Καλησπέρα στην παρέα . Προ ημερών παρακολούθησα σε επανάληψη στο διαδυκτιο, την εκπομπή του Κ. Χαρδαβέλλα "Πύλες του ανεξήγητου" με θέμα θησαυροί στην Ελλάδα η οποία προβλήθηκε προ 15 ετίας περίπου. Σε κάποιο απόσπασμα βγαίνει ένας ωραίος κύριος με κρυμμένα - μονταρισμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και ο οποίος ισχυρίζονταν ότι κατείχε μεταξύ ελάχιστων ανθρώπων στην Ελλάδα τον περίφημο κώδικα Καραγιωργη - Γυφτοδημου. Μέχρι εδώ καλά θα πει κάποιος ο οποίος δεν έχει "εμβαθύνει" στο θέμα αυτό, πράγμα που έκανα και εγώ εκείνη την εποχή, πιστεύοντας ότι είτε ο κώδικας είχε "σπάσει" από κάποιον γνωστή είτε από κάποια πηγή περιήλθε στην κατοχή του συγκεκριμένου ατόμου και κάποιων ολιγων. Θα ήθελα τη γνώμη κάποιου - ων "έμπειρων" μελών του φόρουμ, σχετικά με αυτό το θέμα εάν φυσικά θέλουν να τοποθετηθούν. Σας ευχαριστώ όλους.
-
Κώδικας Καραγιωργη
@mangojingo φίλε το θυμάμαι και εγώ αυτό...νομίζω 2007 ήταν..που είχε πάρει τηλέφωνο και έστειλε κάτι κώδικες κατι βλακείες....και τσακωνοταν με έναν άλλο που ήταν εκεί...
Όταν όλα φαίνονται ότι είναι εναντίον σου, να θυμάσαι ότι το αεροπλάνο απογειώνεται με αντίθετο άνεμο.
-
Κώδικας Καραγιωργη
@ntinos-r
Φίλε μου καλησπέρα . Τότε περίπου ήταν, αλλά αυτός ο κύριος δεν πήρε τηλέφωνο στην εκπομπή, αλλά εμφανίστηκε όπως προείπα και είπε τα γνωστά . Η εκπομπή είναι διαθέσιμη και μπορείς να την δεις όπως όλοι μας. Το θέμα το εθεσα κατόπιν ισχυρών αμφιβολιών μου από τη μια μεριά, αλλά και απορίας από την άλλη, καθώς δεν γνωρίζω κανέναν που να ισχυρίζεται ότι είναι γνώστης του κώδικα. Καλή συνέχεια . -
Κώδικας Καραγιωργη
@mangojingo με συγχωρεις...εκανα λαθος εγω...αυτο που λεω πρεπει να ηταν με το θησαυρο των εβραιων...λαθος μου φιλε...
Όταν όλα φαίνονται ότι είναι εναντίον σου, να θυμάσαι ότι το αεροπλάνο απογειώνεται με αντίθετο άνεμο.
-
Κώδικας Καραγιωργη
@ntinos-r
Ναι ήταν με το θησαυρό του Μαξιμίλιαν Μέρτεν ! Εκεί ειπώθηκε από εκείνον που πήρε τηλέφωνο ότι βρήκε τον θησαυρό και μάλιστα με ήχοβολιστικό μηχάνημα.....! Πιάσε τ' αυγό και κουρευτο ....! -
Κώδικας Καραγιωργη
Ακόμα και αν η κουταμάρα μετριόταν σε καντάρια τον συγκριμένο δεν τον ζυγίζεις με τίποτα! Δεν πατεί σε μπερντέ ο άνθρωπος είναι σε δικό του κόσμο!
Αξιοσημείωτη η παραδοχή των απόψεων που ανέπτυξε το ψαχτήρι από τον Ρούπα
Ένας άνθρωπος που ήταν από τους πολύ πικραμένους από την ηγεσία και δεν μάσησε τα λόγια του!!!Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!! -
Κώδικας Καραγιωργη
Επειδή την είδα και εγώ την εκπομπή την προηγούμενη εβδομάδα θα σου πω το εξής: τα χαρτιά που είχε στα χέρια ΜΠΟΡΕΙ και να είναι αληθινά.
