καλησπερα ,,εχω αυτο το πλυντηριο ,το οπιο δεν λυτουργει σωστα αυτεσ τοισ μερεσ ,καλα περνει νερο , καλα ζεστενει ,μολισ παταω [σταρτ] κεει καπια ασφαλια που εχει εδω αρηστερα τησ πλακετασ ..
αμα καπιοσ ξερει ,, εινε πλακετα η κατι αλο??
πηρα τιλ εκει που το πηρα λεει φερτω εδω ,εινε λιγο δυσκολο ..
-
αμα καπιοσ ξερει..
-
αμα καπιοσ ξερει..
@moyia καλημερα , οταν λεσ εξαρτιμα ?? τι?? στην πλακετα η κατι αλο??? το ειδε μαστορασ αλαξαμε κ αυτα τα δυο , ειταν καποσ αδυνατα , λογο δουλιασ , παλι τα ειδια,,,..
-
αμα καπιοσ ξερει..
@JONY Καλημέρα επειδη είναι η δουλειά μου αυτή έχει καψει πλακετα το πλυντηριο φαίνεται. Αλλαξε την και θα δουλέψει Άποψη μου πήγαινε το σε αυτούς που ξερουν.Α ειναι απο τα καλά πλυντηρια το συγκεκριμενο.
-
αμα καπιοσ ξερει..
Ο/Η @JONY είπε στο αμα καπιοσ ξερει..:
@moyia καλημερα , οταν λεσ εξαρτιμα ?? τι?? στην πλακετα η κατι αλο??? το ειδε μαστορασ αλαξαμε κ αυτα τα δυο , ειταν καποσ αδυνατα , λογο δουλιασ , παλι τα ειδια,,,..
Πάνω στη πλακέτα συνδέονται τα εξαρτήματα του πλυντηρίου πχ. Αντλία, αντίσταση, μοτέρ. Εάν ένα από αυτά έχει πρόβλημα πχ βραχυκύκλωσε το μοτέρ μπορεί να περνά ρεύμα και να καίει τη πλακέτα. Πρέπει πρώτα να είσαι σίγουρος ότι τα εξαρτήματα δουλεύουν όλα κανονικά και μετά να αλλάξεις πλακέτα. Ένας τρόπος είναι να τα απομονώσης και να τα δοκιμάσεις ένα ένα εάν ξέρεις πια επαφή δημιουργεί το πρόβλημα (αυτό βρίσκεται από το χρόνο λειτουργίας κάθε εξάρτημα ξεκινά σε διαφορετική χρονική στιγμή) επικεντρώσου σε αυτό.
"It's only the mind which separates reality from truth."
"It's all literally a matter of perspective."
"But there is only one truth that is your truth."
"It's a revised perception that protects you." -
αμα καπιοσ ξερει..
γεια σου φιλε. ασε την πλακετα . αν συνεχίσεις η βαλεις μεγαλητερη θα την καψεις. η ζημια σου ειναι σε μηχανολογικο. οχι ηλεκτρονικο. παρε ωμομετρο και αμπεροτσιμπιδα η πες στον φιλο σου που ξερει. και να κοιταξει 1 την αντισταση 2 μοτερ 3 τρομπα. για καμενο.οπως σου τα λεω. καλη συνέχεια.
-
αμα καπιοσ ξερει..
@manosgr σ ευχαριστω φιλε μου , να εισε καλα , αυτο ειπα κ εγω , εκει σε παει η λογικη , κατι αλο [ εκτοσ πλακετασ] θα δουμε αυριο .....
-
αμα καπιοσ ξερει..
@manosgr φιλε αν σου λεει κατι λιγο κερο πριν αυτο το προβλημα μου εριχνε το θερμικο εδο στο μποιλερ,, μηπωσ μασ βοηθα????
-
αμα καπιοσ ξερει..
γεια σας παιδια , που ειναι οι παλεοι ρε μαμωτο στεναχωριεμαι που δεν γραφουν. τελος πα. φιλε η πλακετα σου απο της φωτο ολες , ειναι φανερο και οπως ολα που εχουν να κανουν με πληντυρια ,καφετιερες μεγαλες μικρες κτλπ = ειναι φανερο χωρις καν να δω πλακετα απο πισω οτι με τα χρονια το αλατι -νερο εχει περαση και εχει κανη κρουστα στης αντιστασης πυκνωτεςκτλπ ολα με 1 καλη σκληρη οδοντοβουρτσα πρεπει να βγαλεις ολες της πλακετες οπως και την τελευταια που τα νερα φενονται απο κατω συσωρευμενα και να τριψης καλα της πλακετες για να φυγη το αλατι, αυτο ειναι το προβλημα σου. Μονο μην ξεχασης να τραβηξης φωτο το που συνδεεται το καθε τι. δεν ειναι ευκολο αλα ουτε και δυσκολο τριβης με καθαριστικο σπρεη, και τριβης με παλια σκληρη οδοντοβουρτσα να φυγουν τα αλατα , διοτι τα αλατα ειναι καλος αγωγος και γιαυτο σου βγαζη ερορ κτλπ τωρα αμα σου πηρε μεροκαματο ο μαστορας χωρις να μετρηση τον αλαγμενο πυκνωτη , no coment απο μενα . να ξερης ομως το προβλημα σου ειναι αυτο . μην το ψαχνης αλου , εχω φτιαξη δεκαδες τετοια και το προβλημα ειναι παντα αυτο. δεν με συμφερη που το λεω αλα χαλαλι εδω ολοι γνωστοι και φιλοι ειμαστε αλοιμονο αν ξερουμε την λυση ,και δεν την λεμε .
