@ΒΕΝΖΙΝΑΣ ναι υπήρξαν τέτοιου ευτράπελα λόγο αέρα επίσης κάπου στην φελοφόννησο μπέρδεμα στην αναγνώριση με τις φωτιές κέρασαν κάποιους τσοπαν μερικά βαρελάκια!
Επίσης ποιο κεντρικά κατά εκεί που βγαίνει ο ήλιος χάθηκε ένα βαρέλι και το βρήκε κάποια χήρα μέσα στην σουδα πολύ αργότερα στο τελείωμα του εμφυλίου λίγο τραβηγμένο να ήταν αστοχία υλικών γιατί ήταν καθαρό από ίχνη δεσίματος λογικά κάποια απολοτριωση θα είχε γίνει!!!
-
Σημανση σημειων ριψεων
Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!! -
Σημανση σημειων ριψεων
@ΒΕΝΖΙΝΑΣ Σιγουρα εχουν ξεφυγει καποια απο τον αερα. Σε καποιες περιπτωσεις δεν ανοιγαν τα αλεξιπτωτα, ξερω δυο περιπτωσεις, η μια καπου ειναι γραμμενη εδω μεσα θα την βρω..
Για ενα συγκεκριμενο πεδιο εχω μαρτυρια ανθρωπου που βρηκε κρεμασμενο ενα σε ελατο, οπως και μια αλλη μαρτυρια βοσκου για λαθος ριψη (Παιδακι μου εμεις τοτε αναβαμε φωτιες γυρω απο τα καλαμποκια γιατι ερχοταν οι ασβοι και μας τα ετρωγαν, με το καλαμποκι αυτο επρεπε να περασουμε την χρονια ολη, μια νυχτα ακουσαμε το αεροπλανο και γεμισε ο ουρανος αλεξιπτωτα. Που να ξερουμε τοτε να τα παρουμε και να φυγουμε, πριν ξημερωσει εφτασε ο στρατος και τα μαζεψε.)
Τωρα για το σχημα των φωτιων, στους 24 μηνες περιπου (μπορει να κανω λαθος) που κρατησαν οι ριψεις πιθανολογω οτι μπορει να αλλαζαν ανα διαστηματα ή ανα στρατοπεδα. αλλη συμανση το ΕΛΑΣ και αλλη το ΕΔΕΣ. -
Σημανση σημειων ριψεων
Ο/Η @ΒΕΝΖΙΝΑΣ είπε στο Σημανση σημειων ριψεων:
Υπήρχε περίπτωση κάποιο " πακέτο " από αυτά που έπεφταν να ξεφύγει λόγο ανέμου πχ και να πέσει αλλού η να κοπεί κάποιο σχοινί του αλεξίπτωτου ;
Ναι υπάρχουν αρκετές αναφορές ....
Η μνήμη του Έλληνα είναι θολή, ρηχή και κοντή.
-
Σημανση σημειων ριψεων
Ο/Η @thannos81 είπε στο Σημανση σημειων ριψεων:
πριν ξημερωσει εφτασε ο στρατος και τα μαζεψε.)
δεν δένει είναι ψέμα με ουρά!!!
Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Σημανση σημειων ριψεων
Ο/Η @thannos81 είπε Τωρα για το σχημα των φωτιων, στους 24 μηνες περιπου (μπορει να κανω λαθος) που κρατησαν οι ριψεις πιθανολογω οτι μπορει να αλλαζαν ανα διαστηματα ή ανα στρατοπεδα. αλλη συμανση το ΕΛΑΣ και αλλη το ΕΔΕΣ.
Έγιναν 1030 περίπου ρίψεις (συνολικά και για διάφορους λόγους) κάθε ρίψη είχε τον δικό της κωδικό. Άλλαζαν τις σημάνσεις με τον φακό που κάναν στα αεροπλάνα ακόμα και το σχήμα που βάζαν τις φωτιές δεν είχε να κάνει με τον ΕΔΕΣ ή τον ΕΛΑΣ
-
Σημανση σημειων ριψεων
Δεν μπορω να ειμαι απολυτος για τιποτε αν δεν το εχω δει με τα ματια μου,
Ομως ειναι μαρτυρια παππου που δεν εχει μαθει να λεει ψεματα στην ζωη του. το χωραφι του επειδη ξερω ποιο ειναι, δεν απειχε 1 χιλ. απο το πεδιο ριψης. Το θεωρεις απιθανο λοιπον να εγινε λαθος και μολις το καταλαβαν οι αλλοι που ηταν διπλα (που σιγουρα περιμεναν το φορτιο) να εφτασαν για να τα μαζεψουν? -
Σημανση σημειων ριψεων
@thannos81 Έχω μάθει να αφουγκράζομαι τις λέξεις που χρησιμοποιούν στην εξιστόρηση των γεγονότων!
