Γεια σας. Έχω αντιληφθεί οτι πολλοί εδω μέσα είναι ηλεκτρονικοί.
Ήθελα να ρωτήσω αν είναι εύκολο για έναν άσχετο σαν και μένα , που ναι μέν ξέρει να πιάνει κολλητήρι , αλλα δεν έχω την γνώση των ηλεκτρονικών να μοντάρω κιτ λαμπάτου ενισχυτή. Αναφέρομαι για λαμπάτο ενισχυτή ήχου. Να κάνω έναν να ακούω μουσική.
-
Λαμπάτοι ενισχυτές.
-
Λαμπάτοι ενισχυτές.
η λαμπάτοι είναι δύσκολη θέλουν τις θωρακίσεις τους κτλ για να μην έχουν θόρυβο και να αποδίδουν σωστά
Ένα βράδυ σκοτεινό
τις μπουκάλες μου φορώ
και πηδάω στο νερό
στην Τουρκία για να μπω
Τούρκους εκατό να σφάξω
και άλλους τόσους να ρημάξω
TNT και τρινιτρόλη
θα τους πάρουμε την Πόλη. -
Λαμπάτοι ενισχυτές.
@Geo:
Einai πιο ευκολοι απο τους τρανζιστορικους αλλα εχουν τα "μυστικα τους". Εαν δεν εισαι σχετικος ισως ειναι καλυτερα να ψαξεις κατι ευκολοτερο. Βεβαια κατασκευαζοντας εναν λαμπατο θα αποκτησεις και καποια εμπειρια. Η επιλογη δικη σου.
Geo εχεις να προτείνεις κάποιο κιτ; To ιντερνετ ειναι γεμάτο απο κίτ και δεν ξέρω απο που να ξεκινήσω;
Άσχετο , χρειάζομαι καλο κολλητήρι τυπου weller με υψηλές θερμοκρασίες για να γειώνω εύκολα στο σασί;
-
Λαμπάτοι ενισχυτές.
Αν ψαξεις σε τευχη του ΕΛΕΚΤΟΡ θα βρεις λαμπατο απ οτι θυμαμαι (και προενισυτη) σε πλακετα,οποτε ξεμπλεκεις με το σασι.Με τους μετασχηματιστες εξοδου θα εχεις προβλημα να τους βρεις.Αν θες ποιοτητα βρες σε ενα παλιο τευχος του περιοδικου ΗΧΟς το σχεδιο του FUTTERMAN κορυφαιου ενισυτη σε τοπολογια OTL χωρις μ/τη εξοδου.
Το βρηκα και το παραθετωhttp://www.jacmusic.com/techcorner/ARTICLES/English-neu/Harvey-Rosenberg/futterman.htm
-
Λαμπάτοι ενισχυτές.
Koιτα αν μπλεξεις με λαμπατο τι τραβας.Εχει και καποια λινκ
http://www.hlektronika.gr/forum/archive/index.php/t-61401.html
-
Λαμπάτοι ενισχυτές.
myrmidonas δλδ πρέπει εν ολίγης να ξέρω και 2-3 πράγματα θεωρία για να ξέρω τι κάνω ε; Εγώ σκεφτόμουν να πάρω ένα κιτ και απλά να το μοντάρω. Τις κολλήσεις δλδ να κάνω μόνο. Αλλα αν δε δουλεύει δεν κατέχω το troubleshooting μετά.
Ευχαριστώ για τα λινκς θα τα μελετήσω το ΣΚ που θα έχω περισσότερο χρόνο. -
Λαμπάτοι ενισχυτές.
Geo εχεις να προτείνεις κάποιο κιτ; To ιντερνετ ειναι γεμάτο απο κίτ και δεν ξέρω απο που να ξεκινήσω;
Άσχετο , χρειάζομαι καλο κολλητήρι τυπου weller με υψηλές θερμοκρασίες για να γειώνω εύκολα στο σασί;
Πιστευω ενα συγχρονο ΚΙΤ με λαμπες μικρης ισχυος να ειναι σχεδιασμενο πανω σε PCB οποτε ενα κολητηρι 30…40 W θα κανει καλη δουλεια.
Ομως γενικα ο Νικος (Μυρμιδονας) σε εβαλε σε καλο δρομο οποτε δεν νομιζω να χρειαστεις κατι απο εμας.