Αλο τα ματια, του λαγου, κ' αλο της Κουκουβαγιας.
-
αμα καπιοσ ξερει..
@jerry μπραβο φιλε μου γιωργο , κατι λεει κ αυτο , εινε σε σιμιο που ολοι οι ατμοι πανε επανο τησ κ την εχουν γυμνη χωρισ καπακι κ μονοση.
οταν ο μαστορασ αλαξε τον πυκνωτι την καθαρισε με βουρτσα , μπορει να μην το πετυχε . σ ευχαριστω φιλε....... -
αμα καπιοσ ξερει..
καλημερα παιδια .
Jony παντα ,οι ατμοι κανουν και η πολυκαιρία κανουν την ζημια , ξεχασα ,να σου πω επισης , Jony οτι πρεπει να καθαρισης και τα ασπρα τα κλιπς που εχεις εκει ,απο μεσα, απο τους κονεκτορες γατι ετσι οπως κουμπωνουν επανω στα βισματα ποιανουν και ,εκει αλατα τα ατιμα και 1νας ,κονεκτορας να μηνει ,ακαθαριστος απτα αλατα παλι θα σου βγαζει error ,
Εκει που συγκεντρωνετε ο ατμος εκει θα κοιταξης πρωτα την πλακετα απο 1 τρανζιστορ -μοσφετ αμα το δεις απο την πρασινη μερια της pcb θα το δεις ,οτι απο τα αλατα οτι τα 3 ποδια που εχει το μοσφετ στην σειρα θα ειναι 1 πλεον απο τα αλατα , αλα και οι κονεκτορες ξυσιμο με κατσαβιδακι ,και μετα κοιτας ολα τα αλλα . σηνυθωςειναι 1 πλακετα οσω η παλάμη μας πιο μικρη , και θελη σπρεη και οδοντοβουρτσα για να φυγουν τοσα, χρονια Na2 αλατα δηλαδη , μην αγοραζης πλακετα στο λεω εκ , ποιρας πατα μα παντα την δουλεια την κανη ο ατμος-αλατι. κοιτα αυτα που σε ειπα πρωτα, και μετα κοιτα και τον παιδιων τα πραγματα που σου ειπαν . αλα πρωτα της πλακετες. οι μαστορες βαριουνται να βρισκουν το προβλημα θελουν να παρουν 1 καινουργια να την βαλουν ,,να παρουν 50,-60 ευρο και να φυγουν βγαλτε οσες πλακετες και κλιπς που ειναι μεσα στον ατμο , και μονο καθαρισμα θελουν και επαναλειτουργουν , τον πυκνωτη καλα εκανε και στον αλαξε την διοδο ομως ? ?!!!! δεν κολαει τελος παντον αυτα ρε καρντάσι . περιμενω να μας πεις τα ευχαριστα. και παλη καλημεραΑλο τα ματια, του λαγου, κ' αλο της Κουκουβαγιας.
-
αμα καπιοσ ξερει..
@spyrakos7 τα ειδα σπυρακο , ειπαμε εινε απο τα αλατα τον ατμον νομισα πωσ εινε επιφανιακα , δεν ξερομε ωμωσ , εινε πλακετα η κατι αλο??
η πλακετα εχει 150 ε , το πλυντιριο οταν το πηρα ειχε 1300 ε κ εινε σχεδον αδουλευτο ,, το δουλεβα μονο οταν ειχε πολυ δουλια ,, τι να παρω ? καλυτερα με το χερι .. την καλησπερα μου,.... -
αμα καπιοσ ξερει..
Καλησπερα , παιδια ,
Jony ο Σπυρος εχει δικιο , τα αλατα κανουν την ζημια , ναι Οκ αλα μας καινε και μικροεξαρτηματα , ο Σπυρος εχει δικαιο οι 3ης αντιστασης οι μπλε οι ζενερ διοδοι και τα αλα τα μικρα θελουν βγαλσιμο εκεινο το ημηκυκλιο επανω (μην τα μπερδεψης ) βγαλσιμο για να δεις τα νουμερα τον ζενερ τον πυκνωτον κτλπ εκει και να τα αγορασετε ,προς τοποθετηση κοστος 1ευρο αντε ολα κιολα 1,25 κοστος εχουν αυτα δεν τα κοιτανε οι κουζιναδες και οι πληντηριαδες . αλα απο αυτο ειναι καλα που το ειδε ο spyrakos σε καπιον φιλο σου να το πας πλακετα να δουλευη κολητηρι , η τηλεωρασης 20 ευρο θα σου παρη , Οι δουλεια τους αυτα εκει πανω αυτη ειναι Να,καιγονται για να μην προχορηση η Βλαβη και σου καψη μοτερ- αντισταση, κτλπ το ηδιο και η ασφαλεια , αυτα εκει πανω καεικαν για να μην αρπαξουν οι κατσαριδες , τα ολοκληρωμενα Τζον και κακως που δεν το ειχαν σε πλαστικο να του κανης πατεντα να μην παει ατμος στην πλακετα , αμα εισαι θεσσ/νικη μπορω να σε βοηθησω μαυτα να παμε να τα αγορασουμε και να στα περασω δε θελω λεφτα 10 το πολυ πραγματακια ειναι . μην λες ομως οτι δεν ειναι πλακετα Τζονι . Γιατι οντος μαυρισε τραβηξε την αμα μπωρης ρε Γιαννη την πλακετα αυτην και απο την πισω μερια , φωτο ετσι για το μαμώτο να δουμε τι εγινε ειναι ενδιαφερον .Αλο τα ματια, του λαγου, κ' αλο της Κουκουβαγιας.