Το ότι ήρθε ο στρατός παραπέμπει στον εμφύλιο!!!Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Σημανση σημειων ριψεων
Ο/Η @thannos81 είπε στο Σημανση σημειων ριψεων:
Δεν μπορω να ειμαι απολυτος για τιποτε αν δεν το εχω δει με τα ματια μου,
Ομως ειναι μαρτυρια παππου που δεν εχει μαθει να λεει ψεματα στην ζωη του. το χωραφι του επειδη ξερω ποιο ειναι, δεν απειχε 1 χιλ. απο το πεδιο ριψης. Το θεωρεις απιθανο λοιπον να εγινε λαθος και μολις το καταλαβαν οι αλλοι που ηταν διπλα (που σιγουρα περιμεναν το φορτιο) να εφτασαν για να τα μαζεψουν?Αυτό που θέλει να σου πει αλλά δεν στο λέει ευθέως (και δεν καταλαβαίνω το γιατί) είναι ότι την περίοδο που υπήρχε εθνικός στρατός δεν υπήρχαν ρίψεις, οπότε βγάλε τα συμπεράσματα μόνος σου
-
Σημανση σημειων ριψεων
Εγώ είμαι δίπλα από 2 ζώνες και δεν άδειασα ποτέ να πάω να ψάξω δεξιά αριστερα και παραδίπλα για κανένα που ξέφυγε !
Και γιατί στενοχωριέσαι? Είναι σαν να τα έχεις στην τράπεζα με προθεσμία
Και τώρα που τιμή τραβά την ανιούσα ποιος σε πιάνει?
Το σκέπτεσαι να τα είχες βρει και να τα είχες χαλάσει? Χαχαχαχαχα!!!Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Σημανση σημειων ριψεων
Ο/Η @pozitron71 είπε στο Σημανση σημειων ριψεων:
Αυτό που θέλει να σου πει αλλά δεν στο λέει ευθέως (και δεν καταλαβαίνω το γιατί) είναι ότι την περίοδο που υπήρχε εθνικός στρατός δεν υπήρχαν ρίψεις, οπότε βγάλε τα συμπεράσματα μόνος σου
το καταλαβα φιλε μου, στρατο ειπε αυτος τα ατομα του ΕΔΕΣ που ειχαν φτασει τοτε.
-
Σημανση σημειων ριψεων
Εγώ είμαι δίπλα από 2 ζώνες και δεν άδειασα ποτέ να πάω να ψάξω δεξιά αριστερα και παραδίπλα για κανένα που ξέφυγε !
Είσαι δίπλα σε τρεις ζώνες αλλά θέλει ώρες πολές να πας από την Σέτα στον Πυξαριά και στο Πορτάρι. Στην περιοχή σου δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κάτι χάθηκε.
Από την άλλη όταν τα παρέσερνε ο άνεμος τα πήγαινε κανά δυο χιλιόμετρα μακριά.
Αν έχεις φίλους στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας ή στην Υπάτη ρώτα να μάθεις.... ακόμα τα ψάχνουν...Η μνήμη του Έλληνα είναι θολή, ρηχή και κοντή.
-
Σημανση σημειων ριψεων
Ο/Η @ΒΕΝΖΙΝΑΣ διόρθωσε το Πορτάρι με τη θέση Λούπα - Φράγανα (Καντήλι).
-
Σημανση σημειων ριψεων
Ο/Η @ΑΝΔΡΕΑΣ είπε στο Σημανση σημειων ριψεων:
@thannos81 είχε καλαμπόκια στα βουνά;
ειχε φιλε μου, ακομη και σημερα εχει.
-
Σημανση σημειων ριψεων
@thannos81 συνδύασε το μ αυτό π είπε ο πανας κ θα δεις ότι πολλές φορές οι γέροι είτε λόγω παρανόησης είτε για να κερδίσουν ενδιαφέρον λένε διάφορα που δε στεκουν
-
Σημανση σημειων ριψεων
Ο/Η @ΑΝΔΡΕΑΣ είπε στο Σημανση σημειων ριψεων:
@thannos81 συνδύασε το μ αυτό π είπε ο πανας κ θα δεις ότι πολλές φορές οι γέροι είτε λόγω παρανόησης είτε για να κερδίσουν ενδιαφέρον λένε διάφορα που δε στεκουν
οταν μεγαλωνεις με καποια ατομα παρεα μπορεις να διακρινεις ποτε ειναι παρανοηση, ποτε ψεμα και ποτε αληθεια.
-
Σημανση σημειων ριψεων
Καλημέρα,συνέβη σε διπλανό χωριό,ακουγόταν ότι οι Άγγλοι ρίχνανε εφόδια λίρες κλπ.πήραν την απόφαση να ανάψουν και αυτοί φωτιές,ανάβουν λοιπόν και μετά απο ώρα ακουστήκαν αεροπλάνα να έρχονται,πετάξαν από τη χαρά τους,και εκεί που περιμέναν αλεξίπτωτα αρχίσαν με τα μιδράλια να γαζώνουν το σημείο,ήταν γερμανικά και μετά πείραζε ο ένας τον άλλον-δεν σου άρεσε ο γκρας ήθελες τόμσον-.