Καλησπέρα σας.εδώ και 2 μήνες απέκτησα 3 παραφυάδες έκανα το λάθος και τις πήρα χωρίς να έχω κάποια πείρα και χωρίς να έχω πάει κοντά σε κάποιον έμπειρο και παλιό μελισσοκόμο.αλλα με την παρότρυνση κάποιον γνωστών μου ότι θα με βοηθήσουν και θα με δασκαλευουν.οταν όμως άρχισα να εκφράζω τις απορίες μου ξαφνικά όλοι χάθηκαν...
Ανεβάζω αυτό το βίντεο και όποιος θέλει μου λέει την γνώμη του.τα μελισσια τα έχω σε κάμπο που είναι ξερός αυτήν την εποχή και τα τάιζα 2κλ βανίλια,1κλ σιρόπι και 300γρμ γυρεοπιτα την βδομάδα.εχω να ταισω 2 βδομάδες,και βλέπω ότι ξεγονεψαν ξαφνικά, πληθυσμός υπήρχε γεμάτος στο καπάκι και στα τοιχώματα της κυψέλης.
Youtube Video
-
Βοήθεια σε νέο μελισσοκόμο.
Χρυσοθήρας λέγεσαι όταν βρίσκεις χρυσό.
Με παλιοσίδερα λέγεσαι, ρακοσυλλέκτης... -
@panasss να μην τα αφήσω να φάνε το σιρόπι που έχουν βάλει;εχθές τάισα μόνο γυρεοπιτα και εξυσα τα πλαίσια να το πάρουν.αν ρίξει καμιά βροχή (5 μήνες χωρίς σταγόνα) νομή υπάρχει δίπλα τους πρώτα σπαράγγια και μετά κισσούς και αργότερα κουμαριές.κανονικα και τώρα σε νομή ήταν, γύρω υπάρχει δάσος με βελανιδιές αλλά δεν έχω την πείρα να δω αν έδιναν λόγο υπερβολικής ζέστης...
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρονΧρυσοθήρας λέγεσαι όταν βρίσκεις χρυσό.
@Lord οι βελανιδιά είναι στην αυτή χρονική περίοδο με την καστανιά τέλη Μάιου Ιούνης!
Όπως τα περιγράφεις μόνο θεραπεία και ξεμπέρδεψες!!!Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!! -
@panasss δηλαδή δεν ταϊζω άλλο τωρα;αν άνθιση η σπαράγγια που δίνει γύρη τότε να βάλω βανίλια να ανέβει ο γόνος; θεραπεία ξεκινάω αύριο.καποια παγίδα σίγουρη για τα σερσεκια; Βάζω μπουκάλια με πορτοκαλάδα και μπύρα και χαρτόνια με κόλλα με δόλωμα
κομμάτακια απο κονσέρβα σκύλου αλλά ξέρετε σε μια μέρα, δηλητήριο δεν μπορώ να βάλω λόγο ότι υπάρχουν σκύλοι και γάτες.Χρυσοθήρας λέγεσαι όταν βρίσκεις χρυσό.
@Lord
Ο γόνος θα αρχίσει όταν θα υπάρχει γύρι για να τον θρέψη
Η θεραπεία που σου λέω είναι για την βαρροα τώρα που δεν έχει γόνο
και μπορείς να το αποδεκατίσεις!
Για τα σερ σένια καλά το πας!!!Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
@panasss το καταλάβα έχω πάρει ταινίες.
@Lord οκ ολα καλα!!!
Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
@Lord Φίλε να τα κάνεις θεραπεία για την βάρροα πρώτα και να αλλάξεις γρήγορα μέρος..Να βρεις τώρα άλλη ανθοφορία στην περιοχή σου και πάντα να τα έχεις γυρεοπιτα..Θέλουμε φροντίδα για να είναι μαχημα του χρόνου...
-
@paoktsis τι ανθοφορίες υπάρχουν αυτή την εποχή;
Όλα ξεράθηκαν,τα αγκάθια τελείωσαν οι πικραγκουριες το ίδιο.στερεψαν τα ποτάμια ξεράθηκαν και οι κισσοι...
Εμείς δεν έχουμε πεύκα που να δίνουν εδώ...Χρυσοθήρας λέγεσαι όταν βρίσκεις χρυσό.