-
αμα καπιοσ ξερει..
@jerry σ ευχαριστω γιωργο για ολα , δεν ειμε καπου καντα σου , ειμε μακρια , την ευγαλα την πλακετα , την καθαρισα οπωσ ειπαμε σχολαστικα , την τοποθετησα κ εκανα μια προβα , κολισα μια τριχα στην καμενη ασφαλια , διοτι δεν ειχα γνησια ..
το ειδα να δουλευει κανονικα κ χαρικα , το σταματησα γρηγορα να μην κανω καμια μ@κακια , θα παω να παρω τη δυκια του [γνισια ] γιατι κατι 1,5α τησ εκαψε ..
δεν ξερω πεστε κε εσοισ ....
καμια φορα ο κοντοσ ο δρομοσ σε βγαζει πιο μακρια ...την καλησπερα μου.... -
αμα καπιοσ ξερει..
@JONY Γιαννη μπραβο σου που το εκανες το καθαρισμα βαλε την δηκια του ασφαλεια μολις παρης ηδια , δες ποσα Αμπέρ ειναι ,γιατι 1,5 που εβαλες ειναι λιγα, και αμα δεν σου την καψη , την ασφαλεια , εισαι ετοιμος αγορίνα . (δες την παλια, λεει πανω ποσα Ah ειναι) . και παρε ηδια , βαλε το μπρος το πληντυριο καιι αστο μην φοβασαι ,αμα καεικε κατι απο εκει που λεμε με τον Σπυρο , θα σου καψη την ασφαλεια παλι , μην φοβασαι για παραπανω βλαβη, δε παιζη . μπωρη να μαυρισε απο την εξατμιση του Na2 εκει περα που εγινε καφε λιγο . μπωρη και να εκαψε κατι κλάη μάην θα ριξη την ασφαλεια . Μην φοβασαι βαλτο ομως μπρος με τα ηδια Αμπερ ασφαλεια που φορουσε , δεν εχεις τιποτα να χασης , ισα ισα να γλυτωσης εχεις μονο τα εξοδα αγορας της νεας πλακετας , εγω παντος εχω ενστικτο οτι θα δουλεψη 1 χαρα . Να μου πεις τα αποτελεσματα , θελω μονο Jonny.να το γραψης εδω δηλαδη
Αλο τα ματια, του λαγου, κ' αλο της Κουκουβαγιας.
-
αμα καπιοσ ξερει..
JONY η ασφάλεια 1,5Α δεν κάνει ούτε για αστείο, πρέπει να είναι τουλάχιστον 5A.
Δοκίμασε με την δικιά του ασφάλεια για σιγουριά πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο.| last edited by spyrakos7 Φήμη: 267 | Δημοσιεύσεις: 1618 -
αμα καπιοσ ξερει..
@spyrakos7 καλησπερα , ειχα 5-6 3,5Α κ κατο ολεσ καηκαν αυτη που κολισα , ξερεισ μια <<τριχα>>χαλκο αντεξε κ δουλεψε σημερα ολη μερα ..
η δυκια του εινε [4Α] .
εγω εκανα οτι γνωριζω [λιγο ] .. τωρα παει καλα , να μην το ματιασω . πιστευω ειταν η βραχικικλομενα τα ποδια του <<σαρανταποδαρου>> στην πλακετα κ μπερδευοταν η εντολεσ .. σασ ευχαριστω για τη βαηθια σασ .... -
αμα καπιοσ ξερει..
Το πιο πιθανό είναι να ήταν μικρές οι ασφάλειες, αν το κομμάτι χαλκού που έβαλες έχει πάχος τουλάχιστον 0,5mm θα είναι μια χαρά προσωρινά αλλά για μεγαλύτερη ασφάλεια καλό θα ήταν να προμηθευτείς την δική του ασφάλεια γιατί από εκεί περνάνε αρκετά Ampere και το καλάι μπορεί να ξεκολλήσει και να έχεις πάλι θέμα. Αν μπορείς να ασφαλίσεις το κομμάτι σύρματος που έβαλες με κάποιο τρόπο, θα είσαι λίγο πιο ξέγνοιαστος.