Κατά τα αλλά όμως έβλεπα το βίντεο και αναρωτιόμουνα πως τον έβγαλε στην εκπομπή ο Χαρδαβέλας. Το έβλεπα και ντρεπόμουνα πως το λένε. Ο τύπος δεν ήταν καλά. Δεν συζητάμε τώρα να είχε σπάσει και τον κώδικα.
Ειδικά στο σημείο που πήγαν σε μια βρύση και έλεγε «ο θησαυρός είναι στην πεζούλα»
η στο σημείο που έδειχνε τα κόκκινα σημάδια πάνω στα δέντρα. ΕΛΕΟΣ.
Φαινόταν και από τις αντιδράσεις των υπολοίπων που ήταν στο στούντιο. -
Κώδικας Καραγιωργη
Ο/Η @naivethief είπε στο Κώδικας Καραγιωργη:
Επειδή την είδα και εγώ την εκπομπή την προηγούμενη εβδομάδα θα σου πω το εξής: τα χαρτιά που είχε στα χέρια ΜΠΟΡΕΙ και να είναι αληθινά.
Ποια τα Κομιτατζιδικα που έχει ο φωτοκόπιας η για τους χάρτες?
Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Κώδικας Καραγιωργη
@panasss αυτά τα χαρτιά που έδειχνε εκεί. Και το πάνελ δεν είδα να έχει ενστάσεις ως προς τα χαρτιά αλλά ως προς τις ερμηνείες του τύπου.
-
Κώδικας Καραγιωργη
@naivethief Αν έκαναν τις ενστάσεις που θα ήταν απόλυτα δικαιολογημένες θα ήσαν ακόμα στο στούντιο είναι σε άλλους ρυθμούς ο τηλεοπτικός χρόνος!!!
Κώδικας Καραγιωργη
@panasss σίγουρα. Αλλά θυμάμαι ότι κάποιος από το πάνελ είπε κάτι τύπου «μπορεί με ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας να έφτασαν στα χέρια του» όποτε μάλλον έδειχνε να μην αμφισβητεί την αυθεντικότητα των χαρτιών. Βέβαια δεν τα είχαν και μπροστά τους σε βίντεο τα έβλεπαν και αυτοί.
-
Κώδικας Καραγιωργη
@naivethief Θα βοηθούσε αν έγραφες σε ποιο χρονικό σημείο αναφέρεσαι να το δω και
θα σου πω!Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Κώδικας Καραγιωργη
@naivethief Μια από τα ίδια και εγώ δεν θέλω να το δω! Αλλά γενικά από ότι θυμάμαι δεν έχει κάτι γνήσιο γκαραντί που λένε!!!
Κώδικας Καραγιωργη
@μερακλης Τέτοιους κώδικες χρησιμοποίησαν για μαζικές ενημερώσεις! Ακόμα και σήμερα δουλεύουν από το ραδιόφωνο εκτός της μπάντας των FM! Σίγουρα δεν θα ήθελε να πέσουν δικά του χαρτιά η απαγγελίες σε αποκρυπτογραφείς μετά θα ήταν θέμα χρόνου!!!