@Lord Τις παραφυάδες αυτές μακρυά από πεύκα..Εάν τις πας στα πεύκα τα γονατίσες τα μελίσσια αυτά..Το πεύκο θέλει σφηχτο10 μελίσσι και πάνω...Εάν δεν έχει τίποτα σε ανθοφορία τότε γυρεοπιτα και πίτα βανίλια να έχουμε πάντα..Τον Οκτώβριο είναι η σουσουρα..Η πιο δυνατή ανθοφορία πριν το χειμώνα..Εάν έχετε εκεί σουσουρα να τα πας...
-
@paoktsis δεν παρατηρούσα και πότε μου τις ανθοφορίες πριν τα πάρω,αλλά ρείκια μαζεμένα δεν έχω τύχει να δω σε τόσα βουνά εδώ σε μας.κουμαριες έχουμε πάρα πολλές.
@Lord Τον Σεπτέμβριο καλή ανθοφορία είναι ο κισσός..Φίλε δεν ξέρω από πια περιοχή είσαι για να σου πω..Εγώ είμαι από του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΗΝ ΧΩΡΑ..ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...
-
@paoktsis περιμένω όπως αναφέρω και πιο πάνω σπαράγγια,κισσό και κουμαριά.απο τον κισσό μπορεί μερχι και μέλι να έβγαζα αλλά μας το έκαψαν το βουνό...
Εγώ είμαι από του Νέστορα την χώρα, δ.μεσσηνια.
Με το καλό να έρθουν οι βροχές και πειστευω ότι θα βρουν κάτι,αλλά όπως το βλέπω θα αρχίσουμε το χώρο της βροχής σε λίγο,πάνε τα σύκα,πάει και η σταφίδα κρανίου τόπος καταντησαμε.
Θα ήταν καλή επιλογη να τα πάω στις σταφίδες τώρα που τρυγανε;έχω ακούσει σε ξένες χώρες ότι βγάζουν μέλι χαμηλής ποιότητας,να έχουν να τρώνε από μόνα τους;Χρυσοθήρας λέγεσαι όταν βρίσκεις χρυσό.
@Lord θελουμε βροχη φιλε για να βγουνε καινουργια ανθη...Κριμα στον κοσμο που εχασε τις περιουσιες τους απο φωτια...Πιτα βανιλια και γυρεοπιτα παντα στα μελισσια τωρα που δεν εχει τιποτα...
-
@paoktsis αυτήν περιμένουμε, σήμερα έλεγε 2 ώρες ούτε σταγόνα δεν έπεσε για τρίτη φορά εδώ και 5 μήνες.
Όσα δεν έκαψε η φωτιά τα έκαψε ο καύσωνας 47 άρια είδαμε,ζούμε σε άσχημες εποχές για την φύση δυστυχώς.Χρυσοθήρας λέγεσαι όταν βρίσκεις χρυσό.
@Lord χθες και σημερα εβρεξε απο ενα μισαωρο...Κανε μια λιτανεια στην περιοχη σου για βροχη...Αλλοι κανουνε λιτανειες στα μηχανηματα για να πιανουνε τα διαβασμενα...
-
@Lord υπομονή έχει ο καιρός γυρίσματα κάποτε σε εμάς έκανε 14 μήνες να ρίξει σταγόνα ότι σώθηκε ήταν από την αύρα της θάλασσας!!!
Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
@panasss @paoktsis για να πούμε και την αλήθεια,την θέλουμε την ξηρασία για τις ελιές,3ο παρεμφερή καλοκαίρι δεν υπάρχει δακος έτσι βγάζουμε το έξτρα παρθένο λάδι.αλλα τόση ξηρασία δεν κάνει καλό πουθενά...
Οι Συκιές έγιναν καραφλες στην κυριολεξία,ποιες οι Συκιές που αντέχουν παραπάνω από όλα, λύγισαν τα φύλλα τους οι φραγκοσυκιες.Χρυσοθήρας λέγεσαι όταν βρίσκεις χρυσό.
@Lord Εαν παθανε τετοια ζημια οι συκιες τα πραγματα ειναι σοβαρα τοτε...βουντου βουντου τοτε θελει...
-
Επειδή τα μπουκάλια και οι κόλλες,δεν πολύ κάνουν δουλειά έβαλα δηλητήριο.και προστάτεψα με τον καλύτερο τρόπο και με δύο κλούβες των λαχανικών και λίγο σύρμα γίνεται η δουλειά.μιας και οι έτοιμες κάνουν 20€+...
Με παλιοσίδερα λέγεσαι, ρακοσυλλέκτης...