπει κ δεν κανεις τις απαραιτητες ενεργειες, την επομενη φορα μπορει να δεις μονο ΑΔΕΙΕΣ κυψελες.
Κατι ακομα , τα εξοδα ειναι τεραστια, 3.5 ευρω το κιλο το 2011 ηταν μονο οι βενζινες Ειπες τιποτα ?
Ξεκινα σεμιναρια στο πανεπιστημιο (απεναντι απο αεροδρομιο 150-200ε) γραψου στο συλλογο κ ο Θεος βοηθοςΑΑΑΑΑΑΑΑ κ σε καθε τσιμπιμα με ακουν ολοι οι βοσκο-ψαχτηριαι στο χιλιομετρο κ βαλε κ αυτο γινεται για 10-100 φορες σε καθε επισκεψη στο μελισσοκομειο χεχε.
Εχω χασει το τηλ. σου κ ειχα πολους μηνες να μπω..
Οτι θελεις εδω ειμαι…Ρε μεγάλε Guard…που στο καλό είσαι??.....τι έγινε τα σμηνάκια καλά τα έχεις?...180 κιλά πήρα φέτος, εδωσα στους συναδέλφους και για τα ανύψια....εσυ πως πήγες? -:)
-
Eγώ ξεκίνησα πρόπερσι με ένα σμήνος που ήρθε μόνο του σε μια μικρή αποθήκη. Παρακολούθησα μαθήματα στο ΙΓΕ ( ΊΔΡΥΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΚΏΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ) για 4 μήνες , και το ένα το έκανα τρία. Εφέτος την άνοιξη έστησα 25 παγίδες και έπιασα 13 σμήνη, τώρα έχω σύνολο 16 κυψέλες. Βιβλιάριο δεν έβγαλα ακόμα αλλά τις δήλωσα εφέτος στη δήλωση . Θα δούμε για τα περαιτέρω.
Φαίνεται ότι τους ηλεκτρολόγους τους τραβάει το επάγγελμα.Σε βλέπω να τα χάνεις με τον ίδιο τρόπο που τα βρήκες….Βασίλισσες με το σαράκι της σμηνουργίας δεν στεριώνουν για πολύ όπου και να τις βάλεις...όπως ήρθαν μια ωραία πρωία θα σου φύγουν....αν προλάβεις και τους βάλεις άλλη βασίλισσα ίσως και να τα κρατήσεις...δοκίμασε την ράτσα της Χαλκιδικής που είναι εργατικές και ήρεμες βασίλισσες
-
Προς Μανιακο, πολυ σε κουραζουν εδω μεσα λαμογιωτατε,
σου εχω ενα δικιλο βαζο με ανθομελο, :36_15_4: αν περασει καποιος δικος σου απο Πτολεμαϊδα, να του το δωσω να σου το φερει (ή καπως).Μαζι με το μελι δωστου και γιαουρτι με καριδια.χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Είμαι ωραίος γιατί είμαι Σερραίος!!!