Κώδικας Καραγιωργη
Ο φιλος μας με τον κωδικα, δεν ξερω και δεν εχει καταλαβει και ο ιδιος ποιον κοροϊδευει περισσοτερο.....Εμας η τον εαυτο του.....Κατ' αρχην αυτο που ειπε οτι ολες οι αποκρυψεις εγιναν βασει του κωδικα Καραγιωργη, αυτο στεκει.....;;;; Δεν νομιζω να ευσταθει και τοσο.....Ειναι δυνατον ολες οι αποκρυψεις, σε ολη την επικρατεια, να ηταν βασισμενες σε εναν και μονο κωδικα...;;;Και αν γινοταν αυτο, θα ρισκαραν τοτε να θαψουν τα λεφτα τους βασει ενος και μονο κωδικα με οτι συνεπειες μπορει να ειχε αυτο μεταγενεστερα....;;;;Και οταν λεω συνεπειες εννοω απο το να σπασει καποια στιγμη αυτος ο περιβοητος κωδικας και να σηκωθουν ολες οι δουλειες "εν μια νυκτι" μεχρι τις εσωτερικες λεηλασιες..... Γενικα λιγο το ολο σκηνικο μπαζει απο παντου πιστευω.....Και ο παππους που ειναι εκει στην εκπομπη καλεσμενος, ως τι τον εχουν καλεσει...;;;;Ηταν στον ΕΛΑΣ....Και τι μ' αυτο.....;;;;Εαν ηταν υπευθυνος και κρυπτογραφος και παρων σε αποκρυψεις, ειναι δυνατον να εβγαινε φατσα φορα σε μια εκπομπη για να πει τι....;;;;Να δωσει πληροφοριες σχετικα με τι.....;;;;Πληροφοριες για ποιο πραγμα....;;;;Αφου ξερουμε οτι οι περισσοτεροι απο αυτους, για να μην πω ολοι, τα πηραν στον ταφο τους και κανεις δεν μιλησε ποτε και για τιποτα......Ειδικα για μεγαλες δουλειες.....Εινα δυνατον ο παππους να εβγαινε στα ισια στην τηλεοραση για να πει οτι γινοταν αυτο κι αυτο και οτι τα εβαζαν ετσι και οτι τα σημαδευαν ετσι και οτι τα κωδικοποιουσαν ετσι κλπ κλπ.....Ρε παιδια δουλευομαστε....;;;;Και νομιζω χθες η προχθες το συζητουσαμε παλι εδω μεσα αυτο το θεμα.....Και μετα ριχνουμε και την παπατζα για μερικους ευκολοπιστους του τυπου οτι ο φιλος που εχει τον κωδικα ειναι φραγκατος και ζει μια πλουσια ζωη.....Και μετα μας δειχνει και τα σημαδια του κωδικα στα δεντρα....!!!!Δηλαδη την κοκκινη μπογια στα δεντρα επανω......!!!!! Ελεος......Οχι αλλο καρβουνο....!!!!!
-
Κώδικας Καραγιωργη
Κύριοι με όλο τον σεβασμό στο βίντεο του θέματος που ανέβασε ο κ. @panasss δίνονται με αρκετές λεπτομέρειες τα περί κωδικος Καραγιωργη, δηλαδή ουσιαστικά ένα "κρυφό ημερολόγιο" με σύμβολα , επεξηγήσεις και τοποθεσίες των αποκρυψεων στους ευρύτερους χώρους που έγιναν αυτές, τα οποία καταθέτει και ο ίδιος ο παρουσιαστής προφανώς αφού αρχικά έχει μελετήσει το θέμα και από άλλες άγνωστες προς σε εμάς πηγές. Προφανώς και η επιλογή του "μυστηριώδους" στην συνέντευξη προσκεκλημένου , δεν έγινε τυχαία . Δεν έχω ντοκουμέντα να αντικρούσω ούτε τα λεγόμενα του παρουσιαστή , ούτε του εν λόγω προσκεκλημενου. Αυτό από την άλλη δεν μου δίνει και το "δικαίωμα" να εκμηδενισω και τα λεγόμενα του, καθώς δεν τον γνωρίζω προσωπικά, ούτε πιστεύω ότι θα μπορούσα ποτέ . Ποτέ όμως δεν αποκλείω τίποτα έστω και εάν είναι μια στο τρισεκατομμυριο, εάν δεν μπορώ να το αντικρούσω 100%. Διόλου απίθανο αυτό το ημερολόγιο γνήσιο η αντίγραφο του να βρέθηκε σε ξένα χέρια εκτός του ίδιου του στρατηγού κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Οι αποκρύψεις επίσης όπως ελέχθη ήταν γνωστές και σε Άγγλους εκτός των καθαρά δικών τους αποκρυψεων, οπότε πολλά μπορεί να έχουν λάβει χώρα που ίσως ποτέ δεν θα γίνουν γνωστά. Πόσες "αντζεντες κώδικα Καραγιωργη" " κυκλοφόρησαν" δεν γνωρίζω, για το μόνο πράγμα που είμαι σίγουρος είναι ότι για πολλά χρόνια θα εξακολουθήσει να είναι το μόνο "λυσάρι" των αποκρυψεων δίνοντας την πραγματική θέση αποκρυψεων. Καλή συνέχεια σε όλους !