Καλη συνεχεια.... -
Λαμπάτοι ενισχυτές.
Αν ψαξεις σε τευχη του ΕΛΕΚΤΟΡ θα βρεις λαμπατο απ οτι θυμαμαι (και προενισυτη) σε πλακετα,οποτε ξεμπλεκεις με το σασι.Με τους μετασχηματιστες εξοδου θα εχεις προβλημα να τους βρεις.Αν θες ποιοτητα βρες σε ενα παλιο τευχος του περιοδικου ΗΧΟς το σχεδιο του FUTTERMAN κορυφαιου ενισυτη σε τοπολογια OTL χωρις μ/τη εξοδου.
Το βρηκα και το παραθετωhttp://www.jacmusic.com/techcorner/ARTICLES/English-neu/Harvey-Rosenberg/futterman.htm
μετασχηματιστές εξόδου-προσαρμογής τυλίγει ακόμα ο ΑΜΑRAD έφτιαξα προσφάτως έναν
Ένα βράδυ σκοτεινό
τις μπουκάλες μου φορώ
και πηδάω στο νερό
στην Τουρκία για να μπω
Τούρκους εκατό να σφάξω
TNT και τρινιτρόλη
Λαμπάτοι ενισχυτές.
myrmidonas δλδ πρέπει εν ολίγης να ξέρω και 2-3 πράγματα θεωρία για να ξέρω τι κάνω ε; Εγώ σκεφτόμουν να πάρω ένα κιτ και απλά να το μοντάρω. Τις κολλήσεις δλδ να κάνω μόνο. Αλλα αν δε δουλεύει δεν κατέχω το troubleshooting μετά.
Ευχαριστώ για τα λινκς θα τα μελετήσω το ΣΚ που θα έχω περισσότερο χρόνο.και ένα μεγάλο!!!!
http://www.ebay.com/itm/Full-DIY-Kit-ref-Marantz-7-C-Tube-Pre-Amplifier-2-Ch-/270297113749?pt=US_Home_Audio_Amplifiers_Preamps&hash=item3eeef6a495Ένα βράδυ σκοτεινό
τις μπουκάλες μου φορώ
και πηδάω στο νερό
στην Τουρκία για να μπω
Τούρκους εκατό να σφάξω
TNT και τρινιτρόλη
Λαμπάτοι ενισχυτές.
πάντως ενισχυτής λαμπάτος και δέκτης λαμπάτος αναμμένα και τα 2 να παίζουν μουζίκα(και να φωτίζουν τον χώρο) με κλειστά τα φώτα, έξω να βρέχει και να πίνεις ένα καλό κόκκινο Αγιωργίτικο αγίασμα, είναι όλα τα λεφτά !!!! :7_4_33:
Ένα βράδυ σκοτεινό
τις μπουκάλες μου φορώ
και πηδάω στο νερό
στην Τουρκία για να μπω
Τούρκους εκατό να σφάξω
TNT και τρινιτρόλη
Λαμπάτοι ενισχυτές.
@Geo:
Πως φαινεται πως περνανε τα χρονια!!!
Την ξανθια την ξεχασες…:36_2_34:ΑΑΑΑΑΑΑ όταν απολαμβάνω την μουσικη δεν θέλω ηχορύπανση!!!:36_2_1:
Ένα βράδυ σκοτεινό
τις μπουκάλες μου φορώ
και πηδάω στο νερό
στην Τουρκία για να μπω
Τούρκους εκατό να σφάξω
TNT και τρινιτρόλη
Λαμπάτοι ενισχυτές.
Αν τελικα φτιαξεις ακομη και απο κιτ,μη βαλεις τιποτε sylvania .Ψαξε για ρωσικες αν βρεις,εχουν μεγαλη διαφορα στην ποιοτητα.Να φανταστεις ειχαμε παρει ενα προενισχυτη croft και τα αλανια ειχαν ψυρισει τις ρωσικες απο μεσα και ειχαν βαλει sylvania.To καταλαβαμε απ την ποιοτητα τον ανοιξαμε και ειδαμε την αλλαγη.Τον πηγαμε πισω και καναν το παγωνι.Αλλο μηχανημα σου λεω.